Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond

Huiselijk geweld komt vaker voor dan u denkt, bijvoorbeeld in de vorm van fysieke, psychische of seksuele mishandeling.

Huiselijk geweld heeft een enorme impact op slachtoffers en de directe omgeving. Er heerst nog altijd een taboe op, weinig slachtoffers durven erover te praten. Hierdoor blijft het geweld zich soms jaren voortslepen met alle gevolgen van dien. Vaak is het nodig dat de omgeving ingrijpt om het geweld te stoppen. Uw zorgen delen is een belangrijke eerste stap. Of u nu vragen of vermoedens heeft, of als u het zeker weet. Het is belangrijk dat er hulp komt, want geweld stopt niet vanzelf.

Advies en hulp

Bij Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond kunt u terecht wanneer u hulp zoekt bij huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Of als  u zich zorgen maakt over een ander die, mogelijk, te maken heeft met huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Veilig Thuis heeft een team van deskundige medewerkers waar u zorgen over uzelf, een kind of partner, aan kunt voorleggen. Bel telefoonnummer 0800-2000 (gratis 24/7 bereikbaar). Of kijk voor meer informatie op www.veiligthuisrr.nl.

Ondersteuning van de pleger

Een laagdrempelige manier voor hulp/ondersteuning van de pleger is het platform Agressie, en daarna? Zij helpen landelijk plegers van huiselijk geweld om uit de cirkel van geweld te komen. Dit doen ze zowel op individueel niveau als in groepsverband. Vanaf april 2022  is er voor inwoners van de MSV gemeenten de Agressie, en daarna Mannen Supportgroep. Plegers van huiselijk geweld leren hier in groepsverband en op een laagdrempelige manier hoe ze kunnen stoppen met hun agressie naar anderen. 

Informatie: www.agressieendaarna.nl/mannen-supportgroep