Succesvolle Veiligheidsdag!

De gemeente kijkt terug op een geslaagde Veiligheidsdag waarbij de grote kerk vandaag het decor vormde. In en om de kerk waren verschillende activiteiten te doen, informatieve kraampjes te bezoeken en demonstraties te zien van de gemeente en haar (veiligheids)partners in Vlaardingen.

Burgemeester Bert Wijbenga opent de Veiligheidsdag - fotografie: Robert Lagendijk

Burgemeester Bert Wijbenga opende om 10.30 uur de Veiligheidsdag. “Ik ben trots op de vele partners en vrijwilligers die zich niet alleen vandaag, maar het hele jaar door inzetten voor de veiligheid van de inwoners van onze stad. Dat er vandaag zoveel bezoekers waren, laat zien hoeveel waardering en belangstelling er is voor dit belangrijke werk in de stad”, aldus burgemeester Wijbenga.

Thema Zelfredzaamheid

Tijdens de Veiligheidsdag stond het thema Zelfredzaamheid centraal. Maar wat betekent dat eigenlijk? Zelfredzaamheid tijdens een crisis. En wat heb je dan nodig? Het thema kwam op verschillende manieren aan bod. Zo leerden inwoners over de inhoud van een noodpakket en downloadden ze ter plekke de Rijnmondveilig-app voor de meest actuele informatie tijdens een crisis.

Demonstratie vlam in de pan- fotografie: Robert Lagendijk

Demonstraties, activiteiten en informatie

Naast de indrukwekkende demonstraties zoals ‘Vlam in de pan’ en een aanhouding door politie, boa’s en het interventieteam, testten bezoekers hun reactievermogen, deden ze een fitheidstest en kregen ze tips over hoe ze zich online kunnen beschermen. Maar daar bleef het niet bij. Ook gamen met de politie, een kijkje in de Tankautospuit van de brandweer en de boot van de reddingsbrigade behoorden tot de activiteiten. Brandweer Sam was aanwezig voor de allerkleinsten.

Demonstratie aanhouden verdachten - fotografie: Robert Lagendijk

Veiligheid: belangrijk, veelzijdig en noodzakelijk

De Veiligheidsdag benadrukte niet alleen het belang en de verschillende facetten van veiligheid, maar ook de noodzaak van een goede samenwerking tussen de diverse veiligheidspartners. Bezoekers die warmliepen voor een baan in het veiligheidsdomein konden meteen in gesprek met de verschillende organisaties. Nieuwe veiligheidshelden zijn immers altijd nodig!

Video kijken

Onze razende reporter was bij de Veiligheidsdag aanwezig en heeft een overzicht van de dag gemaakt. Deze video is te bekijken op Instagram.

kramen op de Markt - fotografie: Robert Lagendijk

Bijlagen