Activiteiten in de Maand van de Verbinding

Vlaardingen wil de eenzaamheid van haar inwoners terugdringen. De gemeente doet dit samen met de partners van het Platform Verbinding in de Stad. Samen creëren zij meer bewustzijn onder de inwoners over eenzaamheid en geven handvatten om weer verbinding te kunnen maken. Een van die handvatten is de Maand van Verbinding van 26 september tot en met 24 oktober. U bent van harte welkom bij de activiteiten!

Hieronder staan drie activiteiten waar u naar toe kunt gaan:

Ruimte voor verlies en troost in de Troostkantine 

Samenkomen op een plek waar verlies en verdriet de ruimte krijgen. De deuren van de Troostkantine in de Bethelkerk staan open voor iedereen die behoefte heeft om te praten over deze thema’s. Met gelijkgestemden in gesprek, activiteiten doen en naar elkaar luisteren. Loes van Hutten en Laura Meerman zijn vrijwilligers van De Troostkantine en zij kijken uit naar een nieuwe reeks bijeenkomsten die start op donderdag 10 oktober: “Hier praten we over verlies in de breedste zin van het woord, delen we informatie en ontmoeten we elkaar. In de zwaarte van deze thema’s richten we ons op de lichtpuntjes en werken we samen toe naar ‘hoe nu verder’. 

De bijeenkomsten zorgen voor verbinding onder gelijkgestemden in de buurt en er wordt voldoende aandacht gegeven aan de persoonlijke situaties. Juist door een luisterend oor te bieden en naar elkaars verhaal te luisteren. Soms wordt er een verwijzing gedaan naar een andere aanbieder. Pastor Annabell de Jong is medeoprichter van De Troostkantine en gaf daarmee antwoord op de behoefte aan een laagdrempelige praatgroep over verlies.

De Troostkantine vindt iedere 2e en 4e donderdag van de maand plaats van 13.30 tot 15.30 uur. Meldt u aan via: pastor@ambachtoost.nl

Biertje met de dominee in Café Mes

In de kroeg worden van oudsher levensvragen besproken. Ook in Vlaardingen zijn veel mensen die niet of niet meer naar de kerk komen maar toch wel eens een gesprek over belangrijke levensvragen zouden willen aangaan. De Pastores van de Protestantse kerk Vlaardingen heeft deze traditie opgepakt. Zij gaan naar de mensen toe in plaats van de wachten tot ze de weg naar de kerk vinden. Eén keer per maand zitten twee mensen van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) uit twee verschillende wijken (dat zijn twee verschillende kerken binnen de PKN) in Café Mes. Soms gaan de gesprekken heel diep, soms gaat het over de vakantie. 

Iedereen is welkom in Café Mes aan de Schiedamseweg 17 op:
•    24 oktober om 19.30 uur 
•    21 november om 19.30 uur     

Bijeenkomst ‘Zingeving’ op 18 oktober

In de herfst denken we vaak na over ons leven. Heeft u vragen over het leven of wilt u praten over wat echt belangrijk is? Kom dan naar de bijeenkomst op vrijdag 18 oktober in de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. U maakt kennis met meerdere organisaties die zingevende activiteiten organiseren, onder andere Haagsche Zin, een centrum dat mensen met levensvragen ondersteunt. Ook krijgt u informatie over wat geestelijke verzorging is en hoe dit u kan helpen. Uiteraard is er de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen met anderen. Aanmelden kan door het sturen van een e-mail naar p.j.bougie@haagsche-zin.nl of bel met 06-58765223.