Eenzaamheid

Samen tegen eenzaamheid door verbondenheid. Net even dat steuntje in de rug richting verbondenheid. Niet alleen voor elkaar, vooral met elkaar.

Het leven is balanceren en meerdere ballen in de lucht houden. Soms lukt dat niet en verliezen we de balans, bijvoorbeeld tussen eenzaamheid en verbondenheid. Het is fijn als je er niet alleen voor staat om die balans weer terug te vinden en veerkrachtiger te worden. Mensen kunnen veel op eigen kracht en initiatief, maar het helpt als er een iemand is die je even omhoog trekt of een duwtje in de goede richting geeft. De directe omgeving, maar ook de kapper, huisarts of de kassamedewerker kunnen hier een belangrijke rol in vervullen.

Samen werken aan verbinding in de stad

De gemeente Vlaardingen wil mensen die zich graag meer verbonden willen voelen een steuntje in de rug geven. Wij vinden het belangrijk om dit niet alleen vanuit de gemeente te doen, maar met zoveel mogelijk partijen en mensen. Daarom werken wij samen in een netwerk van mensen en organisaties die (preventief) eenzaamheid willen aanpakken. Ambassadeurs, (zorg)organisaties, inwoners en iedereen die zich graag inzet voor verbondenheid. De ambitie is om nieuwe projecten op te zetten of bestaande projecten verder te ondersteunen en activiteiten te organiseren. Als gemeente hebben wij een verbindende rol binnen het netwerk.

Vlaardings Platform

In Vlaardingen zijn veel professionele organisaties en vrijwilligersorganisaties actief bezig om eenzaamheid tegen te gaan en ontmoeten en verbinding te stimuleren. Bijna wekelijks worden er (sociale) activiteiten georganiseerd. Hieronder vindt u deze op een rijtje. Neem eens een kijkje op hun websites.

Week van de verbinding Holy

Tijdens de maand van de Verbinding zullen we deze week de Holy aandoen, maar dat betekent niet dat inwoners uit andere delen niet welkom zouden zijn.

Wees welkom op onderstaande locaties en tijden.

  • Vrijdag 6 oktober 14.00 - 16.00 uur, Kerkcentrum Holy: vrije inloop met koffie en thee.
  • Zaterdag 7 oktober 10.00 - 13.00 uur, OC de Bijenkorf: KLIK Maatjesmarkt.
  • Zondag 8 oktober 13.00 - 18.30 uur, Pax Christikerk: lunch, spelletjes, warme maaltijd. Aanmelden: platformverbindingholy@gmail.com.
  • Maandag 9 oktober 10.00 - 12.00 uur, OC de Bijenkorf. Inloop Gym incl. koffie.
  • Dinsdag 10 oktober 9.30 - 12.00 uur, VV Zwaluwen: “Kom, Ontmoet en Beweeg”. Ontdek het ontmoetingsaanbod van de wijk Holy.
  • Woensdag 11 oktober 10.00 - 12.00 uur, Het Wij-land Holy. Inloop Koffie/thee met lekkere zoete hapjes.
  • Donderdag 12 oktober 10.00 - 12.00 uur, Weekmarkt WC de Loper. Veiligheidsdag Infostand Kernteam wijk Holy.
  • Donderdag 12 oktober 10.00 - 12.00 uur, Pax Christikerk. Koffieochtend/activiteiten Aanmelden: platformverbindingholy@gmail.com.
  • Vrijdag 13 oktober 13.30 - 16.00 uur, OC de Bijenkorf. Vrije inloop Bingo a € 3,-.
  • Vrijdag 13 oktober 14.00 - 16.00 uur, Kerkcentrum Holy. Vrije inloop met koffie/thee.