Blankenburgverbinding (A24) open op 7 december

Op zaterdag 7 december gaat de nieuwe snelweg A24 open. Dit heeft Rijkswaterstaat laten weten. Na zes jaar werk is de nieuwe noord-zuidverbinding tussen Vlaardingen en Rozenburg/Voorne-Putten gereed. Tot die tijd werkt Rijkswaterstaat aan de aansluiting op de A15, worden technische systemen getest en mensen in de verkeerscentrale en hulpdiensten getraind en opgeleid. Ook zijn nog enkele afsluitingen op de A20 nodig. De gemeente Vlaardingen verleent de openstellingsvergunningen en dit traject ligt op schema.

Foto A24 juni 2024

De A24 is een nieuwe snelweg van 4,2 kilometer lang, die de A20 verbindt met de A15. In september 2018 zijn de werkzaamheden gestart. Het is de bedoeling dat de verbinding bijdraagt aan een betere doorstroming van het verkeer in onze regio en de economische positie versterkt van de Rotterdamse haven en Greenport Westland.

Tol betalen om de kosten te dekken

Voor een rit over de A24 moet u tol betalen. Het tolbedrag is € 1,51 voor personenauto’s, bestelauto’s, campers en motoren tot en met 3.500 kilogram. Dit geldt ook voor elektrische bestelauto’s tot en met 4.250 kilogram. Het tolbedrag is € 9,13 voor vrachtwagens, bussen en andere zware motorvoertuigen van meer dan 3.500 kilogram. Voor een aanhanger, caravan of oplegger hoeft geen extra tol te worden betaald. 
De manier van tol betalen is nieuw in Nederland. Camera’s boven de snelweg fotograferen en registreren het kenteken. De persoonsgegevens worden beschermd volgens de Europese privacyregels (AVG). Tol betalen kan het makkelijkst door u aan te melden bij een aanbieder voor automatisch tol betalen. Dan hoeft u er niet meer aan te denken en krijgt u nooit een boete. Online betalen per rit kan ook. Informatie over e-tol vindt u op www.e-tol.nl.

Openingsevenement

Voor de opening voor verkeer stelt Rijkswaterstaat de A24 in het najaar op feestelijke wijze open voor publiek. De datum en het programma worden binnenkort bekend gemaakt. De rensters van de Tour de France Femmes hebben op 12 augustus de primeur; de rit tijdens de eerste etappe gaat over de Blankenburgverbinding. 

Blankenburgverbinding

De Blankenburgverbinding bestaat uit de autosnelweg A24 van 2x3 rijstroken, de Maasdeltatunnel onder de rivier en de Hollandtunnel (landtunnel) in Vlaardingen. In Vlaardingen is er een verdiepte aansluiting op de verbrede A20.

Meer weten? Kijk op www.blankenburgverbinding.nl