Nieuws

 • Info: brand bij afvalverwerkingsbedrijf AVR in Botlek Rotterdam

  22 september 2023

  Vanwege de brand in het afvalverwerkingsbedrijf AVR in Botlek Rotterdam informeren wij u over de meest gestelde vragen met betrekking tot de brand. Vlaardingen-West zou rook en/of stankoverlast kunnen ervaren. Rook is altijd schadelijk, blijf uit de rook. Sluit ramen & deuren. Zet ventilatie uit. – Ervaart u stank? Volg dezelfde handelingen.

 • Maassluis, Vlaardingen en Schiedam vormen samen dementievriendelijke regio

  21 september 2023

  Op 21 september, Wereld Alzheimerdag, ontving de gemeente Vlaardingen tijdens een feestelijke bijeenkomst het certificaat dementievriendelijke gemeente van Alzheimer Nederland. De gemeenten Maassluis en Schiedam hebben dit certificaat in voorgaande jaren reeds verkregen. Met het behalen van het certificaat door Vlaardingen, vormen Maassluis, Vlaardingen en Schiedam nu samen een dementievriendelijke regio.

 • Vlaardingen bloeit op de komende jaren

  Lijst 150

  College presenteert begroting.

  Het college presenteert vandaag de begroting 2024-2027. De begroting voor de komende jaren staat in het teken van investeren in de stad. Het college gaat onverminderd door met de uitvoering van het coalitieakkoord ‘Groei en Bloei voor Vlaardingen’. In de meerjarenbegroting 2024 – 2027, die het college op 19 september vaststelde, zijn plannen opgenomen die ervoor gaan zorgen dat de ambities uit het akkoord de komende jaren gerealiseerd gaan worden. Aankomend jaar worden al diverse grote ambities verwezenlijkt.

 • Buiten spelen aan de Van Baerlestraat

  19 september 2023 SPEELHUISJE klein

  Op allerlei plekken in de stad krijgen speelplekken een opknapbeurt. Afgelopen week was de speelplek aan de Van Baerlestraat in de Westwijk aan de beurt.

 • Open dag windproject Oeverwind goed bezocht

  19 september 2023 OPEN DAG OEVERWIND klein

  Op zaterdag 16 september organiseerde windproject Oeverwind een goed bezochte open dag voor iedereen, die benieuwd is naar de bouw van twee windturbines in het Oeverbos.

 • Maand van de Verbinding in de stad

  19 september 2023 MAAND VAN DE VERBINDING IN DE STAD klein

  Op donderdag 28 september start de Maand van de Verbinding in de stad. Bij vele van onze partners in de stad die zich inzetten voor de strijd tegen de eenzaamheid, die we in Vlaardingen de verbinding in de stad noemen, worden mooie activiteiten georganiseerd. Het doel van deze maand is om meer met elkaar te verbinden, elkaar te zien en te spreken en sociale bijeenkomsten te organiseren waar de inwoners van Vlaardingen elkaar kunnen ontmoeten.

 • Energieadvies bij zomerse temperaturen

  19 september 2023 FOTO STADSKARAVAAN DE LOPER klein

  Afgelopen zaterdag stond een speciaal energieteam namens de gemeente bij winkelcentrum De Loper. Het contrast kon bijna niet groter; bij zomerse temperaturen praten over energiebesparing.

 • Waterpret

  19 september 2023 TE WATERSEPT2023 klein

  Wild van Vlaardingen!

  Als u, zoals stadsecoloog Melitta, blij wordt van de natuur, dan heeft u natuurlijk ook wel eens mindere dagen. Bijvoorbeeld als u weer eens iets ergens hoort over de slechte waterkwaliteit in Nederland. Op de Europese ranglijst bungelt ons kikkerlandje ergens onderaan. Maar gelukkig kunnen we de natuur soms een handje helpen. Met een extra waterpartij met goede beplanting, bijvoorbeeld!

 • Mooier groen, leuker spelen aan de Fazantlaan

  19 september 2023 SPEELTUINFAZANTLAAN_20230913_SANDERSCHENKEL_2325 klein

  Groot en klein uitdagen om lekker naar buiten te komen? Een gratis ijsje helpt zeker, maar een mooie plek om te spelen of buren te ontmoeten, is ook een goede bijdrage! Vorige week was wethouder Ivana Somers bij de opening van de opnieuw ingerichte groenstrook aan de Fazantlaan.

 • Enquête omgevingsvisie: heeft u ‘m al ingevuld?

  19 september 2023 OMGEVINGSVISIE KRAAM MARKT VEERPLEIN klein

  Hoe moet Vlaardingen er in 2050 uitzien? Wat vindt u belangrijk? Al heel veel Vlaardingers hebben ons dat laten weten. Zij vulden de digitale enquête in. U heeft nog tot en met 29 september de tijd om dat ook te doen. Uw mening telt!