Nieuws RSS icoon

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 10 augustus)

  Alleen samen krijgen en houden we het coronavirus in Nederland onder controle. Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep. Werk thuis als het kan.

 • Spetteren in de Kindervallei

  13 augustus 2020

  Lekker met water spelen in de waterspeelplaats van de Kindervallei in Holy? Een superleuk plekje om de kleintjes lekker te laten spetteren. Wat niet iedereen weet, is dat het niet de bedoeling is om op deze speelplek tot aan de knieën verkoeling te zoeken. Bezoekt u de Kindervallei? Fijn als u mee wilt helpen om de waterspeelplaats werkend te houden!

 • Op 19 augustus Broekpolderweg dicht voor auto’s

  12 augustus 2020

  Vanwege werkzaamheden aan het riool door bouwconsortium BAAK voor de Blankenburgverbinding is op woensdag 19 augustus de Broekpolderweg afgesloten voor autoverkeer tussen het viaduct over de A20 en de eendenkooi (zie afbeelding).

 • Weekendafsluiting A4 tussen Delft en knooppunt Benelux

  11 augustus 2020

  Rijkswaterstaat werkt van vrijdag 14 augustus 22.00 uur tot maandag 17 augustus 05.00 uur aan de A4. Een aannemer vervangt tussen Delft en het knooppunt Benelux het huidige asfalt door stil asfalt. Let op: houd rekening met omleidingen en extra reistijd.

 • Dagje weg? Ramen en deuren op slot!

  11 augustus 2020

  Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een inbreker kan dan eenvoudig, zonder in te hoeven breken, uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Ook als u in een flat of appartement woont!

 • 1,5 meter afstand met Krabbeplascirkels

  11 augustus 2020

  Op vrijdag 7 augustus zijn op de ligweide bij de Krabbeplas cirkels op het gras aangebracht.

 • Nieuwe noodverordening in regio per 10 augustus

  10 augustus 2020

  Vanaf maandag 10 augustus 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de voorgaande versie van 5 augustus. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

 • Het Nationaal Hitteplan actief

  06 augustus 2020

  Het is de komende dagen héél warm. De temperatuur loopt op naar tropische waarden. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan dit tot problemen leiden. Ook mensen in goede gezondheid kunnen met deze temperaturen klachten krijgen. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft daarom per 6 augustus 2020 het Nationaal Hitteplan geactiveerd voor heel Nederland.

 • Fietsbrug over de Boonervliet afgesloten

  11 augustus 2020

  Door een aanvaring op 4 augustus is de fietsbrug over de Boonervliet bij de Foppenplas fors beschadigd. Het Hoogheemraadschap van Delfland heeft de brug afgesloten voor alle verkeer en een gedeeltelijke stremming van het vaarverkeer ingesteld.

 • Noodopvang daklozen gesloten

  04 augustus 2020

  De tijdelijke noodopvang van daklozen in sporthal Westwijk is sinds 4 augustus gesloten. Deze voorziening was vanaf 14 april 2020 in gebruik genomen vanwege de coronaregels die eind maart door het RIVM waren opgesteld. Die schreven voor dat binnen bestaande opvangvoorzieningen de bezetting moest worden beperkt om meer afstand tussen de cliënten aan te kunnen houden. Een en ander hield in dat de bezetting in onze reguliere daklozenvoorziening ’De Elementen’ aan een maximum van 25 werd gebonden terwijl er eerder circa 35 mensen verbleven.

 • Oprit A20 bij Marathonweg vier nachten afgesloten

  04 augustus 2020

  Van maandag 10 tot en met donderdag 13 augustus is tussen 21.00 en 05.00 uur de oprit vanaf de Marathonweg naar de A20 richting Rotterdam afgesloten. De afsluiting is nodig voor werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding.

 • Vanaf 11 augustus: aangepaste verkeerssituatie Broekpolderweg

  04 augustus 2020

  Bouwconsortium BAAK is al vanaf april aan het werk op en langs de Broekpolderweg. BAAK vervangt hier in opdracht van de gemeente Vlaardingen een rioolpersleiding en legt er een tweede leiding naast. Om de nieuwe leidingen tussen de manege en de Marathonweg aan te kunnen leggen, past BAAK op dinsdag 11 augustus tussen 07.00 en 16.00 uur de verkeerssituatie en de belijning op de Broekpolderweg aan. Verkeersregelaars zorgen er die dag voor dat het verkeer om en om langs deze werkzaamheden kan rijden. Dit kan op 11 augustus zorgen voor wat vertraging.

 • Zomerstop Servicepunt KLiK Vrijwilligers

  28 juli 2020

  Het Servicepunt van KLiK Vrijwilligers Vlaardingen heeft een zomerstop van 1 tot en met 22 augustus.

 • Auw! Een zieke iep in de tuin

  28 juli 2020

  Eerder al kon u lezen dat de iepenziekte weer geconstateerd is bij bomen in de stad. Deze ziekte is zeer besmettelijk, dus aangetaste bomen moeten zo snel mogelijk verwijderd worden. Maar wist u ook dat u, als u een zieke iep op eigen terrein heeft staan, er zelf verantwoordelijk voor bent dat deze snel en vakkundig gekapt en afgevoerd wordt? Een pijnlijke ingreep voor uw tuin en voor uw portemonnee, want de kosten moet u zelf betalen.

 • Opgespeld!

  28 juli 2020

  Op woensdag 22 juli reikte burgemeester Bas Eenhoorn een Koninklijke onderscheiding uit aan Michel Swarttouw.

 • Het hondenpoepzakjesmysterie…

  21 juli 2020

  ”Kan de gemeente hierover een stukje in Groot Vlaardingen schrijven?” Een ongebruikelijk verzoek van een bewoner die zich inzet om het centrum van onze stad hondenpoepvrij te maken. De bewoner heeft namelijk de indruk dat iemand poepzakjeshouders in het centrum leeg haalt. Handig natuurlijk, gratis zakjes, maar het idee er achter is wel dat ze gebruikt worden om het centrum hondenpoepvrij te maken! Het zijn geen gratis boterhammenzakjes.

 • Kandelaberen van Vlaardingse wilgen

  21 juli 2020

  De gemeente werkt aan het beheer van bomen in de stad. Vorige week begon de kap van zieke iepen, inmiddels is begonnen aan het kandelaberen van treurwilgen. Kandelaberen? Een mooi woord voor het spelletje galgje, maar wat is dat eigenlijk?

 • Openbare besluiten van 21 juli 2020

  Openbare besluiten uit de college-vergadering gehouden op dinsdag 21 juli 2020.

 • Eerbetoon aan standvastige linde

  21 juli 2020

  Daar staat ze. Gerimpeld, verwrongen door de tand des tijds, maar tegelijkertijd toch ook vorstelijk. Het zonlicht speels sprankelend door haar frisgroene blad. Zij zag generaties Vlaardingers komen en gaan. Zij bleef.

 • Op vakantie? Ga dan wijs op reis!

  13 augustus 2020

  Vakantie is dit jaar minder onbezorgd dan anders. Vermijd drukte, ook tijdens de vakantieperiode. Gaat u toch op vakantie? Ga dan wijs op reis. Plan uw vakantie, als het kan, buiten de schoolvakanties. Houd u waar ook ter wereld altijd aan de basisregels (Klachten? Blijf thuis en laat u testen, houd afstand, vermijd drukte en was vaak uw handen). Als de lokale regels strenger zijn, dan gelden deze.

 • Ruimere winkeltijden op zon- en feestdagen

  17 juli 2020

  De gemeenteraad heeft op 8 juli de nieuwe Verordening Winkeltijden Vlaardingen 2020 vastgesteld, met een amendement voor nog ruimere tijden. Winkels en daghoreca zoals lunchrooms kunnen nu op zon- en feestdagen open van 08.00 tot 22.00 uur. Wethouder Bart Bikkers licht toe: “Winkeliers krijgen zo meer ruimte om te ondernemen. De verruiming van de winkeltijden zorgt voor een gelijk speelveld ten opzichte van ondernemers in de omliggende gemeenten Rotterdam, Schiedam en Maassluis, waar de winkeltijden al ruimer zijn.”

 • Op avontuur met Jeugd Vakantiepaspoort

  15 juli 2020

  Met het Jeugd Vakantiepaspoort kunnen basisschoolkinderen de hele zomervakantie lang plezier beleven! Op vertoon van je Rotterdampas is een Jeugd Vakantiepaspoort gratis. Geen Rotterdampas? Dan kun je een Jeugd Vakantiepaspoort kopen voor € 4,50. Maak een afspraak via www.vlaardingen.nl/afspraak.

 • Schoolbesturen en gemeente ondertekenen Integraal Huisvestigingsplan

  13 juli 2020

  Op maandag 13 juli 2020 heeft wethouder Sebastiaan Nieuwland namens de gemeente Vlaardingen en de schoolbesturen voor het primair en voortgezet onderwijs hun handtekening gezet onder het Integraal Huisvestingsplan (IHP) primair en voortgezet onderwijs gemeente Vlaardingen 2020 – 2029.

 • Vlaardingse Sint neemt voortaan roetveegpieten mee

  13 juli 2020

  De zomer is nog maar net begonnen en toch staat op veel plaatsen in ons land de sinterklaasintocht al in de schijnwerpers. Ook in Vlaardingen zijn er gesprekken over hoe de intocht er dit jaar uit komt te zien. In een gesprek tussen het organisatiecomité van de CJV en de gemeente, heeft de gemeente de CJV gevraagd om dit jaar volledig over te stappen op roetveegpieten.

 • Zieke iepen moeten om

  13 juli 2020

  Binnenkort begint de gemeente weer met het kappen van zieke iepen. Deze bomen worden aangetast door de iepenspintkever die een schimmel achterlaat. De boom probeert de schimmel in te kapselen, maar verstikt zichzelf hiermee. Dit komt doordat de houtvaten van de stam geen sapstroom meer doorlaten.

 • Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.

  29 juni 2020

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo wordt de verspreiding van het virus gecontroleerd en beschermen we elkaar.