Participatie

Binnen Vlaardingen kunnen bewoners en gemeente elkaar op verschillende manieren ontmoeten en met elkaar samenwerken. U kunt ook ondersteuning aanvragen voor bewonersactiviteiten voor leefbare wijzen, buurten en straten.

 • Wijkspreekuren en gebiedsbijeenkomsten

  Wijkspreekuur en gebiedsbijeenkomst In iedere wijk worden wijkspreekuren en gebiedsbijeenkomsten georganiseerd. Hier kunt u meedenken en meepraten over veiligheid, activiteiten, initiatieven of aandachtspunten in uw wijk.

 • Zorg of participatie in uw wijk

  Wijkdeals Wilt u zelf of samen met uw familie, buren, vrienden of verenigingen de zorg en hulp in uw wijk aanpakken? Bijvoorbeeld door met een project de contacten tussen medebewoners te versterken of de talenten van bewoners uit de wijk te ontdekken. U kunt hiervoor een financiële bijdrage aanvragen. Er is een maximum budget voor aanvragen (op=op).

 • Bijdrage bewonersinitiatief aanvragen

  43 - Participatie Wilt u iets organiseren in en voor uw buurt? Dan kunt u als bewoner, of als bewonersorganisatie een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage van de gemeente.

 • Wijkdeals

  Wijkdeals Wilt u met uw buurtgenoten de handen uit de mouwen steken om samen eenvoudige werkzaamheden in het openbaar gebied uit te voeren? Dan kunt u een wijkdeal sluiten.

 • Burenbemiddeling

  Burenbemiddeling Problemen met uw buren? BurenBemiddelaars Vlaardingen is er voor bewoners die conflicten met elkaar hebben. Bemiddelaars helpen bewoners weer met elkaar in gesprek te gaan.