Leerlingen Zomerschool op bezoek bij de Food Innovation Academy

Vorige week bezochten 24 deelnemers van de ‘Zomerschool’ van Stichting Aanzet de Food Innovation Academy. Dit bezoek was onderdeel van een afwisselend programma van twee weken, waarbij de leerlingen in de ochtend kennis van rekenen, wiskunde, Nederlands en Engels opfristen en in de middag sportieve, creatieve en interessante activiteiten beleefden. Na meer informatie over beroepen en de locatie mochten de leerlingen zelf aan de slag om onder andere limonadesiroop van vruchten maken. Zowel het bezoek en de siroop vielen goed in de smaak!

FIA

Komend schooljaar zet de Food Innovation Academy met regelmaat haar deuren open en biedt zij een leuk en leerzaam programma aan aan basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 binnen Vlaardingen. 

Binnen de voedingssector, de zorg en techniek zijn veel mooie beroepen en mogelijkheden op ieder niveau. Een van de ambities van het programma Vlaardingen MBO-stad is leerlingen al vroeg kennis te laten maken met deze sectoren. 

Vlaardingen zet zich sinds 2022 in voor het programma Vlaardingen MBO-stad. In dit programma wordt met overheid, onderwijs én ondernemers in de regio samengewerkt aan een stad vol toekomstmogelijkheden.