Nieuws

Een overzicht van het laatste nieuws van de gemeente Vlaardingen.

 • Wethouder plant rode beuk aan Van Hogendorplaan

  22 maart 2023

  We zijn jarig. En niet zomaar een verjaardag: onze stad kreeg 750 (!) jaar geleden stadsrechten. Een moment om even bij stil te staan, het hele jaar lang. Én een moment om nog heel lang aan terug te denken. Om de herinnering letterlijk levend te houden, plant wethouder Lianne van Kalken woensdag 22 februari een herinneringsboom.

 • Bijeenkomst stadsprogramma Zorgzaam Vlaardingen

  22 maart 2023

  De gemeente werkt aan de hand van een aantal stadsprogramma’s aan het beter en mooier maken van de stad. In het stadsprogramma Zorgzaam Vlaardingen komen de thema’s armoede, sport en gezondheid samen. Op maandag 27 maart organiseren we voor organisaties die zich met deze thema’s bezighouden een bijeenkomst.

 • Vlaardings bedrijfsleven en gemeente starten samen citymarketing

  22 maart 2023

  Vlaardingen: stoere, groene stad met een rijke historie die nu vernieuwt, mooier wordt en weer verbindt met de rivier. Waar hard wordt gewerkt en bewoners betrokken zijn en graag iets voor elkaar betekenen. Waar ondernemers innoveren, investeren en goed georganiseerd samenwerken. Waar MBO-studenten terecht kunnen in het innovatieve onderwijs .... Vlaardingen: The only way is up.

 • Wie mag collecteren in Vlaardingen?

  21 maart 2023

  Collecteren (het inzamelen van geld aan de deur of op straat) is alleen toegestaan als men hiervoor een vergunning van de gemeente heeft. De komende periode mogen de volgende organisaties collecteren in Vlaardingen:

 • Gratis een zak compost op zaterdag 25 maart

  21 maart 2023

  Zaterdag 25 maart kunt u weer gratis een zak compost ophalen bij de milieustraat. Deze actie maakt onderdeel uit van de landelijke Compostdag.

 • Judasoor moet op houtje bijten

  21 maart 2023

  Wild van Vlaardingen!

  Veel Vlaardingers zijn liefhebbers van zonnige lentedagen. Het Echt Judasoor denkt daar anders over. Hij is een liefhebber van koud en vochtig weer. Stadsecoloog Melitta kwam hem tegen in wijkpark Holy.

 • Biodiverse haag aangeplant bij begraafplaats Emaus

  21 maart 2023

  Vlaardingen Behaagt!

  Een mooie plek voor de tweede haag van ‘Vlaardingen Behaagt!’: begraafplaats Emaus. Langs het hek stond hier een haag die nog wel wat gaten vertoonde. Onze groenmedewerkers vervingen deze voor een exemplaar met meer wintergroene struiken en meer biodiversiteit.

 • Scholieren in startblokken voor Vlaardingen 750

  21 maart 2023

  Met een druk op de knop lanceerde wethouder Jacky Silos samen met de samenstellers op donderdag 16 maart een speciale Vlaardingen-750-website voor het basis- en voortgezet onderwijs. Met lesmateriaal en allerlei activiteiten op het gebied van sport, spel, kunst, cultuur en geschiedenis. Scholieren kunnen in de klas en daarbuiten genieten van het jubileumjaar.

 • Tegel voor tegel naar een groener Vlaardingen

  21 maart 2023

  NK Tegelwippen: klaar voor de start!

  Zin in het voorjaar? Het voorjaar heeft ook zin in u! Zet uw lentekriebels om in een groene herinrichting voor uw tuin en doe mee aan het NK Tegelwippen. Zo maakt u van uw tuin een paradijsje, voor uzelf en voor vogels en insecten. Bovendien zorgen we er met meer gras, bloemperken, bomen, heesters, haagjes en geveltuinen voor dat onze stad beter bestand is tegen het veranderende klimaat.

 • Erfpachtcontract nu omzetten scheelt geld

  21 maart 2023

  Heeft u te maken met erfpacht? Werp dan voor 1 april een blik op uw erfpachtcontract. Op die datum gaat het nieuwe erfpachtbeleid van de gemeente namelijk in, waardoor de voorwaarden voor het aanpassen van erfpacht wijzigen. Alle erfpachters hebben tot 1 april de mogelijkheid om hun erfpachtcontract aan te passen onder voorwaarden van het huidige beleid. En dat is in alle gevallen veel voordeliger dan straks!

Meer nieuwsberichten