Nieuws

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 24 november)

  Het aantal besmettingen is in de afgelopen weken hard gestegen. Steeds meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal coronapatiënten op de IC’s loopt nu op en kan volgens de berekeningen nog verder oplopen. Het RIVM verwacht een piek van 500 Covid-patiënten op de IC deze winter. Om ervoor te zorgen dat we iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving beschermen tegen de toegenomen aanwezigheid van het coronavirus, neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen. Daarbij wil het kabinet de samenleving zo veel mogelijk en zo veilig mogelijk open houden. Deze maatregelen komen bovenop de regels die op dit moment al gelden zoals de sluitingstijden voor de horeca en het maximale aantal van 75 procent bezoekers voor evenementen binnen zonder zitplaats.

 • Koningin Máxima bij start SchuldenlabMVS

  30 november 2021

  Inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam schuldenzorgvrij maken. Dat is de ambitie van het SchuldenlabMVS, een samenwerking tussen de drie MVS-gemeenten en (maatschappelijke) organisaties. Samen zetten zij zich in om inwoners sneller, effectiever en mensvriendelijker van hun schulden af te helpen. Koningin Máxima was aanwezig bij de lancering van het Schuldenlab in de Havenkerk van Schiedam. Ook wethouder Bart de Leede was namens de gemeente Vlaardingen aanwezig.

 • Openbare besluiten van 30 november 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Nepreus blijkt gespierde fossiel

  30 november 2021

  Soms wilt u wel eens indruk maken tijdens een spelletje galgje. En als u dan gaat voor het thema bomen, dan is de Metasequoia glyptostroboides misschien wel een leuke suggestie! De Nederlandse naam is watercipres, soms ook nog wel Chinese moerascipres. Dat is gelukkig wat makkelijker uit te spreken en nog altijd vrij moeilijk te raden.

 • Vlaardingen bedankt haar vrijwilligers

  30 november 2021

  2021 is landelijk het Jaar van de Vrijwilliger en onder de noemer ‘Mensen maken Vlaardingen mooier’ is er het afgelopen jaar veel aandacht geweest voor vrijwilligers en voor al het mooie werk dat ze doen. Want mensen maken Vlaardingen daadwerkelijk mooier, liefdevoller, groener, sportiever, gezelliger. Vele Vlaardingse vrijwilligers leveren op hun manier een heel belangrijke bijdrage voor de stad en haar inwoners.

 • Strooiwagens in de startblokken

  30 november 2021

  Afgelopen weekend stond Koning Winter voor de deur! De eerste (natte) sneeuw viel en de temperaturen zakten tot rond het vriespunt. Gelukkig stond de strooiploeg van de gemeente in de startblokken voor het nieuwe strooiseizoen. De strooiwagens en –materialen en een flink team gingen dit winterseizoen voor het eerst op pad om de Vlaardingse doorgaande wegen en fietspaden begaanbaar te maken.

 • Meer samenwerken aan klimaatbestendige regio

  30 november 2021

  Natte voeten bij hevige regenbuien? Meer gezondheidsproblemen door zomerse hitte? Groter risico op overstromingen? Om te zorgen voor een plezierig leefbare stad is het belangrijk dat Vlaardingen en onze hele regio bestand is tegen het veranderende klimaat. Daarom slaan gemeenten, drinkwaterbedrijven en het Hoogheemraadschap van Delfland de handen ineen om samen te bouwen aan een klimaatbestendige regio.

 • Boomringen van staal voor groeiende lindes

  30 november 2021

  De mooie lindes die de grote kerk omringen, kregen afgelopen week nieuwe sokken.

 • Avondafsluiting 2 december afrit 8 Vlaardingen-West

  30 november 2021

  Op donderdag 2 december plaatst bouwconsortium BAAK aan de zuidkant van de A20 ongeveer 20 meter vangrail langs afrit 8 Vlaardingen-West. Om dit werk veilig uit te kunnen voeren, moet de afrit worden afgesloten. Dit mag alleen als er minder verkeer rijdt, daarom voert BAAK deze werkzaamheden uit tussen 21.30 en 00.00 uur.

 • Digitale afspraak maken of product aanvragen tijdelijk niet mogelijk

  30 november 2021

  Van vrijdag 10 december tot en met zondag 12 december pleegt de gemeente onderhoud aan haar ICT-systemen. Daardoor is het aanvragen van producten en diensten of het maken van een afspraak met de gemeente via www.vlaardingen.nl op die dagen niet mogelijk. Het stadskantoor is op vrijdag 10 december ook gesloten.

 • Parkeervergunning nu ook via E-loket betalen

  30 november 2021

  Het is weer tijd om uw parkeervergunning(en) te verlengen voor 2022. Dit jaar kunt u voor het eerst uw parkeervergunning ook eenvoudig digitaal betalen via het E-loket van de gemeente.

 • Bruggen van Roon geven stadskantoor kleur

  30 november 2021

  Roon (Ronald de Niet) geeft het stadskantoor van Vlaardingen graag een beetje meer kleur. Dit keer met een serie prenten van Vlaardingse bruggen.

 • Wie mag collecteren in Vlaardingen?

  30 november 2021

  Inzamelen van geld aan de deur of op straat (collecteren) is alleen toegestaan als men hiervoor een vergunning van de gemeente heeft.

 • Nieuwe testlocatie in Rehobothkerk

  30 november 2021

  Vanaf dinsdag 30 november is de testlocatie aan de Maassluissedijk gesloten en is er een nieuwe testlocatie in de Rehobothkerk, Billitonlaan 104 in Vlaardingen. Inwoners met klachten kunnen zich van maandag tot en met vrijdag gratis laten testen tussen 8.30 en 16.00 uur. U kunt gewoon binnenlopen, een afspraak maken hoeft niet.

 • Tijdelijke sluiting sporthallen Westwijk

  02 december 2021

  Gisteren heeft de gemeente Vlaardingen helaas de sporthallen Westwijk moeten sluiten. Er is een probleem met de verlichting, waarbij het elektriciteitsbedrijf niet kan garanderen dat er geen kortsluiting ontstaat. Omdat veiligheid onze grootste prioriteit heeft, hebben we dit besluit genomen. Voor het bewegingsonderwijs en de verenigingen zijn tijdelijke oplossingen gevonden.

 • Winteropvang voor dak- en thuislozen

  26 november 2021

  Tijdelijk extra opvangplekken

  Tijdens de winterperiode, van november 2021 tot uiterlijk april 2022, organiseert de gemeente tijdelijk extra opvangplekken voor dak- en thuislozen. Als de gevoelstemperatuur onder het vriespunt daalt, treedt landelijk de winterkouderegeling in. Dat is dit weekend het geval. Dak- en thuislozen kunnen deze winter gebruik maken van de nachtopvang in een leegstaand pand aan de Broekpolderweg 249 in Vlaardingen.

 • Rondleiding in Krabbepark op 8 december

  25 november 2021

  Tot in april 2022 krijgt het Krabbepark op een duurzame en doortastende manier een facelift. Hiervoor zorgt aannemer Van Dijk Maasland in opdracht van de gemeente Vlaardingen. Het gebied rondom de Krabbeplas wordt natuurlijker, recreatiever en toegankelijker. Op woensdag 8 december van 15.00 tot 16.00 uur organiseert de aannemer een rondleiding in het Krabbepark.

 • Hennepkwekerij van Hogendorplaan ontmanteld

  24 november 2021

  Op dinsdag 23 november 2021 is een hennepkwekerij aangetroffen in de van Hogendorplaan. Er werden 186 planten gevonden. De kwekerij was gevestigd in drie kweektenten. Er was sprake van stroomdiefstal.

 • Avondsluiting en strengere maatregelen overdag

  30 november 2021

  Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen. Om zo het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen. Daarbij gaat het dagelijks leven overdag (school, werk, sport et cetera) door, maar wel met aanvullende regels. In de avond is bijna alles gesloten.

 • Meer medestanders nodig in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

  25 november 2021

  In Nederland krijgt ruim 1 op de 3 vrouwen en meisjes te maken met geweld. Orange the World is een internationale campagne die elk jaar letterlijk haar licht op deze situatie laat schijnen. Dit jaar richt de campagne zich met nadruk op preventie en bewustwording op middelbare scholen en in de horeca. Niet alleen vrouwen en meisjes, maar iedereen, zowel professionals, organisaties, bedrijven en overheden en met name mannen en jongens, worden aangesproken om zich in te zetten als medestander. Ook in Vlaardingen is er aandacht voor Orange the world.

 • ‘Vlaardingen Youth Summit’ verplaatst naar voorjaar 2022

  23 november 2021

  Het plan was om eind december een eerste Vlaardingse jongerentop te organiseren in de Stadsgehoorzaal. Vanwege het hoge aantal besmettingen en de maatregelen heeft de gemeente in overleg met De Kroepoekfabriek besloten om dit evenement voor jongeren te verplaatsen naar het voorjaar van 2022. In de tussentijd gebeurt er echter wel van alles rondom het jongerenproject ‘Local Future Collective’.

 • Een boom met slingers, treurnis en een toefje snobisme

  23 november 2021

  Jongens, heeft u ’t al vernomen? Tieralalalie, tieralalala! Op het Sinterklaasjournaal wordt hard gewerkt aan slingers om het sinterklaashuis te versieren. De boomplantploeg van de gemeente pakt ook uit, maar dan niet met een slinger, maar met een slingerboom; de 100e aanwinst van dit plantseizoen.

 • Vuurwerkangst bij huisdieren

  23 november 2021

  BAM!! De jaarwisseling is nog ver weg, maar dat lijkt sommige Vlaardingers niet te deren. Wie zijn hond uitlaat houdt er al rekening mee: de vroegknallers die hun trouwe viervoeters de stuipen op het lijf jagen. In de aanloop naar het einde van het jaar wordt dat vaak alleen maar erger. Goed om bijtijds na te denken hoe u uw huisdier de komende periode door gaat helpen.

 • Vuurwerkverbod tijdens aankomende jaarwisseling

  23 november 2021

  Vorige week stond er nog een bericht over vuurwerkvrije zones in dit Gemeentenieuws maar afgelopen vrijdag kregen we het bericht dat de verkoop en het afsteken van vuurwerk net als vorig jaar de komende jaarwisseling wordt verboden. De ministerraad heeft ingestemd met dit tijdelijke verbod. Dit om een extra belasting van de zorg, handhavers en hulpverleners zo veel mogelijk te voorkomen. Net als vorig jaar zullen vuurwerkondernemers passende compensatie ontvangen.

 • Geld voor beleefbaar Vlaardings erfgoed

  23 november 2021

  Even bij tante op bezoek in Delft? Trek daar maar een dagje voor uit! Wie leefde in de tijd dat de trekvaarten nog snelwegen vormde voor vervoer van mensen en goederen, moest wel wat geduld hebben. Vandaag de dag is wat rest van deze verbindingen vooral om de historie te beleven en ervan te genieten. En door diverse projecten die Provincie Zuid-Holland mede mogelijk maakt, wordt dat steeds leuker!

 • Een kerstinitiatief voor u en uw buren?

  23 november 2021

  Veel activiteiten kunnen door de coronamaatregelen helaas niet doorgaan, terwijl de kerstperiode juist dé tijd is voor verbinding en wat extra aandacht voor elkaar. Het is daarom belangrijk om te kijken naar wat wel kan, bijvoorbeeld een kerstboom in uw straat of op uw wijkplein of een kleine kerstattentie voor uw buren. Inwoners en wijkorganisaties kunnen hiervoor een bijdrage van maximaal € 150,- aanvragen bij de gemeente.

 • Uitbreiding openingstijden testlocatie Maassluissedijk

  30 november 2021

  Tot en met 29 november kunnen inwoners zich op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 8.30 en 16.00 uur laten testen op de testlocatie aan de Maassluissedijk 5-7. De testlocatie was tot nu toe alleen in de ochtend geopend van 8.30- tot 11.30 uur. De openingstijden worden nu dus uitgebreid naar de middag. Vanwege de sterke stijging van het aantal positieve coronatests de laatste weken en de toenemende druk op de zorg en de ziekenhuizen, moet de GGD de testcapaciteit ophogen, ook in Vlaardingen.

 • Openbare besluiten van 16 november 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Aankondiging ruiming algemene graven

  18 november 2021

  In het voorjaar van 2022 wordt een aantal algemene graven op begraafplaats Holy geruimd.

 • Gemeente weer bereikbaar via WhatsApp

  18 november 2021

  Zoekt u algemene informatie of heeft u een vraag? En kunt u het antwoord niet vinden op www.vlaardingen.nl? Dan kunt u ons vanaf nu ook weer bereiken via WhatsApp.

 • Einde aan hondenbelasting

  18 november 2021

  Het gonst rond op de hondenuitlaatveldjes in onze stad: heb ik nou goed gehoord dat de hondenbelasting afgeschaft gaat worden? Ook op het stadskantoor kwamen er al heel wat telefoontjes binnen over de kwestie. De bron van alle verheugde onrust: een voorstel in de gemeenteraad.

 • Extra subsidie voor nieuwe kleine culturele initiatieven

  18 november 2021

  Bent u kunstdocent, ontwerper, kunstenaar, of maakt u deel uit van een kleine cultuurorganisaties? Dan kunt u nu nog gebruik maken van de speciale subsidie van € 2.021,- voor deze groep die zo een belangrijke bijdrage levert aan de levendigheid van onze stad. Een subsidie die een steuntje in de rug kan zijn in deze moeilijke periode. Én die bovendien een impuls is om mooie activiteiten te organiseren in onze stad

 • Kabinet komt met uitbreiding steun na nieuwe coronamaatregelen

  Er komt financiële steun voor bedrijven die worden geraakt door de nieuwe coronamaatregelen die sinds afgelopen zaterdag 13 november gelden. Het kabinet vervangt de eerder aangekondigde regeling Vaste Lasten Nachtsluiting horeca (VLN) door de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Het doel is getroffen ondernemers te ondersteunen met het betalen van hun vaste bedrijfskosten in het vierde kwartaal van 2021. Er komt ook aanvullende steun voor evenementen die door het aangekondigde verbod niet kunnen doorgaan. Daarnaast komt er steun voor de landbouwsector, de culturele sector en de sportsector.

 • Vuurwerkverbod op zes locaties

  18 november 2021

  Vuurwerk afsteken in Vlaardingen mag alleen op 31 december tussen 18.00 en 02.00 uur. Dit jaar is het verboden om op zes locaties vuurwerk af te steken.

 • Vanaf dinsdag 23 november vaccineren in wijkcentrum West

  30 november 2021

  Hoewel heel veel mensen zich al hebben laten vaccineren, is de vaccinatiegraad in onze stad lager dan gemiddeld in de regio Rijnmond. Dit is met name het geval in de Westwijk en het Centrum. Daarom kunnen inwoners zich vanaf dinsdag 23 november elke dinsdag gratis en zonder afspraak laten vaccineren in wijkcentrum West. Ook geeft een arts van de GGD in het wijkcentrum voorlichting over de waar- en onwaarheden rondom vaccineren.

 • Plant een boom in het vergeten plantseizoen

  09 november 2021

  Kunt u niet wachten op het nieuwe tuinseizoen in april? Dat is mooi, want dat is nergens voor nodig! Het najaar is het ideale seizoen om uw tuin een beetje groener te maken. De afgelopen jaren zien we steeds meer warme droge lentes. Lekker natuurlijk om te wandelen of van het zonnetje te genieten, maar geen ideaal weer voor jonge aanplant.

 • Abelendreef als eerste aan de beurt

  09 november 2021

  Deze week start de uitvoering van het eerste project uit het ophoogprogramma. Het project omvat de Populierendreef, de Hazelaardreef en de Abelendreef. De Abelendreef wordt als eerste straat aangepakt. Hier gaan de eerste stenen de komende tijd de grond uit.

 • Mantelzorgers: onmisbare superhelden

  09 november 2021

  Woensdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Op deze dag laten we onze waardering blijken voor al die mensen die vrijwillig zorgen voor een ziek familielid, een vriend of een buurman. Er zijn in Nederland wel vijf miljoen mantelzorgers. Ook in Vlaardingen zijn er een heleboel mensen die naast hun werk, hun gezin of school voor iemand zorgen. Dat is niet vanzelfsprekend, het is bijzonder en verdient waardering.

 • Meer zorgverzekering voor minder geld

  09 november 2021

  Inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam met een laag inkomen kunnen zich ook in 2022 weer verzekeren tegen hoge zorgkosten met de Collectieve aanvullende verzekering (CAV). Dat is een collectieve zorgverzekering die de gemeente samen met de DSW aanbiedt. De gemeente betaalt een gedeelte van de zorgverzekering en de verzekerden profiteren van extra’s.

 • Nieuw groen met grijze ogen

  09 november 2021

  Staat u graag oog in oog met groen in uw stad? Nou, dat komt dan mooi uit! De eerste boom die we dit plantseizoen geplant hebben is namelijk een grauwe abeel. Dat klinkt misschien een beetje saai, maar wacht maar tot deze kleine rakker groot is en u hem in zijn grijze ogen kijkt!