Nieuws

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 15 januari 2022)

  Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Het kabinet heeft besloten dat winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers weer open kunnen. Er geldt ook een aanscherping voor het dragen van een mondkapje. Het snel toenemende en hoge aantal besmettingen met de omikronvariant maakt het noodzakelijk om de sluiting van andere locaties voort te zetten. Op dinsdag 25 januari besluit het kabinet opnieuw of er meer kan.

 • Burgemeester sluit met spoed pand op bedrijventerrein, twee verdachten aangehouden

  18 januari 2022

  Tijdens een bedrijvencontrole die de gemeente Vlaardingen samen met de Douane, politie, DCMR, Stedin en het ROBT (Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team) heeft gehouden, zijn in een pand verschillende zaken aangetroffen in strijd met de Geneesmiddelenwet en de Opiumwet. Burgemeester Bert Wijbenga heeft het pand met spoed gesloten voor drie maanden.

 • Openbare besluiten van 18 januari 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Groot onderhoud wijkpark Holy

  18 januari 2022

  In wijkpark Holy wisselen het getjilp van de vogeltjes en zaag- en snoeigeluiden elkaar al een paar weken af. Op deze plek, die normaal gesproken een heerlijk rustpunt in de wijk is, is het een druk komen en gaan van werklui. De bruggetjes in het park zijn opgeknapt, er is een nieuw toegangshek voor het hondenveldje, er is nieuwe beschoeiing aangelegd in de vijver om de stadsboerderij heen. Op dit moment is de gemeente vooral nog druk bezig met snoeien.

 • Afsluitingen door vervangen geluidsscherm A20

  18 januari 2022

  - webinar over verbreding A20 op 25 januari -

  Bouwconsortium BAAK is tot begin maart aan het werk om de groene panelen van het geluidsscherm aan de noordkant van de A20, tussen de Holysingel en de Vlaardingervaart, te vervangen. Omdat er in de nacht minder verkeer rijdt, worden de werkzaamheden uitgevoerd van maandag tot en met donderdag tussen 21.00 en 05.00 uur. In de hele periode zijn er nachtelijke afsluitingen naar de A20 en in de nacht van 25 op 26 januari is de westelijke rijbaan van de Holysingel en het naastgelegen fietspad afgesloten.

 • De 900e boom van dit plantseizoen: kwaadaardige rendierboom

  18 januari 2022

  Nu al zin in het voorjaar? Lekker een rondje door de wijk wandelen om te genieten van alle fraaie bloesempracht. De roze en witte wolkjes aan de takken verwelkomen de lente. Wie kan daar somber bij blijven? Maar u zou toch gek opkijken als er plotseling een slang tussen de bladeren vandaan glibbert, die u op verleidelijke toon toe lispelt: ‘pssst, kom maar dichterbij en proef eensss van de vruchten van deze verboden boom…’

 • Digitale afspraak maken of product aanvragen tijdelijk niet mogelijk

  18 januari 2022

  Van vrijdag 28 januari tot en met zondag 30 januari pleegt de gemeente onderhoud aan haar ICT-systemen. Daardoor is het aanvragen van producten en diensten of het maken van een afspraak met de gemeente via www.vlaardingen.nl op die dagen niet mogelijk. Het stadskantoor is op vrijdag 28 januari ook gesloten.

 • Meer subsidie voor isolatie en warmtepomp

  11 januari 2022

  Steeds meer mensen kiezen er voor om hun woning energiezuinig te maken. Dat maakt een woning niet alleen comfortabeler, maar brengt ook de energierekening omlaag en maakt in de toekomst de overstap naar aardgasvrij verwarmen gemakkelijker. Maar zeker grotere ingrepen, als isolatie of een warmtepomp, hebben wel een kostenplaatje. Om dat voor meer mensen betaalbaar te maken, is de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) van de Rijkoverheid verruimd.

 • 20 januari: Informatiebijeenkomst aanleg WarmtelinQ

  11 januari 2022

  Gasunie gaat dit jaar aan de slag met de aanleg van warmtetransportleiding, WarmtelinQ. Voor een deel wordt de leiding onder het maaiveld door geboord, maar op verschillende plekken moet Gasunie voor de aanleg ook de grond in. Dat betekent onder andere dat een stuk van park Achterlangs op de schop moet en daarna opnieuw ingericht zal worden. Om u hierover te informeren, houdt het projectbureau van WarmtelinQ een online informatiebijeenkomst op donderdag 20 januari.

 • Kansrijke pindakaasboom

  13 januari 2022

  Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en de lente begint al een beetje op te borrelen. Een prachtige dag om uw lunchtrommeltje mee te nemen naar het Oranjepark. U vindt een mooi plekje onder een boom, opent uw lunchtrommeltje en begint aan uw volkorenboterham met appelstroop. Maar.. wat is dat nou? Waarom ruikt het zo naar pindakaas? Grote kans dat u dan onder onze nieuwe aanwinst bent gaan zitten: de pindakaasboom (Clerodendrum trichotomum)!

 • Ook zonder Ja-sticker goed geïnformeerd naar de stembus

  11 januari 2022

  Het lijkt nog ver weg, maar de voorbereidingen van de gemeenteraadsverkiezingen zijn al in volle gang. Op woensdag 16 maart bepalen de Vlaardingers wie de komende jaren onze stad gaan besturen.

 • Goed bezig! 4437 kerstbomen ingeleverd

  11 januari 2022

  Bij kerst horen natuurlijk kerstbomen. Hartstikke leuk, maar deze bomen moeten ook weer opgeruimd worden. In december riepen Irado en de gemeente daarom kinderen op om een handje te helpen met het inzamelen van kerstbomen. En ook dit keer weer met succes want er zijn 4437 kerstbomen ingeleverd! Dat zijn er, op twee na, net zoveel als vorig jaar.

 • Betalingsherinnering parkeervergunning 2021/2022

  05 januari 2022


  De gemeente krijgt vandaag telefoontjes binnen over de betalingsherinnering voor het verlengen van de parkeervergunning voor 2022. Er is helaas iets misgegaan bij de bezorging van de brief, waardoor de betalingsherinnering zo’n 1,5 week later is bezorgd dan de bedoeling was. Sommige inwoners uit het betaaldparkerengebied hebben hun betaling al voldaan, maar hebben nu ook de betalingsherinnering ontvangen. Zij kunnen deze brief als niet verzonden beschouwen. Wie al betaald heeft, heeft gewoon een geldige parkeervergunning. Wie nog moet betalen om de parkeervergunning te verlengen: doe dat wél voor uiterlijk 14 januari 2022!

 • Peuken: de etterbakjes onder het zwerfafval

  04 januari 2022

  Op 1 januari gestopt met roken? Held! U doet niet alleen uw gezondheid en uw portemonnee veel plezier, maar ook uw omgeving. Per jaar worden in Nederland volgens NederlandSchoon omstreeks tien miljard peuken op de grond gegooid.

 • Nieuwe jaar start met in sneltempo boosteren

  04 januari 2022

  Nadat net voor kerst het nieuws kwam over de nieuwe lockdown, was er in de kerstvakantie en ook tijdens de feestdagen volop drukte in de boosterlocaties in onze regio. Met een booster ben je beter beschermd tegen de omikron variant van het coronavirus. Daarom krijgt iedereen van 18 jaar en ouder zo snel mogelijk een boostervaccinatie aangeboden.

 • Versmalling oprit A20 bij Holysingel

  04 januari 2022

  Vanaf 14 januari 2022 wordt de oprit van de Holysingel naar de A20 richting Rotterdam versmald naar één rijstrook. Dit is noodzakelijk om de geluidschermen die naast de oprit staan te kunnen verplaatsen. Door de versmalling zal er met name in de spits vertraging ontstaan op de Holysingel.

 • Lepelaarsingel versmald tot begin voorjaar

  04 januari 2022

  In 2021 heeft bouwconsortium BAAK het viaduct van de A20 over de Lepelaarsingel met vijf meter verbreed. Nu moeten de geluidschermen nog worden geplaatst. Door wereldwijde tekorten aan bouwmaterialen is het staal voor het geluidscherm te laat geleverd. Hierdoor duren de werkzaamheden langer dan gepland en blijft de Lepelaarsingel tot het begin van het voorjaar versmald.

 • Grillige suikerbuik

  04 januari 2022

  Het is maar een klein sprongetje: van de oliebol, naar bolacacia, naar de valse acacia! Een tip voor tuinbezitters met groene voornemens: ga (zodra de tuincentra weer open gaan) eens op zoek naar een bolacacia. Deze sierlijke miniboom is eigenlijk geen acacia, maar een valse acacia. Hij helpt u de kleinste tuin nog te vergroenen! In de openbare ruimte gaan we voor zijn grote broer, die heeft het misschien wel hoog in zijn bol (hij kan wel 30 meter hoog worden), maar moet het zonder de koddige bolvorm van zijn kleine broertje doen.

 • Burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen informeert gemeenteraad over verloop jaarwisseling 2021-2022

  01 januari 2022

  Burgemeester Wijbenga-van Nieuwenhuizen informeert de gemeenteraad in een raadsmemo over het verloop van de jaarwisseling in Vlaardingen.

 • Geen vuurtonnen of -korven op straat

  28 december 2021

  Viert u de jaarwisseling thuis met uw eigen gezin en maximaal vier gasten? Dan is het goed om te weten dat vuurtonnen, op grond van de regelgeving, helemaal niet zijn toegestaan. Niet in de openbare ruimte (op straat) en niet op eigen terrein. Sfeervuren, zoals in open vuurkorven, zijn alleen toegestaan op eigen terrein.

 • Snelle groeier met blauw bloed.. uh.. bloem

  28 december 2021

  De boomplanters knallen kriskras door Vlaardingen. Boom na boom krijgt een plekje in onze stad. Ze zijn natuurlijk allemaal mooi, maar boom nummer 600 is wel echt een plaatje. Over enkele jaren krijgt deze bijzondere boom in het voorjaar blauwe bloemen. Hij heeft dan ook bloed! We hebben het over de Anna Paulownaboom (Paulownia tomentosa), ook bekend als de Keizersboom. Dat klinkt niet alleen vorstelijk, maar dat is het ook!

 • Extra geld voor klimaatadaptatie in de Indische Buurt

  28 december 2021

  Goed nieuws! De gemeente Vlaardingen heeft – samen met het Hoogheemraadschap van Delfland en andere gemeenten – een subsidieaanvraag ingediend bij het Rijk. Via de Impulsregeling klimaatadaptatie kunnen gemeenten, provincies, en waterschappen een bijdrage krijgen om Nederland voor te bereiden op de klimaatveranderingen. De subsidieaanvraag is toegekend. Het Rijk stelt € 458.000,- beschikbaar aan de gemeente Vlaardingen voor het project ‘Herinrichting Indische Buurt’.

 • In januari gaat ophoging Populierendreef van start

  28 december 2021

  Hij ligt er weer lekker strak bij, onze Abelendreef. De straat was niet zo erg verzakt, maar had toch de eer om als eerste straat van het ophoogprogramma opgehoogd worden. Een opmaat naar meer ophoogspektakel in de aanliggende straten in de Drevenbuurt waar de verzakkingen flink zijn.

 • Alleen een oliebol gooit vet in het riool

  28 december 2021

  Volmaakt ronde bollen van de bakker? Of gaat u dit jaar lekker culinair zelf aan de slag met beslag met of zonder krenten? Denk in dat laatste geval na het bakken even na voordat u het bakvet wegdoet. Want de decembermaand is helaas vaak een flinke aanslag op het riool! Vet hoort nooit thuis in het riool.

 • Een extra steuntje voor monumentale reuzen

  28 december 2021

  Afgelopen donderdag en vrijdag zagen voorbijgangers een mannetje in de boom! Nee, niet in de kerstboom, maar in een van de monumentale platanen en vleugelnoten aan het Verploegh-Chasséplein. En bij nader inzien was dat mannetje niet klein, maar zijn die bomen gewoon echt hele grote jongens. Groot én oud! En net als sommige oudere mensen, kunnen ook zij wel een steuntje gebruiken. Daarom kregen zij hoog bezoek!

 • Parkeerautomaten buiten gebruik rondom jaarwisseling

  28 december 2021

  Om te voorkomen dat vuurwerk de parkeerautomaten beschadigt, schermt de gemeente deze ook dit jaar af in Vlaardingen in de periode van donderdag 30 december 2021 tot en met zondag 2 januari 2022.

 • Boomspecialisten neuzen rond in de boomkronen aan het Verploegh-Chasséplein

  24 december 2021

  Kijk daar nou eens: een mannetje in de boom! Nee, niet in de kerstboom, maar in een van de monumentale platanen en vleugelnoten aan het Verploegh-Chasséplein. En bij nader inzien is die meneer niet klein, maar zijn die bomen gewoon echt hele grote jongens. Groot én oud! En net als sommige oudere mensen, kunnen ook zij wel een steuntje gebruiken. Daarom hebben zij deze dagen hoog bezoek: boomspecialisten neuzen rond in de boomkronen. Wat zijn ze daar aan het doen?

 • Kerst- en nieuwjaarstoespraak Burgemeester Bert Wijbenga

  23 december 2021

  Ook dit jaar kon de burgemeester helaas geen kersttoespraak houden bij het ontsteken van de lichtjes van de grote kerstboom voor het stadhuis. En er is ook geen nieuwjaarsreceptie van het gemeentebestuur aan het begin van 2022. Om de Vlaardingers toch te vertellen hoe de burgemeester zijn eerste maanden in Vlaardingen heeft ervaren en hen een hart onder de riem te steken, trok hij met een haringkistje Vlaardingen in en sprak de mensen toe.

 • Gemeente schaft blaashal aan voor binnensport

  22 december 2021

  De gemeente Vlaardingen heeft eind november de twee Westwijkhallen aan de Floris de Vijfdelaan/Frank van Borselenstraat per direct moeten sluiten. In reactie hierop heeft de gemeenteraad donderdag 16 december ingestemd met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om een blaashal aan te schaffen. Een blaashal, die op korte termijn beschikbaar kan zijn, lost het acute probleem op van de gesloten Westwijkhallen en anticipeert op een onverhoopt niet tijdige oplevering van de nieuw te bouwen sporthal aan de Claudius Civilislaan. Een blaashal biedt de gemeente ook in de toekomst ruimte in allerlei accommodatievraagstukken, bijvoorbeeld voor bewegingsonderwijs.

 • Stralende feestdagen en een blinkend riool

  21 december 2021

  Hoort u in gedachten het kerstgebraad al in de pan pruttelen? Staat de olie al klaar voor de oliebollen? De decembermaand is een maand vol warmte en gezelligheid, maar helaas vaak ook een flinke aanslag op het riool. Onze rioolmedewerkers liggen er sinds Sinterklaas al wakker van.

 • Een geitenboom met katjes

  21 december 2021

  Weer een nieuwe boom erbij voor Vlaardingen; de 500e al van dit plantseizoen! En we denken dat deze Salix caprea, oftewel Boswilg, zich hier wel thuis gaat voelen! Wilgen zijn een veel voorkomende bomensoort in Nederland. Niet zo gek, als u bedenkt dat de wetenschappelijke naam ‘dichtbij water’ betekent.

 • Energie besparen kan iedereen

  21 december 2021

  Iedereen kan een steentje bijdragen aan minder gebruik van energie! En vanwege de stijgende energieprijzen, is dat ook zeker aan te raden.

 • Taalenthuis voor jongeren van start

  21 december 2021

  Vorige week is het Taalenthuis in Bibliotheek de Plataan officieel van start gegaan. Het Taalenthuis is een plek waar jongeren van 9 tot 18 jaar bezig kunnen zijn met taal. Op allerlei manieren. Deze week begint de eerste activiteit: een Taalcafé voor jongeren.

 • Ruim 100 extra werkplekken in MVS via keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’

  21 december 2021

  Opnieuw hebben vier ondernemers het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ ontvangen. Met dit keurmerk zijn zij voorloper op het gebied van sociaal ondernemerschap. De sociaal ondernemers kregen uit handen van wethouder Bart de Leede de bijbehorende certificaten en trofees uitgereikt op het stadhuis van Vlaardingen. Dankzij het keurmerk zijn er in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam al ruim 100 extra banen gerealiseerd voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 • Lichtpuntjes brengen Vlaardingen in kerstsfeer

  21 december 2021

  Lichtjes zien in donkere tijden, daar zijn veel Vlaardingers bijzonder bedreven in. Mede met hulp van een kleine bijdrage van de gemeente, waren er verspreid over de stad de afgelopen tijd kleine feestelijke winterse activiteiten. En ook met de nieuwe lockdown weten veel Vlaardingers het in onze stad gezelliger te maken voor elkaar.

 • Subsidie voor fijner fietsen en slimme verkeerslichten

  21 december 2021

  De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is bereid om in 2022 drie Vlaardingse verkeersprojecten te subsidiëren. De gemeente Vlaardingen heeft een subsidieaanvraag gedaan voor fietsprojecten. Er komt geld voor het fietspad over de Trekkade, het fietspad langs de Zwanensingel en voor slimme verkeerslichten aan de Marathonweg. Deze projecten leveren een bijdrage aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, de doorstroming en het fietsklimaat in de stad.

 • Afvalbakken en containers dicht wegens brandgevaar

  21 december 2021

  Met een knal het oude jaar uit? Het is ook dit jaar de bedoeling dat u die knal beperkt tot een ploppende champagnekurk of een knetterbal uit de categorie kindervuurwerk. Dit weerhoudt een deel van onze stadsgenoten er helaas niet van om in de laatste weken van het jaar met illegale explosieven te onderzoeken wat er allemaal stuk kan. Het resultaat: een hoop ellende voor dieren, buurtbewoners en veel schade. Om het deze explosie-liefhebbers niet te makkelijk te maken, sluiten we afvalbakken en containers.

 • Babbeltruc? Trap er niet in!

  21 december 2021

  De bel gaat. Er staan drie mensen aan de deur. Werkjasje aan, één of ander pasje in de hand: “We zijn van het waterleidingbedrijf”, zeggen ze. En of ze even binnen mogen komen omdat er een lekkage zou zijn. Kijk uit! Dit kan een ordinaire babbeltruc zijn!

 • Vlaardingen krijgt glasvezel

  21 december 2021

  Leuk nieuws voor veel Vlaardingers: KPN gaat glasvezel aanleggen in onze stad. Hiervoor gaat de gemeente Vlaardingen een samenwerking aan met KPN.

 • Meer zorgverzekering voor minder geld

  14 december 2021

  Inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam met een laag inkomen kunnen zich ook in 2022 weer verzekeren tegen hoge zorgkosten met de Collectieve aanvullende verzekering (CAV). Dat is een collectieve zorgverzekering die de gemeente samen met de DSW aanbiedt. De gemeente betaalt een gedeelte van de zorgverzekering en de verzekerden profiteren van extra’s.

 • Twee nachten afsluitingen op A20 bij Vlaardingen en Maassluis

  14 december 2021

  Op dinsdag 21 december en woensdag 22 december voert bouwconsortium BAAK in opdracht van Rijkswaterstaat in de nacht werkzaamheden uit aan de matrixborden die aan portalen boven de A20 hangen.

 • Nieuw uniform voor parkeerhandhavers

  14 december 2021

  Alle handhavers in de gemeente Vlaardingen waren tot voor kort gekleed in hetzelfde uniform. Dat is het landelijke (blauwe) BOA-uniform. De parkeerhandhavers hebben sinds kort een nieuw zwart met grijs uniform. Zo is duidelijk dat zij parkeerwachters zijn en geen andere handhavingstaken hebben.

 • In geuren en kleuren genieten van de amberboom

  14 december 2021

  Is snuffelen aan bomen, iets wat u liever aan uitgelaten hondjes overlaat? U weet niet wat u mist! Nou ja, in ieder geval bij deze nieuwe stadsgenoot: de Amerikaanse amberboom (door ingewijden ook wel Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’ genoemd).

 • Geslaagde Santa Run door het stadscentrum

  14 december 2021

  Op zondag 12 december vond een Santa Run plaats in Vlaardingen. Wethouder Ivana Somers was aanwezig en had de eer om als wethouder Sport alle deelnemers toe te spreken en de startbel te luiden.

 • In de nacht verwijderen barrier van A20

  14 december 2021

  Afgelopen maanden maakte bouwconsortium BAAK aan de noordkant van de A20 tussen het Kethelplein en de Holysingel funderingen voor een nieuw geluidscherm. Om de funderingen veilig aan te kunnen brengen, was er tijdelijk een barrier (betonnen afscheiding) langs de snelweg gezet. Op 15 en 16 december wordt de barrier weer verwijderd.

 • Informatiepunt Digitale Overheid

  14 december 2021

  Heeft u vragen over de overheid? Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, uw rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering? Dan bent u niet de enige. Veel mensen vinden dit lastig. Wethouder Jacky Silos opende donderdag 9 december officieel het Informatiepunt Digitale Overheid.

 • Beste Vlaardingers,

  14 december 2021

  Afgelopen weekend heeft een evenementenorganisatie in onze mooie stad een kerstmarkt georganiseerd. En daar ben ik heel blij om. Het is in deze tijd namelijk niet vanzelfsprekend dat er evenementen georganiseerd kunnen worden. Door corona liggen veel mooie initiatieven helaas aan banden.

 • Toeterende indianensigaar

  09 december 2021

  Ik heb een toe- toe- toeter op m’n waterscoo... uhm, boom! Jawel hoor, daar is hij (u vindt hem aan de Mozartlaan): de 300e nieuwe boom van dit plantseizoen. En dat is niets minder dat de Gouden trompetboom (Catalpa bignonioides ‘Aurea’)!

 • Reclamefolders alleen door brievenbussen met Ja/Ja sticker

  07 december 2021

  Wie geen ongeadresseerd reclamedrukwerk door de brievenbus wil krijgen, moet nu nog een sticker op de brievenbus plakken. Vanaf 1 januari 2022 draaien we in Vlaardingen de rollen om. Dan mag er alleen nog maar ongeadresseerde reclame op uw deurmat vallen als u met behulp van een sticker laat weten dat u dat wél wilt!

 • Nepreus blijkt gespierde fossiel

  30 november 2021

  Soms wilt u wel eens indruk maken tijdens een spelletje galgje. En als u dan gaat voor het thema bomen, dan is de Metasequoia glyptostroboides misschien wel een leuke suggestie! De Nederlandse naam is watercipres, soms ook nog wel Chinese moerascipres. Dat is gelukkig wat makkelijker uit te spreken en nog altijd vrij moeilijk te raden.

 • Vlaardingen bedankt haar vrijwilligers

  30 november 2021

  2021 is landelijk het Jaar van de Vrijwilliger en onder de noemer ‘Mensen maken Vlaardingen mooier’ is er het afgelopen jaar veel aandacht geweest voor vrijwilligers en voor al het mooie werk dat ze doen. Want mensen maken Vlaardingen daadwerkelijk mooier, liefdevoller, groener, sportiever, gezelliger. Vele Vlaardingse vrijwilligers leveren op hun manier een heel belangrijke bijdrage voor de stad en haar inwoners.

 • Strooiwagens in de startblokken

  30 november 2021

  Afgelopen weekend stond Koning Winter voor de deur! De eerste (natte) sneeuw viel en de temperaturen zakten tot rond het vriespunt. Gelukkig stond de strooiploeg van de gemeente in de startblokken voor het nieuwe strooiseizoen. De strooiwagens en –materialen en een flink team gingen dit winterseizoen voor het eerst op pad om de Vlaardingse doorgaande wegen en fietspaden begaanbaar te maken.

 • Meer samenwerken aan klimaatbestendige regio

  30 november 2021

  Natte voeten bij hevige regenbuien? Meer gezondheidsproblemen door zomerse hitte? Groter risico op overstromingen? Om te zorgen voor een plezierig leefbare stad is het belangrijk dat Vlaardingen en onze hele regio bestand is tegen het veranderende klimaat. Daarom slaan gemeenten, drinkwaterbedrijven en het Hoogheemraadschap van Delfland de handen ineen om samen te bouwen aan een klimaatbestendige regio.

 • Boomringen van staal voor groeiende lindes

  30 november 2021

  De mooie lindes die de grote kerk omringen, kregen afgelopen week nieuwe sokken.

 • Avondafsluiting 2 december afrit 8 Vlaardingen-West

  30 november 2021

  Op donderdag 2 december plaatst bouwconsortium BAAK aan de zuidkant van de A20 ongeveer 20 meter vangrail langs afrit 8 Vlaardingen-West. Om dit werk veilig uit te kunnen voeren, moet de afrit worden afgesloten. Dit mag alleen als er minder verkeer rijdt, daarom voert BAAK deze werkzaamheden uit tussen 21.30 en 00.00 uur.

 • Parkeervergunning nu ook via E-loket betalen

  30 november 2021

  Het is weer tijd om uw parkeervergunning(en) te verlengen voor 2022. Dit jaar kunt u voor het eerst uw parkeervergunning ook eenvoudig digitaal betalen via het E-loket van de gemeente.

 • Bruggen van Roon geven stadskantoor kleur

  30 november 2021

  Roon (Ronald de Niet) geeft het stadskantoor van Vlaardingen graag een beetje meer kleur. Dit keer met een serie prenten van Vlaardingse bruggen.

 • Rondleiding in Krabbepark op 8 december

  25 november 2021

  Tot in april 2022 krijgt het Krabbepark op een duurzame en doortastende manier een facelift. Hiervoor zorgt aannemer Van Dijk Maasland in opdracht van de gemeente Vlaardingen. Het gebied rondom de Krabbeplas wordt natuurlijker, recreatiever en toegankelijker. Op woensdag 8 december van 15.00 tot 16.00 uur organiseert de aannemer een rondleiding in het Krabbepark.

 • Meer medestanders nodig in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

  25 november 2021

  In Nederland krijgt ruim 1 op de 3 vrouwen en meisjes te maken met geweld. Orange the World is een internationale campagne die elk jaar letterlijk haar licht op deze situatie laat schijnen. Dit jaar richt de campagne zich met nadruk op preventie en bewustwording op middelbare scholen en in de horeca. Niet alleen vrouwen en meisjes, maar iedereen, zowel professionals, organisaties, bedrijven en overheden en met name mannen en jongens, worden aangesproken om zich in te zetten als medestander. Ook in Vlaardingen is er aandacht voor Orange the world.

 • ‘Vlaardingen Youth Summit’ verplaatst naar voorjaar 2022

  23 november 2021

  Het plan was om eind december een eerste Vlaardingse jongerentop te organiseren in de Stadsgehoorzaal. Vanwege het hoge aantal besmettingen en de maatregelen heeft de gemeente in overleg met De Kroepoekfabriek besloten om dit evenement voor jongeren te verplaatsen naar het voorjaar van 2022. In de tussentijd gebeurt er echter wel van alles rondom het jongerenproject ‘Local Future Collective’.

 • Een boom met slingers, treurnis en een toefje snobisme

  23 november 2021

  Jongens, heeft u ’t al vernomen? Tieralalalie, tieralalala! Op het Sinterklaasjournaal wordt hard gewerkt aan slingers om het sinterklaashuis te versieren. De boomplantploeg van de gemeente pakt ook uit, maar dan niet met een slinger, maar met een slingerboom; de 100e aanwinst van dit plantseizoen.

 • Vuurwerkangst bij huisdieren

  23 november 2021

  BAM!! De jaarwisseling is nog ver weg, maar dat lijkt sommige Vlaardingers niet te deren. Wie zijn hond uitlaat houdt er al rekening mee: de vroegknallers die hun trouwe viervoeters de stuipen op het lijf jagen. In de aanloop naar het einde van het jaar wordt dat vaak alleen maar erger. Goed om bijtijds na te denken hoe u uw huisdier de komende periode door gaat helpen.

 • Vuurwerkverbod tijdens aankomende jaarwisseling

  23 november 2021

  Vorige week stond er nog een bericht over vuurwerkvrije zones in dit Gemeentenieuws maar afgelopen vrijdag kregen we het bericht dat de verkoop en het afsteken van vuurwerk net als vorig jaar de komende jaarwisseling wordt verboden. De ministerraad heeft ingestemd met dit tijdelijke verbod. Dit om een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen. Net als vorig jaar zullen vuurwerkondernemers passende compensatie ontvangen.

 • Geld voor beleefbaar Vlaardings erfgoed

  23 november 2021

  Even bij tante op bezoek in Delft? Trek daar maar een dagje voor uit! Wie leefde in de tijd dat de trekvaarten nog snelwegen vormde voor vervoer van mensen en goederen, moest wel wat geduld hebben. Vandaag de dag is wat rest van deze verbindingen vooral om de historie te beleven en ervan te genieten. En door diverse projecten die Provincie Zuid-Holland mede mogelijk maakt, wordt dat steeds leuker!

 • Een kerstinitiatief voor u en uw buren?

  23 november 2021

  Veel activiteiten kunnen door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan, terwijl de kerstperiode juist dé tijd is voor verbinding en wat extra aandacht voor elkaar. Het is daarom belangrijk om te kijken naar wat wel kan, bijvoorbeeld een kerstboom in uw straat of op uw wijkplein of een kleine kerstattentie voor uw buren. Inwoners en wijkorganisaties kunnen hiervoor een bijdrage van maximaal € 150,- aanvragen bij de gemeente.