Vervanging verkeerslichten kruising Burgemeester Pruissingel

Van vrijdag 13 september tot en met donderdag 3 oktober worden de verkeerslichten op de kruising van Burgemeester Pruissingel – Vondelstraat vervangen. Dit betekent dat in deze periode een gedeelte van de Vondelstraat is afgesloten. Afslaan richting de Vondelstraat is hierdoor tijdelijk niet mogelijk.

Kruispunt

Vanwege de werkzaamheden wordt verkeer omgeleid via de Van der Driftstraat. Ook de bus rijdt deze omleiding. De bushalte Vondelstraat richting Holy-Noord vervalt, waarbij de bus wel een vervangende stop maakt op de Burgemeester Pruissingel (oude halte lijn 57).
Het vervangen van de verkeerslichten zorgt voor een betere doorstroming van verkeer. Zo blijven de nieuwe verkeerslichten bijvoorbeeld bij drukte langer op groen en springen ze sneller op groen voor fietsers tijdens een regenbui. 

Blijf op de hoogte

De werkzaamheden worden grotendeels overdag uitgevoerd. Omwonenden hebben een brief ontvangen van aannemer Heijmans Infra B.V. die de werkzaamheden in opdracht van de gemeente uitvoert. Via de Heijmans BouwApp blijft u op de hoogte van de werkzaamheden. De app kunt u gratis downloaden via de Google Play Store of de Apple Store. Vanaf 13 september kunt u in de app kijken bij ‘Vlaardingen, vervanging verkeersregelinstallaties’. In deze app worden ook eventuele wijzigingen in de planning vermeld.