Gemeente verkoopt pand Broekpolderweg aan Stichting Dierennoodhulp

Het klinkt haast als een sprookje. Dieren in nood die onderdak zoeken en een gemeente die een zinvolle invulling wil voor een leegstaand gebouw. Zo komt het dat het gebouw aan de Broekpolderweg onlangs door de gemeente is verkocht aan Stichting Dierennoodhulp.

Stichting Dierennoodhulp

Het is 2021. Stichting Dierennoodhulp, toen nog gevestigd in Maassluis, moet hun locatie verlaten en op zoek naar onderdak elders. Ze laten hun oog vallen op het gebouw aan de Broekpolderweg in Vlaardingen. Een mooie locatie aan de rand van de stad waardoor zij in alle rust, zonder overlast voor de omgeving, de dieren in nood kunnen verzorgen. Het gebouw is van de gemeente die net op dat moment op zoek is naar een nieuwe huurder. De situatie blijkt drie jaar later zo goed te bevallen dat de gemeente het gebouw onlangs heeft verkocht aan de stichting. 

Vastgoed van en voor de gemeenschap

De verkoop van het gebouw is niet alleen een ideale oplossing voor de stichting, maar ook voor de gemeente. Wethouder Koen Kegel (Vastgoed) legt uit: “Het doel van de gemeente is om een zinvolle invulling te geven aan de gebouwen die in het bezit zijn van de gemeente. We willen zorgen dat de schaarse ruimte in onze stad wordt ingevuld met activiteiten die bijdragen aan de stad en ervoor zorgen dat Vlaardingen een sociaal, aantrekkelijke, gezonde en toekomstbestendige stad is. Het onderbrengen van Stichting Dierennoodhulp aan de Broekpolderweg is daar een mooi voorbeeld van!”