Levendige binnenstad

De Vlaardingse Binnenstad Leeft! 

Het levendiger maken van de binnenstad is als een van dé vier ambities benoemd in de Toekomstvisie Vlaardingen 2020-2040. De binnenstad van Vlaardingen is in 2040 hét hart van de gemeente. Het is een populaire plek bij Vlaardingers en bezoekers uit de regio. De gezellige binnenstad is multifunctioneel, er zijn veel evenementen en kleinschalige recreatie. Lege panden krijgen andere functies, het winkelgebied wordt compacter. Het is niet langer alleen de plek om te winkelen, maar verandert in een plek om te ontspannen, wonen, winkelen, werken en ontmoeten. Het aantrekken van bezoekers naar de binnenstad is belangrijk om de ambitie te realiseren..

Programma Levendige Binnenstad

In het Programma Levendige Binnenstad 2030 leest u de ambities om de binnenstad te verbeteren, hoe en met wie we dat doen.
Op vier thema’s wordt ingezet: een compacte binnenstad, een bruisende binnenstad, een bereikbare binnenstad, een schoon, heel en veilige binnenstad. 

Subsidieregeling Binnenstad Vlaardingen

Met de Subsidieregeling Binnenstad Vlaardingen 2021-2123  (op officielebekendmakingen.nl) stimuleert de gemeente een compacter kernwinkelgebied en herschikking van functies. Informatie over de subsidieregeling, voorwaarden, et cetera vindt u op www.vlaardingen.nl.

Promotie van de binnenstad

Op www.vlaardingendoen.nl vindt u alle informatie over leuke dingen om te doen en te zien in de binnenstad. Dat varieert van evenementen en activiteiten tot de belangrijkste bezienswaardigheden. Er is ook een facebookpagina VlaardingenDoen en een facebookpagina Binnenstad Vlaardingen die u kunt volgen.

Ondernemen in de binnenstad?

Neem contact op met de accountmanager Economische Zaken , die u graag verder helpt met uw vragen. Dat kan via (010) 248 4000 of het contactformulier.