Projecten Rivierzone

 • Programma ontwikkeling Rivierzone

  Samen met ontwikkelaars, initiatiefnemers, bewoners en ondernemers uit het gebied werkt de gemeente Vlaardingen aan de ontwikkeling van de Rivierzone. Op deze pagina leest u wat de Rivierzone is en wat er in grote lijnen gaat gebeuren.

 • Nieuw leven voor het Museumkwartier

  Het Museumkwartier, direct grenzend aan de historische binnenstad met de Westhavenkade om de hoek, is een onderdeel van de gebiedsontwikkeling van de Rivierzone. Hier komt een buurtje met 82 woningen en 50 appartementen. Het is een ode aan de rijke historie van deze plek waar de laatste 200 jaar de haring- en zouthandel het beeld bepaalden. De kleuren en materialen die Blauw Architecten gebruikt spelen in op sfeer van het historische Vlaardingen.

 • District U

  De herontwikkeling van het voormalig Unilever-terrein biedt de kans om een nieuws stadsdeel te ontwikkelen waar wonen, werken en recreëren samenkomen en elkaar versterken en om de functies van de stad dichter naar de rivier te brengen. Zo ontstaat District U: een stoer, dynamische wijk op de overgang van stad, park en haven. Met prettige openbare ruimte en autovrije verblijfsruimte, en een serie van stoere stadsblokken.

 • Nieuw Sluis (Stationsgebied Centrum)

  De eerste buurt in de Rivierzone is gebouwd in het gebied Nieuw Sluis en heeft de naam Galgkade. Het gebied Nieuw Sluis grenst aan het metrostation Vlaardingen Centrum. In het deelgebied Galgkade zijn 141 eengezinswoningen gebouwd en in 2019 en 2020 opgeleverd.

 • New Haven: Maasboulevard/ Westhavenkade (locatie Pietersen)

  Op de kop van de Westhavenkade, rondom chinees restaurant China Garden, zal de ontwikkeling New Haven worden gerealiseerd. Deze ontwikkeling op de hoek van de Westhavenkade en de Maasboulevard voorziet in een wijziging van bedrijfshuisvesting naar wonen. De bestaande bedrijfsgebouwen worden gesloopt. Hiervoor in de plaats komen nieuwe woongebouwen met 79 appartementen.

 • Westhavenkade tegenover de Pelmolen

  De gemeente wil de stad naar het water brengen en heeft voor verschillende locaties in de Rivierzone een overeenkomst gesloten met Consortium Rivierzone Vlaardingen BV. De bewoners van de toekomstige woningen krijgen uitzicht op de rivier, de kades of op het groene binnengebied en wonen nabij het metrostation Vlaardingen Centrum.

 • Heden en verleden komen samen op Eiland van Speyk

  Op het Eiland van Speyk, het schiereiland van de Koningin Wilhelminahaven, komen circa 550 tot 600 nieuwe woningen, voornamelijk appartementen. Het eiland van Speyk ligt direct aan de rivier de Nieuwe Maas in een groene omgeving met spannende vergezichten naar het oosten, het westen, het noorden en het zuiden.

 • Koningin Wilhelminahaven ZZ 15 en 18

 • Maaspark

  De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met een marktpartij over woningbouw in de Rivierzone. De bewoners van de toekomstige woningen krijgen uitzicht op de rivier of de kades óf wonen vlakbij het station Vlaardingen Centrum.

 • Woonverhalen

  Maak kennis met de bewoners van de Rivierzone in Vlaardingen en hun kijk op wonen!