Kinderopvang PolderPracht geopend

Met het overhandigen van een geboorteboompje aan Niek Barendrecht, bestuurder van UN1EK, opende wethouder Koen Kegel (onderwijshuisvesting) op donderdag 19 september officieel Kinderopvang PolderPracht in de Broekpolder.

Opening PolderPracht

Het boompje, een berk, symboliseert de wens dat de kinderen hier opgroeien in een gezonde, groene omgeving. De berk staat symbool voor een nieuw begin en veerkracht, passend bij het verhaal dat bomen zonder weerstand niet sterk kunnen worden.

In zijn toespraak benadrukte wethouder Kegel de belangrijke rol van de gemeente: "Als gemeente dragen wij de verantwoordelijkheid om alle kinderen, ongeacht hun achtergrond, gelijke kansen te bieden in hun ontwikkeling. Het is onze wettelijke taak om te zorgen voor voldoende en kwalitatief goede voorschoolse educatie, vooral voor kinderen met een verhoogd risico op taal- en ontwikkelingsachterstand. Bij Kinderopvang PolderPracht zien we dit prachtig terugkomen in de samenwerking tussen onderwijs en opvang, met een sterke focus op groen en natuur."

Kinderopvang PolderPracht biedt plaats aan 117 kinderen in de dagopvang en 100 in de BSO. De groepen stromen snel vol, maar er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Ook PolderPracht werkt vanuit de visie van UN1EK, waarin opvang en onderwijs als één organisatie samenwerken.