Vlaardingen wordt steeds groener!

De gemeente is volop bezig met het vergroenen van de stad. Zo zijn er tegels gewipt op de Loper, het Weeshuisplein, de Eleanorastraat, Huijgenstraat, Petuniastraat, Reigerlaan, Roemer Visscherstraat, Willem de Zwijgerlaan, bij de Bijenkorf aan de Fazantlaan en in de Smalle Havenstraat.

Lianne van Kalken - Vlaardingen groen

Op de meeste van deze plekken moet er nog groen in de grond. Dit gaat de komende weken gebeuren. Het najaar is over het algemeen de beste periode om vaste planten in de grond te zetten. 

Stadsprogramma 

Het vergroenen van openbare ruimte is onderdeel van het stadsprogramma Groen Vlaardingen. Een groene omgeving is gezonder om in te leven. Het nodigt uit om naar buiten te gaan, te bewegen en elkaar te ontmoeten. Meer groen is ook belangrijk voor het afvoeren - of juist vasthouden - van regenwater. En het helpt tegen hittestress. Groen brengt de stad letterlijk leven. Het is belangrijk voor de biodiversiteit oftewel soortenrijkdom in de natuur. Biodiversiteit is nodig voor schone lucht, fris water, goede kwaliteit van de bodem en de bestuiving van gewassen. 

NK Tegelwippen

De gewipte tegels tellen mee voor het NK Tegelwippen dat loopt tot eind oktober. In november wordt bekend of Vlaardingen net als vorig jaar de winnaar is van de middelgrote gemeenten. Op dit moment staan we in de top vijf maar nog geen eerste. Bent u van plan tegels te wippen? Laat ze meetellen voor het NK Tegelwippen! Kijk op www.vlaardingen.nl/tegelwippen.