Westhavenkade tegenover de Pelmolen

Op deze woningbouwlocatie komen 11 stadswoningen en ca. 120 appartementen.

De gemeente wil de stad naar het water brengen en heeft in januari 2015 een overeenkomst gesloten met Consortium Rivierzone Vlaardingen BV over woningbouw in de Rivierzone, rondom de Buitenhaven. De bewoners van de toekomstige woningen krijgen uitzicht op de rivier of de kades en wonen vlakbij het metrostation Vlaardingen Centrum.

Met de circa 130 woningen op de Westhavenkade tegenover de Pelmolen kan gestart worden zodra een bestemmingsplan voor het gebied is vastgesteld. 

Het is een aantrekkelijk en robuust gebied, maar er is wel sprake van industriegeluid en het ligt buitendijks, met het risico van periodiek hoogwater. Het bestemmingsplan zal daarom gebaseerd worden op de zogenaamde Stad&Milieu-systematiek, waarmee het mogelijk wordt om in milieubelaste gebieden woningen te bouwen als er sprake is van voldoende compenserende maatregelen om tot een goed woon- en leefklimaat te komen. De toekomstige bewoners van dit plan vol mogelijkheden zullen zich ook bewust moeten zijn van de beperkingen van dit unieke gebied.
 

Pelmolen

Informatiebijeenkomst 28 september 2021

Tijdens de informatiebijeenkomst op dinsdag 28 september is een nieuw plan voor de woningbouwlocatie Westhavenkade tegenover de Pelmolen gepresenteerd. De informatiebijeenkomst gemist? Geen probleem. U kunt de bijeenkomst hieronder terugkijken.

Meer informatie

Op www.rivierzone.com vind je meer informatie over deze ontwikkeling.

Heeft u nog vragen? U kunt ook een bericht sturen via www.vlaardingen.nl/contactformulier of bellen met (010) 248 4000.