Nieuws

Een overzicht van het laatste nieuws van de gemeente Vlaardingen.

 • “Aangepaste ligfiets brengt mobiliteit terug”

  01 december 2022

  Niet kunnen sporten op vaste dagen of tijden brengt een grote uitdaging met zich mee. Gina Hebels heeft de diagnose hEDS, het hypermobiele Ehlers-Danlos Syndroom. Dat is een multisysteemziekte en zorgt voor een bindweefselafwijking. Zij is altijd sportief geweest en leeft sinds 2017 een passief bestaan waarin sporten en bewegen bijna onmogelijk is. Door onder meer het contact met Stichting VTV en beweegcoach Monica van Houwelingen, kan Gina weer meer bewegen. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat ze een aangepaste ligfiets kreeg,waarmee ze nu door Vlaardingen rijdt.

 • Aanpassing bericht over weekendafsluiting A20 richting Rotterdam

  01 december 2022

  Voor aankomend weekend stond, voor werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding, een weekendafsluiting van de A20 tussen Maassluis en knooppunt Kethelplein gepland. Vanwege het verwachte slechte weer kan slechts een klein deel van het geplande werk op de A20 doorgaan. Daarom blijven rijstroken op A20 open en zijn alleen in de richting van Rotterdam een aantal op- en afritten en verbindingswegen op verschillende tijdstippen afgesloten. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met een wat langere reistijd.

  Van vrijdag 2 december 21.00 uur tot zaterdag 3 december 08.00 uur zijn op- en afrit 8 (Vlaardingen-West) en op- en afrit 9 (Vlaardingen) richting Rotterdam afgesloten, evenals de verbindingsweg naar de Beneluxtunnel bij het Kethelplein. Op zaterdag 3 december is oprit 9 (Vlaardingen) richting Rotterdam overdag afgesloten en zaterdagnacht 3 december en zondagnacht 4 december geldt dat voor afrit 8 (Vlaardingen-West). Het verkeer wordt omgeleid.

 • Winteropvang voor dak- en thuislozen vanaf donderdagavond 1 december

  01 december 2022

  Gezien de weersverwachting treedt aanstaande donderdagavond 1 december de winterkouderegeling in t/m (in ieder geval) maandagochtend 5 december. Maandagochtend wordt gekeken of verlenging nodig is.

 • E-mail verlening van de parkeervergunning

  01 december 2022

  Afgelopen week hebben bewoners in het betaaldparkerengebied een e-mail ontvangen over de verlenging van de parkeervergunning. We krijgen veel vragen over de betrouwbaarheid van de e-mail. Door de titel lijkt het bericht op een phishing-mail. Dat is het niet.

 • Vuurwerk? Hou het gezellig en veilig!

  01 december 2022

  Het lijkt nog ver weg maar de jaarwisseling is toch al in zicht. U heeft helaas zeker al flinke vuurwerkknallen gehoord. Dat is niet voor iedereen leuk. En dat geldt ook voor huisdieren. De gemeente en de hulpdiensten doen er alles aan om de periode in aanloop naar oud & nieuw goed te laten verlopen. Helpt u mee? Samen houden we het gezellig en veilig! Dit jaar mag u vuurwerk in de categorieën F1 en F2 afsteken. Het is uiteraard verboden om illegaal vuurwerk te kopen, af te steken of in bezit te hebben. U riskeert dan een flinke boete.

 • Schoen zetten bij een schone schoorsteen: tips voor gezonder stoken

  01 december 2022

  Hoor de wind waait door de bomen. hier in huis zit gelukkig een tochtstrip! Wie een haard heeft, heeft een perfecte plek om schoen te zetten. Buiten is het druilerig koud en binnen staat de verwarming laag of zelfs uit. De verleiding om de open haard aan te steken, is dan ook groot. En de pieten komen toch pas als iedereen slaapt, en dan is de haard allang weer uit.

 • Energieteam op markt Holy op 8 december

  01 december 2022

  Op donderdag 8 december staat een speciaal energieteam van de gemeente op de markt op ‘De Loper’ in de Holy. Samen met een team vrijwilligers informeert het energieteam de bezoekers van de energiekraam over de mogelijkheden om te besparen op de energierekening.

 • Vlaardingen bedankt haar vrijwilligers

  01 december 2022

  - Dag van de Vrijwilliger op 7 december -

  2022 is een mooi jaar geweest. Veel activiteiten konden in de loop van het jaar weer doorgaan zoals we gewend waren en daar zijn veel vrijwilligers bij betrokken geweest. Al onze Vlaardingse vrijwilligers leveren op hun manier een heel belangrijke bijdrage voor de stad en haar inwoners. Met elkaar maken we de stad daadwerkelijk mooier, liefdevoller, groener, sportiever en gezelliger.

 • Helmplicht op snorfiets vanaf 1 januari 2023

  01 december 2022

  Staat er al een helm op uw verlanglijstje voor de Sint of voor onder de kerstboom? Al gaat de snorfietser misschien niet zo snel, kwetsbaar is hij wel! Om de gevolgen van verkeersongevallen minder ernstig te maken, wordt de helm voor snorfietsers en eventuele passagiers per 1 januari 2023 verplicht. Hoogste tijd dus, voor een helmbestendig kapsel, én: voor een helm.

 • Wegwijzer: hulp bij aangepast sporten

  01 december 2022

  De gemeente Vlaardingen vindt dat iedereen moet kunnen sporten en bewegen. Gelukkig zijn er in Vlaardingen meerdere verenigingen die mensen met een beperking kunnen begeleiden.

Meer nieuwsberichten