Nieuws RSS icoon

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 20 april)

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

  Belangrijk blijft dat we ons allemaal aan de basisregels houden: handen wassen, afstand houden en thuisblijven en testen bij klachten. En dat we ons laten vaccineren, zodra dit kan.

 • De coronamaatregelen op een rij

  20 april 2021

  Het kabinet heeft een openingsplan gemaakt. Het veilig openen van de samenleving gaat stap voor stap. Dit kan alleen als er minder mensen met corona in het ziekenhuis worden opgenomen. Het is ook belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt. Handen wassen, afstand houden, thuisblijven en testen bij klachten voorkomt besmettingen. Zo kan er sneller meer.

 • Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

 • Openbare besluiten van 20 april 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Maak het oplichters niet te makkelijk

  20 april 2021

  Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Ook corona levert nieuwe methodes op: zo doen criminelen zich voor als verpleger en willen ze u zogenaamd komen prikken. Of een bankmedewerker komt wel bij u langs, omdat u niet naar de bank kunt komen. Ouderen zijn vaak het doelwit van deze oplichters maar het kan iedereen overkomen.

 • Doe mee met de Home Edition van de Avond4daagse 2021!

  20 april 2021

  De Avond4daagse 2021 gaat door! Na het succes van vorig jaar kunt u ook dit jaar meedoen met de speciale Home Edition. Iedereen kan zijn of haar eigen Avond4daagse lopen met de eRoutes app. En u kunt ook dit keer weer de enige echte Avond4daagse-medaille verdienen.

 • Ieder kind mag meedoen

  20 april 2021

  Het aantal kinderen dat opgroeit in armoede is fors. Landelijk groeit één op de 12 kinderen op in een gezin met weinig geld. In onze gemeente is dit zelfs één op de zeven kinderen. Kinderen uit een arm gezin krijgen vaak te maken met uitsluiting. Dit leidt tot stress, schaamte en minder goede schoolresultaten. Gelukkig zijn er verschillende regelingen waarmee gezinnen geld of spullen kunnen krijgen.

 • Borstelbeurt voor Holy

  20 april 2021

  Holy krijgt een voorjaarsschoonmaak. De komende weken rijden borstelwagens de wijk door om wegdek en zoveel mogelijk ook de parkeerplekken schoon te borstelen van onkruid en viezigheid.

 • Bomen onder de loep

  20 april 2021

  Boomveiligheidsonderzoek Holy Noord en Holy Zuid

  Wie een boom heeft, moet deze regelmatig laten controleren. Dit om te voorkomen dat er een onveilige situatie ontstaat als de boom in een slechte conditie raakt. In Vlaardingen staan in het openbaar gebied in de bebouwde kom ruim 28.000 bomen. Ieder jaar laat de gemeente een deel van deze bomen controleren zodat ze allemaal eens in de drie jaar aan de beurt komen. De komende weken gaan de boomcontroleurs op bezoek bij ruim 9.000 bomen in Holy Noord en Holy Zuid.

 • Kledinginzameling: hoe zit dat?

  20 april 2021

  De gemeente verleent maximaal 4 keer per jaar een vergunning aan een goed doel om huis-aan-huis oude kleding in te zamelen.

 • Koningsdag, wat mag wel?

  20 april 2021

  Volgende week dinsdag is Koningsdag. Normaal gesproken een feest in het hele land en dus ook in Vlaardingen. Net als vorig jaar kunnen de festiviteiten helaas niet doorgaan door de coronamaatregelen. Maar wat mag wel?

 • Stadskantoor gesloten op Koningsdag

  20 april 2021

  Op dinsdag 27 april is het Koningsdag. Op deze dag is het stadskantoor (Westnieuwland 6) gesloten.

 • Renovatie viaduct Vlaardingervaart

  20 april 2021

  Op 19 april is gestart met renovatie van het A20-viaduct over de Vlaardingervaart.

 • Sporen van malaria in duizend jaar oude Vlaardingse schedels

  19 april 2021

  Op maandag 19 april bekijkt onderzoekster dr. Rachel Schats in het Vlaardings archeologisch depot enkele duizend jaar oude schedels. Aan de hand van het onderzoek op het botmateriaal hoopt ze te kunnen zeggen of malaria ook voorkwam in Middeleeuws Vlaardingen.

 • Fonds Schiedam Vlaardingen geeft Heemtuin toekomst

  19 april 2021

  "Welke organisatie of ondernemer ziet mogelijkheden om de Heemtuin een toekomst te geven?’’ Achter die vraag ging een noodkreet schuil. De gemeente zag zich door bezuinigingen genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe toekomst voor de Heemtuin en riep mensen op om te komen met initiatieven om deze prachtige groene parel te behouden voor de stad. Die redding is nu genomen: Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. heeft aangegeven de Heemtuin over te willen nemen.

 • Hennepkwekerij Robert Schumanring ontmanteld

  13 april 2021

  Op dinsdag 13 april 2021 is een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Robert Schumanring. Er werden 191 hennepplanten gevonden.

 • Wie mag collecteren in Vlaardingen?

  20 april 2021

  Inzamelen van geld aan de deur of op straat (collecteren) is alleen toegestaan als men hiervoor een vergunning van de gemeente heeft.

 • Openbare besluiten van 13 april 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Nieuw avontuur in de Kindervallei

  13 april 2021

  Joehoe!! Lekker met een flinke vaart van de heuvel af! Dat kan vanaf nu op het nieuwe speeltoestel in de Kindervallei, de speelplek in de Vogelbuurt in Holy-Zuidoost. Met de herontwikkeling van de buurt, verandert de wijk geleidelijk van een verouderde wijk uit de jaren ’60 in een vriendelijke en open buurt, bij uitstek een plek voor starters en jonge gezinnen. En bij lekker wonen, hoort natuurlijk lekker spelen.

 • Bewoners Esdoorndreef gaan voor groen

  13 april 2021

  Vorige week opende wethouder Bart de Leede samen met de initiatiefneemster een groen bewonersinitiatief aan de Esdoorndreef in Holy.

 • Maak het verschil als pleegouder

  13 april 2021

  Vlaardingen wil samen met 14 gemeenten in de regio Rotterdam-Rijnmond meer pleegouders werven. Een pleegouder kan echt het verschil maken. Daarom zetten Pleegzorg-Rijnmond en pleegzorgaanbieders zich in om nieuwe pleegouders te vinden zodat er voor tenminste 100 kinderen in de regio een veilige en stabiele thuissituatie beschikbaar komt.

 • Interesse in een openbare laadpaal?

  13 april 2021

  Een elektrische auto, maar geen parkeerplek op eigen terrein waar u een oplaadpunt kunt plaatsen? En ook geen openbaar oplaadpunt in de directe omgeving van uw woning? Vlaardingen heeft al enige tijd een project waarbij bewoners en ondernemers een verzoek in kunnen dienen voor een openbaar oplaadpunt in hun buurt.

 • Subsidie energiebesparing eigen huis voor VvE’s

  13 april 2021

  Het is voor Verenigingen van Eigenaren (VvE) weer mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH). Tot en met december 2022 is er landelijk € 32,2 miljoen beschikbaar voor energieadvies, procesbegeleiding, het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) en de energiebesparende maatregelen aan het gebouw van de VvE. De SEEH is bestemd voor VvE's die energie willen besparen in hun gebouw en de appartement(en).

 • Huisartsen vaccineren ruim 500 inwoners in Vlaardingse vaccinatielocatie

  12 april 2021

  Walter de Groot was zaterdagochtend 10 april de eerste inwoner die op de Vlaardingse vaccinatielocatie in District U zijn coronavaccin kreeg van huisarts Karim Challiui. Er waren die dag vijf huisartsenpraktijken op de locatie aanwezig. Ondanks de onrust rondom de bijwerkingen van AstraZeneca was de opkomst hoog en hebben de huisartsen in één dag ruim 500 inwoners gevaccineerd. Deze inwoners krijgen in juni of juli hun tweede vaccinatie. In mei neemt de GGD de vaccinatielocatie naar verwachting in gebruik.

 • Huisartsen starten 10 april met vaccineren in District U

  09 april 2021

  Zaterdag 10 april start een aantal Vlaardingse huisartsen met het vaccineren van inwoners in de vaccinatielocatie die in onze gemeente is ingericht op verzoek van de GGD. De vaccinatielocatie is in gebouw C aan de Olivier van Noortlaan in District U. De huisartsen zijn de eerste gebruikers van de locatie. Naar verwachting neemt de GGD de locatie in mei in gebruik. Vanaf dat moment kunnen mensen die niet door de huisarts gevaccineerd worden na een uitnodiging van het RIVM een afspraak maken voor een vaccinatie op de Vlaardingse locatie.

 • Online hulp en een luisterend oor voor jongeren

  13 april 2021

  Corona heeft impact op ons allemaal. Met vrienden leuke dingen doen, school, sport, stage: alles is nu al een jaar anders. Zit je niet lekker in je vel of maak je je zorgen? Gaat het niet zo goed op je werk, studie of school? Of loopt het niet lekker thuis? Hoe groot of klein je probleem ook is, waar je ook mee zit, het is altijd goed om hulp te zoeken of gewoon je hart te luchten.

 • Enquête woningbouwproject ‘De Heemtuinen’

  08 april 2021

  In de Westwijk ontwikkelt Timpaan , in opdracht van de gemeente Vlaardingen, het woningbouwproject ‘De Heemtuinen’. Zij zijn benieuwd naar uw mening en stellen in een enquête vragen over hoe u in de toekomst naar het Heempark zou willen lopen, op welke locaties u ontmoetingsruimtes zou willen, welke uitstraling van het groen uw voorkeur heeft en meer.

 • Excuses BAAK voor nachtelijke heiwerkzaamheden

  08 april 2021

  Afgelopen nacht heeft bouwconsortium BAAK voor het project Blankenburgverbinding palen aangebracht voor een portaal langs de A20, nabij de Marathonweg. In plaats van relatief geluidsarm boren, zijn de palen geheid. Het werk heeft voor onrust en geluidsoverlast in Vlaardingen gezorgd, waarvoor zij oprecht excuses aanbieden. Dit had niet mogen gebeuren. Alhoewel nachtwerk aan de A20 nodig blijft, neemt BAAK de interne processen onder de loep om dit soort onverwacht grote, nachtelijke hinder in de toekomst te voorkomen.

 • Openbare besluiten van 6 april 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Elk kind kan sporten en naar muziekles

  06 april 2021

  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur verwacht dat de coronacrisis leidt tot een toename van het aantal kinderen in de klas dat opgroeit in armoede. Het fonds baseert die verwachting onder meer op berekeningen van het Sociaal Cultureel Planbureau, dat voorspelt dat het aantal mensen in armoede na de coronacrisis met 28% toeneemt.

 • Vlaardingse ondernemers krijgen keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’

  06 april 2021

  Twee Vlaardingse ondernemers, Verkade Vlaardingen en Motexion BV, hebben vorige week het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ ontvangen. Met dit keurmerk zijn zij voorloper op het gebied van sociaal ondernemerschap.

 • Winactie VvE’s

  06 april 2021

  Het Servicepunt Woningverbetering verloot een aantal elektriciteitsmetertjes onder VvE’s. Zo kunt u meer inzicht krijgen in het stroomverbruik van uw elektrische apparaten. Aanmelden kan tot en met 30 april.

 • Waar laat u de hondendrol

  06 april 2021

  Het is nog wennen, de afgesloten containers voor restafval. Ook voor veel hondeneigenaren: want waar kunnen ze nu hun hondenpoepzakje kwijt? Die neem je immers liever niet gevuld weer mee naar huis!

 • Vlaardingers, houd nog even vol!

  01 april 2021

  Beste Vlaardingers, 

  We zitten nog volop in de grootste crisis van de afgelopen decennia. Wie had dit een jaar geleden kunnen bedenken? Misschien heeft u al voor de tweede keer uw verjaardag alleen in kleine kring kunnen vieren vanwege de maatregelen. We kennen allemaal wel iemand die ziek is geworden of misschien zelfs overleden. We maken ons zorgen over opa’s en oma’s, maar ook over onze kinderen en jongeren die hun vrienden niet kunnen ontmoeten. Veel mensen zijn onzeker over hun baan of inkomen. Corona raakt ons allemaal.

 • Vlaardingen Regenboogstadvlag om twintigjarig jubileum homohuwelijk te vieren

  01 april 2021

  Vandaag wappert de vlag van Regenboogstad Vlaardingen op het stadhuis van Vlaardingen. Het is vandaag precies 20 jaar geleden dat in Nederland het homohuwelijk mogelijk werd. Nederland was daarmee het eerste land ter wereld waar mensen van hetzelfde geslacht met elkaar mochten trouwen. ‘Jezelf zijn en houden van wie je wil. Iedereen moet zich thuis en veilig voelen in Vlaardingen.’ Dat is het motto van Vlaardingen Regenboogstad.

 • Het voorjaar begint goed: Week van de Groene Tuin

  30 maart 2021

  De bollen bloeien en het voorjaar kriebelt! Een mooi moment om plannen te maken voor de tuin. Denk dan ook eens na over minder verharding en wellicht zelfs een boom. Het is deze week de ‘Week van de Groene Tuin’, met elke dag leuke tips om zelf meer groen in uw tuin te brengen.

 • Openbare besluiten van 30 maart 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Openbaar vervoer in Vlaardingen merkt gevolgen coronacrisis

  24 maart 2021

  De 23 wethouders Mobiliteit van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag hebben een transitieprogramma voor het openbaar vervoer vastgesteld. Het bevat maatregelen om een deel van de financiële tekorten van het OV op te vangen. Het reizigersverlies als gevolg van de coronamaatregelen heeft grote gevolgen. Het zorgt voor inkomstenderving in het OV in onze regio van minimaal 379 miljoen euro en kan zelfs oplopen tot bijna 1,2 miljard euro. Het zal nog jaren duren voordat het aantal reizigers weer op het oude niveau is. Het Rijk heeft alle regionale vervoersautoriteiten, waaronder de MRDH, gevraagd om uiterlijk 1 april een plan voor optimalisatie, kostenbesparingen en aanpassing van de OV-dienstregeling gereed te hebben.

 • Maatregelen tegen corona blijven gelden

  De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden. Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd. Eén maatregel is iets aangepast: vanaf 31 maart geldt de avondklok vanaf 22.00 uur. Daarnaast kijkt het kabinet naar het gebruik van zelftesten in het onderwijs. Voor het hoger onderwijs is het streven dat studenten straks weer 1 dag per week les op locatie kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst 26 april.

 • Opgravingen bij Park Vijfsluizen

  25 maart 2021

  Archeologen ontdekken bijzonder aarden bouwwerk

  Bij archeologisch onderzoek op het voormalige sportterrein Vijfsluizen in Vlaardingen hebben archeologen een bijzondere aarden wal ontdekt uit de tweede eeuw voor Chr. Niet eerder werd in Nederland uit deze periode een dergelijke constructie aangetroffen. De functie van de wal is nog een mysterie. Mogelijk gaat het om de restanten van een dijkje. Het zou daarmee de oudste dijk van Nederland zijn.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  23 maart 2021

  Veel mensen zetten zich belangeloos in voor een betere samenleving door het doen van bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Zonder de inzet van vrijwilligers zouden veel verenigingen, instellingen en organisaties misschien niet kunnen overleven. Kent u iemand die altijd klaarstaat voor anderen? En dat al jarenlang? Dan kunt u een Koninklijke onderscheiding voor hem of haar aanvragen. Aanvragen voor de lintjesregen van 2022 kunnen tot uiterlijk 1 juli 2021 worden ingediend.

 • Gemeente onderzoekt parkeerdruk

  23 maart 2021

  Een verkeersonderzoeksbureau neemt in opdracht van de gemeente het parkeren onder de loep in het Centrum, de VOP, de Oostwijk, Babberspolder-Noord, de Indische Buurt, de Oranjebuurt in Ambacht en een deel van de Westwijk. De veldwerkers van het bureau zijn tussen 22 maart en 25 april in deze buurten te zien. De gemeente doet elke drie jaar onderzoek om de parkeerdruk te meten. Dit maakt de ontwikkeling van parkeerdruk zichtbaar en daardoor kan bekeken worden of er maatregelen nodig zijn om de parkeerdruk te verminderen.

 • Werkzaamheden Klauterwoud: werken aan grenzeloos speelplezier

  23 maart 2021

  In een rolstoel, maar toch lekker ravotten in de Broekpolder? Daar wordt aan gewerkt! Eind april gaat de Stichting Klauterwoud aan het werk in Klauterwoud met de uitvoering van de eerste fase van het verbeterplan. Daarmee wordt het Klauterwoud rolstoelvriendelijker gemaakt zodat kinderen met en zonder rolstoel straks nóg beter lekker samen in de Broekpolder kunnen spelen.

 • Openbare besluiten van 23 maart 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Start aanvraag TONK: tijdelijke ondersteuning woonkosten

  23 maart 2021

  Door de coronacrisis krijgen sommige huishoudens te maken met een onverwachte en plotselinge terugval in hun inkomen. Hierdoor is het moeilijk om de huur, hypotheek of de kosten van gas, licht en water te blijven betalen. Deze woonlasten zijn vaak de grootste kostenpost in een huishouden. Het rijk helpt inwoners die tegen deze problemen aanlopen met een noodmaatregel: De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

 • Opkomst verkiezingen 73,71 % in gemeente Vlaardingen

  18 maart 2021

  Ondanks eerdere berichtgeving is de opkomst voor de Tweede Kamerverkiezing toch hoger dan 54,20 procent in Vlaardingen. 73,71 procent van de stemgerechtigde Vlaardingers heeft gestemd. Dit is wel lager dan het opkomstpercentage bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. Toen ging 79,6 procent van de Vlaardingse stemgerechtigden naar de stembus.

 • Openbare besluiten van 9 maart 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • 14 sollicitanten voor burgemeesterschap Vlaardingen

  09 maart 2021

  Voor het burgemeesterschap van Vlaardingen hebben 14 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland. Dit meldt de provincie in een persbericht. De nieuwe burgemeester zal naar verwachting na de zomer van 2021 in functie treden.

 • Openbare besluiten van 2 maart 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.