Wijkteams Vlaardingen

Heeft u vragen over zorg, opvoeden, relaties of geldzaken? Loopt u tegen problemen aan waar u zelf niet uitkomt? Dan kunt u terecht bij de Wijkteams Vlaardingen. De wijkteammedewerkers helpen u graag verder. Door te luisteren, mee te denken, u te ondersteunen en zo nodig te verwijzen naar specialisten.

De wijkteams zijn altijd dichtbij. U kunt van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur terecht op de hoofdlocatie aan het Burgemeester van Lierplein 51 in Vlaardingen. Op dinsdag is hier een avondspreekuur van 17.00 tot 18.30 uur. Of bel naar telefoonnummer (010) 473 1033. Daarnaast houden de Wijkteams Vlaardingen op drie andere plaatsen in de stad op vaste tijden inloopspreekuren, die op 2 juni 2020 weer van start zijn gegaan. De spreekuren vinden  plaats op een veilige en verantwoorde manier, rekening houdend met de 1,5 meter afstand en de voorschriften van het RIVM.

Wat kunt u zelf doen?

Onderstaande tips geven aan wat u kunt doen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen.

Blijf actief

Zoek een activiteit die u leuk vindt en/of bezoek een activiteit in het buurthuis/wijkcentrum. Kijk ook op de website www.gezondoudwordeninvlaardingen.nl.

Pas uw huis aan

Probeer zo vroeg mogelijk na te denken hoe u wilt wonen als u ouder bent en/of wat u dan nodig heeft. Op de website www.langzultuwonen.nl leest u tips en adviezen over maatregelen die u zelf al kunt nemen. Voor persoonlijk advies kunt u het servicepunt woningverbetering bezoeken. 

Blijf bewegen

In elke Vlaardingse wijk is een beweegcoach actief. De beweegcoaches helpen u zoeken naar een leuke, bij u passende beweegactiviteit. Ook als u ouder bent en/of lichamelijke beperkingen heeft. Kijk voor meer informatie op de pagina sporten en bewegen

Vraag mensen in uw omgeving om hulp

Mensen om u heen kunnen u helpen door bijvoorbeeld informatie te geven, een boodschap voor u te halen of u ergens heen te brengen of op te halen. Lukt dat niet, neem dan contact op met de Wijkteams Vlaardingen bij u in de buurt.

Bied uw hulp aan

Sommige mensen durven niet om hulp te vragen. Niet omdat zij bang zijn, maar bijvoorbeeld omdat zij vinden dat het nog wel gaat. Ziet of denkt u dat het eigenlijk niet gaat, vraag dan of u iets voor hem of haar kunt doen. Uw aanbod is misschien al voldoende. Heeft de ander een vraag en kunt u niet helpen? Vraag de ander dan om contact op te nemen met de Wijkteams Vlaardingen. 

Vragen?

Heeft u een andere vraag of is de informatie niet duidelijk? Neem contact op met de Wijkteams Vlaardingen via telefoonnummer (010) 473 1033.