Zorg en ondersteuning

Heeft u vragen over zorg, opvoeden, relaties of geldzaken? Loopt u tegen problemen aan waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u terecht bij de Wijkteams Vlaardingen. De wijkteammedewerkers helpen u graag verder. Door te luisteren, mee te denken, u te ondersteunen en zo nodig te verwijzen naar specialisten.

  • Ondersteuning na explosies Oostwijk en Park Hooglede

    De afgelopen tijd zijn er zowel in de Oostwijk als in Park Hooglede diverse explosies geweest. Dat heeft veel impact op alle betrokkenen. We leven mee met de omwonenden. De gemeente en de politie zetten zich met man en macht in om de veiligheid terug te brengen in de wijken.

  • Zorgzaam Vlaardingen

    Het stadsprogramma Zorgzaam Vlaardingen is 1 van de 8 stadsprogramma’s die zijn benoemd in het coalitieakkoord ‘Groei en Bloei voor Vlaardingen’. Deze programma’s pakken elk grote maatschappelijke vraagstukken voor Vlaardingen aan. Het doel van Zorgzaam Vlaardingen is om zoveel mogelijk in te zetten op preventie en welzijn.

  • Samen Veranderen in Vlaardingen

    Praat mee over de manieren waarop we de ondersteuning en hulp aan inwoners die dit nodig hebben kunnen verbeteren en hoe we ervoor kunnen zorgen dat iedereen mee kan doen in onze samenleving en goed voor zichzelf en een ander kan zorgen.

  • Wijkteams Vlaardingen

    Heeft u vragen over zorg, opvoeden, relaties of geldzaken? Loopt u tegen problemen aan waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u terecht bij de Wijkteams Vlaardingen. De wijkteammedewerkers helpen u graag verder. Door te luisteren, mee te denken, u te ondersteunen en zo nodig te verwijzen naar specialisten.

  • Hulpmiddelen en voorzieningen

    Lukt het niet (meer) om alles zelf te doen in uw dagelijkse leven? Door bijvoorbeeld een ziekte of een beperking? Mogelijk komt u in aanmerking voor ondersteuning, zoals een rolstoel of huishoudelijke hulp.

  • Jeugdhulp

    Dat kinderen en jongeren gezond en veilig opgroeien, is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van ouders en verzorgers. Maar soms hebben jongeren psychische klachten of problemen bij hun ontwikkeling naar volwassenheid. Dan kan het zijn dat u (tijdelijk) extra hulp of ondersteuning nodig heeft.

  • Dak- en thuisloos

    De gemeente Vlaardingen biedt nachtopvang voor mensen die dak- of thuisloos zijn. Bij het Centraal Onthaal Loket van de gemeente kunnen passanten zich aanmelden. De nachtopvang vindt plaats in 'De Elementen' in Vlaardingen.

  • Mantelzorg

    Zorgt u voor een zieke partner, gehandicapt kind, vader, moeder of goede vriend? De gemeente biedt advies en ondersteuning.

  • Meldpunt verplichte zorg (Wvggz)

    U heeft zorgen over iemand in uw omgeving. Een familielid, buurtgenoot of gewoon iemand die u regelmatig op straat ziet. Er lijkt sprake te zijn van verward gedrag, maar zo ernstig dat vrijwillige zorg niet meer mogelijk is. Daarvoor bestaat binnen de gemeente Vlaardingen het Meldpunt verplichte zorg. Hier kunt u een melding doen over personen waarvan u denkt dat zij verplichte zorg nodig hebben.

  • Eenzaamheid

    Samen tegen eenzaamheid door verbondenheid. Net even dat steuntje in de rug richting verbondenheid. Niet alleen voor elkaar, vooral met elkaar.

  • Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond

    Huiselijk geweld komt vaker voor dan u denkt, bijvoorbeeld in de vorm van fysieke, psychische of seksuele mishandeling.

  • Discriminatie melden

    Voelt u zich gediscrimineerd, laat u horen. Want melden helpt!

  • Vlaardingen Regenboogstad

    Jezelf zijn en houden van wie je wil! Iedereen moet zich thuis en veilig voelen in Vlaardingen. Inwoners, verenigingen en organisaties hebben in het voorjaar van 2019 meegedacht over hoe invulling te geven aan Vlaardingen Regenboogstad. Hieruit zijn ideeën voortgekomen voor meer bewustwording, ontmoeting én ondersteuning.

  • Onafhankelijke cliëntondersteuning

    In Vlaardingen kunt u voor vragen over zorg of ondersteuning terecht bij de Wijkteams Vlaardingen. Voor vragen over inkomen en werk kunt u terecht bij Stroomopwaarts. Maar, vindt u het lastig om hulp te vragen? Of weet u niet precies aan wie en welke vragen u moet stellen? Het kan prettig zijn als er iemand is die u daarbij helpt. De onafhankelijke cliëntondersteuner is er dan voor u. De cliëntondersteuner werkt bij Adviespunt Zorgbelang.

  • Regelingen voor kinderen

    Meedoen is belangrijk voor kinderen. Heeft u een laag inkomen? Mogelijk komt uw kind in aanmerking voor een bijdrage. Naast de bijdrage voor de sport-, zwem- of muziekles van uw kind, kunt u in via Stichting Leergeld een kindpas, schoolspullenpas, (tweedehands)fiets, computer en verjaardagsbox aanvragen.

  • Op de stoep bij

    In de filmpjes ‘Op de stoep bij…’ staat elke aflevering een ander onderwerp op het gebied van zorg en ondersteuning in Vlaardingen centraal. U kunt de filmpjes op deze pagina nog een rustig opnieuw bekijken. Ook vindt u hier meer informatie.

  • Oekraïne informatiepagina

    De oorlog tussen Rusland en Oekraïne duurt al meer dan 2 jaar met verschrikkelijke gevolgen voor het land en de mensen die er wonen. Veel mensen uit Oekraïne hebben huis en haard verlaten, op zoek naar een veilig heenkomen. Mensen komen onder andere naar Nederland en ook naar Vlaardingen.

  • Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)?

    Bij het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) kunt u terecht voor hulp met digitale zaken. Heeft u moeite met het invullen van online formulieren of vragen over het regelen van zaken met de overheid? Het IDO biedt uitleg, hulp ter plekke en kan u doorverwijzen naar cursussen of andere organisaties.

  • Vaccinaties

    In Vlaardingen vinden we het belangrijk dat kinderen een gezonde start in het leven krijgen. Vaccinaties tegen besmettelijke infectieziekten horen daarbij. Door je kind te laten vaccineren, zorg je voor bescherming tegen 12 ernstige infectieziekten. Bijvoorbeeld tegen kinkhoest, tetanus en meningokokken. Vaccineren is gratis en doen we aan de hand van het Rijksvaccinatieprogramma van het RIVM.

  • Mentale hulp

    In een ‘dipje’ zitten we allemaal weleens. Maar wat als je iedere dag opnieuw somber en depressief opstaat en naar bed gaat? Je interesse verliest in de mensen en de dingen om je heen? Vind je het lastig om te gaan met tegenslagen? Zie je het soms niet meer zo zitten? Dan is er hulp voor jou, een luisterend oor, advies of waar je ook maar behoefte aan hebt.

  • Opvang asielzoekers

    26 november 2024

    Vanaf 18 november 2024 wordt het Campanile Hotel aan de Kethelweg 220 voor de periode van 1 jaar als opvanglocatie voor asielzoekers gebruikt.