Nieuws

 • Wie mag collecteren in Vlaardingen?

  28 maart 2023 7

  Collecteren (het inzamelen van geld aan de deur of op straat) is alleen toegestaan als men hiervoor een vergunning van de gemeente heeft. De komende periode mogen de volgende organisaties collecteren in Vlaardingen:

 • Openbare besluiten van 28 maart 2023

  31 maart 2023

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Vraag gratis bezoek energiecoach aan

  28 maart 2023 ENERGIEBESPARENDE MAATREGEL klein

  Laag inkomen en hoge energierekening?

  Heeft u een laag inkomen en een (te) hoge energierekening? Dan is een gratis bezoek van een energiecoach echt iets voor u.

 • Kijk uit naar de drievingerige steenverpulveraar

  28 maart 2023 KANDELAARTJE klein

  Wild van Vlaardingen!

  Soms heeft u onverwachte ontmoetingen omdat u iets tegen komt op een plek waar u dat nou juist niet verwacht. Zo liep onze stadsecoloog Melitta aan de Gedempte Biersloot tegen het kandelaartje aan. Ze vertelt u er graag meer over.

 • Afzinken tunneldelen Maasdeltatunnel op 31 maart en 15 april

  28 maart 2023 MAASDELTATUNNEL NOORD klein

  Spannend en spectaculair!

  Het afzinken van de tunneldelen van de Maasdeltatunnel is een belangrijke en spannende stap in het voltooien van de Blankenburgverbinding. Op de ‘afzinkdagen’, die gepland zijn op vrijdag 31 maart en zaterdag 15 april, worden tribunes neergezet. Iedereen die geïnteresseerd is, kan komen kijken naar de tunneldelen die komen aanvaren, gemanoeuvreerd worden en uiteindelijk onder water verdwijnen.

 • Laatste dagen om voordeliger erfpachtcontract om te zetten

  28 maart 2023 ERFPACHT klein

  Vanaf 1 april nieuw erfpachtbeleid

  Loopt uw erfpachtcontract binnenkort (tot en met 2028) af? Neem dan voor 1 april nog even de tijd om uw contract te bekijken. Op deze datum gaat namelijk het nieuwe erfpachtbeleid van de gemeente in, waardoor de voorwaarden voor het aanpassen van erfpacht wijzigen. Alle erfpachters hebben tot 1 april de mogelijkheid om hun erfpachtcontract aan te passen onder voorwaarden van het huidige beleid. En dat is in alle gevallen veel voordeliger dan straks!

 • Verkeerslichten Marathonweg afgesteld

  28 maart 2023 STOPLICHTEN klein

  Sinds maandag 13 maart is de hernieuwde afrit 8 (Vlaardingen-West) in gebruik genomen. Daarbij is ook de kruising van de Marathonweg met de Westlandseweg opnieuw ingericht. Deze nieuwe situatie moet gaan leiden tot een betere doorstroming voor het verkeer vanaf de A20. Helaas gooiden de verkeerslichten de afgelopen dagen wat roet in het eten.

 • Stadskantoor op Goede Vrijdag open

  28 maart 2023 STADSKANTOOR klein

  Op vrijdag 7 april is het Goede Vrijdag. Op deze dag is het stadskantoor aan het Westnieuwland gewoon open.

 • Burgemeester rijdend visitekaartje voor Vlaardingen 750

  28 maart 2023 AUTO BURGEMEESTER VLD 750 klein

  De sportauto van burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen is omgetoverd in een bontgekleurd rijdend visitekaartje voor Vlaardingen 750. Vlaardingers reageerden onlangs op de Facebook-pagina van de burgemeester op een oproep voor begrippen en uitdrukkingen om zijn auto mee te beplakken. Van ijzerkoekje, haringkop en Schelvispekel tot sjiek de friemel en ‘de hol op’, van PKD en de Visbank tot Bassie en Adriaan en De Vaart…het staat nu allemaal op de auto van de burgemeester. Onder het motto van het jubileumjaar: Vlaardingen Doen!

 • Wethouder plant rode beuk aan Van Hogendorplaan

  23 maart 2023 002 klein

  We zijn jarig. En niet zomaar een verjaardag: onze stad kreeg 750 (!) jaar geleden stadsrechten. Een moment om even bij stil te staan, het hele jaar lang. Én een moment om nog heel lang aan terug te denken. Om de herinnering letterlijk levend te houden, plant wethouder Lianne van Kalken woensdag 22 februari een herinneringsboom.