Galerie Neck of the Woods officieel geopend

Met de eerste tentoonstelling ‘Moving towards uncharted territory’ is galerie Neck of the Woods op zaterdag 14 september officieel geopend door Koen Kegel, wethouder van onder andere District U, op haar nieuwe locatie in District U.

Koen Kegel gaf aan verheugd te zijn met de komst van de galerie. Enerzijds vanwege de waarde van kunst en cultuur voor de Vlaardingse gemeenschap. Daarnaast benadrukte hij dat District U een district in wording is. De plek die bekend stond als de smaakmaker van Unilever ondergaat een transformatie naar een stoere stadswijk, maar biedt ook zeker plaats aan creativiteit en innovatie.

Neck of the Woods maakt onderdeel uit van de placemaking activiteiten binnen District U, het voormalige Unilever terrein aan de Nieuwe Maas. Na ruim zeven jaar Rotterdam verhuist Neck of the Woods naar de oude tennisbanen en kantine van Unilever. Het nu nog cultureel onontgonnen terrein biedt veel mogelijkheden. De komende vier jaar staan er tal van tentoonstellingen en evenementen op de planning, waarin zowel lokale als nationale en internationale kunstenaars centraal staan. Neck of the Woods heeft de ambitie zowel een aanjagende als verbindende rol te pakken, met als doel het culturele draagvlak van Vlaardingen een impuls te geven.

Moving, towards uncharted territory 

Bewegen naar, of onderzoeken van onbekend terrein is ook wat veel kunstenaars doen: het bedenken van nieuwe concepten of een evolutie van het bestaande werk. Deze eerste tentoonstelling biedt ruimte aan zes nationale en internationale kunstenaars, waarvan drie hun roots in Vlaardingen hebben: H.F. van Steensels, Ropp Schouten en Jasper van den Ende.