Kom op 5 oktober naar de Veiligheidsdag!

Elke inwoner moet zichzelf drie dagen kunnen redden in geval van een crisis. Wist u dat? Het lijkt altijd een ver-van-mijn-bed-show, maar een plotselinge langdurige stroomuitval is niet ondenkbaar. De stroom valt wel vaker even uit, maar wat als we ineens langere tijd zonder stroom moeten? In dat geval werkt een koelkast niet meer, kan een telefoon niet opgeladen worden, moeten winkels dicht, omdat een kassasysteem niet werkt en nog veel meer. Een noodpakket is dan noodzakelijk. Maar wat zit daar allemaal in? Tijdens de Veiligheidsdag op zaterdag 5 oktober, vertellen wij u er, met het thema Zelfredzaamheid, alles over.

Daarnaast kunt u tijdens de Veiligheidsdag uw reactievermogen testen, tips krijgen over hoe u zich online kunt beschermen en spannende demonstraties bekijken om maar een paar voorbeelden te noemen.

Maar ook aan de jongere bezoekers is gedacht. Zij kunnen gamen met de politie, een fitheidstest doen met de jeugdboa’s of op de foto met brandweerman Sam.

Het belooft een interessante dag te worden! 

De Veiligheidsdag vindt van 10.00 tot 16. uur plaats in en om de Grote kerk aan de Markt. De toegang is gratis. Bekijk het hele programma.