Eenzaamheid

Samen tegen eenzaamheid door verbondenheid. Net even dat steuntje in de rug richting verbondenheid. Niet alleen voor elkaar, vooral met elkaar.

Het leven is balanceren en meerdere ballen in de lucht houden. Soms lukt dat niet en verliezen we de balans, bijvoorbeeld tussen eenzaamheid en verbondenheid. Het is fijn als je er niet alleen voor staat om die balans weer terug te vinden en veerkrachtiger te worden. Mensen kunnen veel op eigen kracht en initiatief, maar het helpt als er een iemand is die je even omhoog trekt of een duwtje in de goede richting geeft. De directe omgeving, maar ook de kapper, huisarts of de kassamedewerker kunnen hier een belangrijke rol in vervullen.

Samen werken aan verbinding in de stad

De gemeente Vlaardingen wil mensen die zich graag meer verbonden willen voelen een steuntje in de rug geven. Wij vinden het belangrijk om dit niet alleen vanuit de gemeente te doen, maar met zoveel mogelijk partijen en mensen. Daarom werken wij samen in een netwerk van mensen en organisaties die (preventief) eenzaamheid willen aanpakken. Ambassadeurs, (zorg)organisaties, inwoners en iedereen die zich graag inzet voor verbondenheid. De ambitie is om nieuwe projecten op te zetten of bestaande projecten verder te ondersteunen en activiteiten te organiseren. Als gemeente hebben wij een verbindende rol binnen het netwerk.

Vlaardings Platform

In Vlaardingen zijn veel professionele organisaties en vrijwilligersorganisaties actief bezig om eenzaamheid tegen te gaan en ontmoeten en verbinding te stimuleren. Bijna wekelijks worden er (sociale) activiteiten georganiseerd. Hieronder vindt u deze op een rijtje. Neem eens een kijkje op hun websites.

Programma Week van de Verbinding 2022 

Veel Vlaardingers voelen zich wel eens eenzaam. Op die momenten lukt het niet om verbinding te voelen met anderen en contact te maken. Je eenzaam voelen is niet alleen naar. Het is ook niet goed voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het is fijn als je voelt dat je niet de enige bent en dat je er niet alleen voor staat. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer allerlei activiteiten tijdens de Week van de Verbinding van 29 september t/m 6 oktober. Want het aanpakken van eenzaamheid begint met het ontmoeten van anderen en het maken van verbinding. Kom erbij!

Programma Week van de Verbinding 2022

Het programma staat ook in het Groot Vlaardingen van 21 september 2022.