Nieuws

 • “Aangepaste ligfiets brengt mobiliteit terug”

  01 december 2022

  Niet kunnen sporten op vaste dagen of tijden brengt een grote uitdaging met zich mee. Gina Hebels heeft de diagnose hEDS, het hypermobiele Ehlers-Danlos Syndroom. Dat is een multisysteemziekte en zorgt voor een bindweefselafwijking. Zij is altijd sportief geweest en leeft sinds 2017 een passief bestaan waarin sporten en bewegen bijna onmogelijk is. Door onder meer het contact met Stichting VTV en beweegcoach Monica van Houwelingen, kan Gina weer meer bewegen. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat ze een aangepaste ligfiets kreeg,waarmee ze nu door Vlaardingen rijdt.

 • Aanpassing bericht over weekendafsluiting A20 richting Rotterdam

  01 december 2022 wegwerkzaamheden 150x150

  Voor aankomend weekend stond, voor werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding, een weekendafsluiting van de A20 tussen Maassluis en knooppunt Kethelplein gepland. Vanwege het verwachte slechte weer kan slechts een klein deel van het geplande werk op de A20 doorgaan. Daarom blijven rijstroken op A20 open en zijn alleen in de richting van Rotterdam een aantal op- en afritten en verbindingswegen op verschillende tijdstippen afgesloten. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met een wat langere reistijd.

  Van vrijdag 2 december 21.00 uur tot zaterdag 3 december 08.00 uur zijn op- en afrit 8 (Vlaardingen-West) en op- en afrit 9 (Vlaardingen) richting Rotterdam afgesloten, evenals de verbindingsweg naar de Beneluxtunnel bij het Kethelplein. Op zaterdag 3 december is oprit 9 (Vlaardingen) richting Rotterdam overdag afgesloten en zaterdagnacht 3 december en zondagnacht 4 december geldt dat voor afrit 8 (Vlaardingen-West). Het verkeer wordt omgeleid.

 • Winteropvang voor dak- en thuislozen vanaf donderdagavond 1 december

  01 december 2022 Kou

  Gezien de weersverwachting treedt aanstaande donderdagavond 1 december de winterkouderegeling in t/m (in ieder geval) maandagochtend 5 december. Maandagochtend wordt gekeken of verlenging nodig is.

 • E-mail verlening van de parkeervergunning

  01 december 2022 Parkeervergunning 150

  Afgelopen week hebben bewoners in het betaaldparkerengebied een e-mail ontvangen over de verlenging van de parkeervergunning. We krijgen veel vragen over de betrouwbaarheid van de e-mail. Door de titel lijkt het bericht op een phishing-mail. Dat is het niet.

 • Vuurwerk? Hou het gezellig en veilig!

  01 december 2022 Vuurwerk 150x150

  Het lijkt nog ver weg maar de jaarwisseling is toch al in zicht. U heeft helaas zeker al flinke vuurwerkknallen gehoord. Dat is niet voor iedereen leuk. En dat geldt ook voor huisdieren. De gemeente en de hulpdiensten doen er alles aan om de periode in aanloop naar oud & nieuw goed te laten verlopen. Helpt u mee? Samen houden we het gezellig en veilig! Dit jaar mag u vuurwerk in de categorieën F1 en F2 afsteken. Het is uiteraard verboden om illegaal vuurwerk te kopen, af te steken of in bezit te hebben. U riskeert dan een flinke boete.

 • Schoen zetten bij een schone schoorsteen: tips voor gezonder stoken

  01 december 2022 vuurtje stoken 150 x 150

  Hoor de wind waait door de bomen. hier in huis zit gelukkig een tochtstrip! Wie een haard heeft, heeft een perfecte plek om schoen te zetten. Buiten is het druilerig koud en binnen staat de verwarming laag of zelfs uit. De verleiding om de open haard aan te steken, is dan ook groot. En de pieten komen toch pas als iedereen slaapt, en dan is de haard allang weer uit.

 • Energieteam op markt Holy op 8 december

  01 december 2022 Holy markt 150x150

  Op donderdag 8 december staat een speciaal energieteam van de gemeente op de markt op ‘De Loper’ in de Holy. Samen met een team vrijwilligers informeert het energieteam de bezoekers van de energiekraam over de mogelijkheden om te besparen op de energierekening.

 • Vlaardingen bedankt haar vrijwilligers

  01 december 2022 Vld bedankt

  - Dag van de Vrijwilliger op 7 december -

  2022 is een mooi jaar geweest. Veel activiteiten konden in de loop van het jaar weer doorgaan zoals we gewend waren en daar zijn veel vrijwilligers bij betrokken geweest. Al onze Vlaardingse vrijwilligers leveren op hun manier een heel belangrijke bijdrage voor de stad en haar inwoners. Met elkaar maken we de stad daadwerkelijk mooier, liefdevoller, groener, sportiever en gezelliger.

 • Helmplicht op snorfiets vanaf 1 januari 2023

  01 december 2022 Helm

  Staat er al een helm op uw verlanglijstje voor de Sint of voor onder de kerstboom? Al gaat de snorfietser misschien niet zo snel, kwetsbaar is hij wel! Om de gevolgen van verkeersongevallen minder ernstig te maken, wordt de helm voor snorfietsers en eventuele passagiers per 1 januari 2023 verplicht. Hoogste tijd dus, voor een helmbestendig kapsel, én: voor een helm.

 • Wegwijzer: hulp bij aangepast sporten

  01 december 2022 Gina Hebels 150x150

  De gemeente Vlaardingen vindt dat iedereen moet kunnen sporten en bewegen. Gelukkig zijn er in Vlaardingen meerdere verenigingen die mensen met een beperking kunnen begeleiden.

 • Aanleg WarmtelinQ in volle gang

  01 december 2022 Warmtelinq

  De werkzaamheden voor de aanleg van WarmtelinQ zijn in Vlaardingen in volle gang. De afgelopen maanden zijn al verschillende voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Zo zijn er om ruimte te maken voor het aanleggen van de leidingen bijvoorbeeld een aantal bomen en struiken verwijderd. Daarnaast worden er ter voorbereiding van de ondergrondse boringen op vier plaatsen bouwkuipen gebouwd. En ook het nieuwe jaar begint met allerlei werkzaamheden om de ondergrondse leiding mogelijk te maken

 • Doe mee aan het meetnetwerk luchtkwaliteit

  01 december 2022 luchtkwaliteit 150

  - Wordt u de ‘Neus van Vlaardingen’? -

  Veel groente en fruit, genoeg bewegen, niet roken, bijtijds naar bed, veel sociale contacten... wie gezond wil leven, kan allerlei goede keuzes maken. Maar er zijn ook zaken waar u niet of nauwelijks invloed op heeft. De luchtkwaliteit bijvoorbeeld. U kunt wel een bijdrage leveren aan beter inzicht in de kwaliteit van de lucht in onze stad. Vanaf nu kunt u zich aanmelden om mee te doen aan het Vlaardings luchtmeetnetwerk.

 • Green Friday: van gekte naar bezinning

  01 december 2022 Green Friday 150x150

  Wist u dat het afgelopen vrijdag behalve Black Friday ook Green Friday was? Op deze dag is het de bedoeling dat u vooral even niks koopt óf spullen een tweede leven geeft. Waar kan deze dag beter gevierd worden dan bij kringloopwinkel Het Goed? Dat dacht ook wethouder Koen Kegel (duurzaamheid). Hij mocht de Opsteker van het Jaar in ontvangst nemen: een Green Friday-plant in een tweedehands bloempot van Het Goed, met een speciale plantensteker waarop stond hoeveel C02-uitstoot onze gemeente in 2022 door hergebruik via Het Goed heeft bespaard. Dat is maar liefst 923.000 kilo!

 • Nieuwe Nederlanders

  29 november 2022 thumbnail-150x150 (2)

  Een keer per maand is er een naturalisatieceremonie in Vlaardingen, het laatste onderdeel om de Nederlandse nationaliteit te krijgen. Dinsdag 22 november was het weer zover. Burgemeester Bert Wijbenga nam de verklaringen van verbondenheid af. Van harte gefeliciteerd!

 • Energiecoaches gezocht!

  01 december 2022 Coach 150

  Wilt u graag andere inwoners van Vlaardingen helpen de hoge energiekosten te verlagen? Word dan als vrijwilliger energiecoach.

 • Handen uit de mouwen: plantseizoen is weer van start!

  01 december 2022 Plantseizoen150x150

  Als wijkbeheerder moet je niet kinderachtig zijn! Als de temperaturen dalen, gedruil en
  geselende regen en wind elkaar afwisselen, juist dan is het een heerlijk weertje voor het planten van bomen. En het plantseizoen is in Vlaardingen al weer flink van start gegaan.

 • Jan Anderson presenteert 100 mooie plekken In Vlaardingen

  01 december 2022 100 mooi plekken150x150

  Als er iemand trots is op Vlaardingen is het Jan Anderson van het gelijknamige streekmuseum wel. Hij overhandigde woensdag 23 november een kersvers boek aan burgemeester Bert Wijbenga met 100 plaatsen in Vlaardingen die je beslist moet bezoeken. “Dit is geen geschiedenisboek, maar dit zijn 100 verhaaltjes van een grootvader aan zijn kleinkinderen”, schrijft hij in het voorwoord. De bundel is samengesteld vanwege de viering van 750 jaar Vlaardingse stadsrechten in 2023.

 • Tontuin voor basisschool Het Ambacht

  01 december 2022 tontuin150x150

  Soms begint een groenere stad gewoon op het schoolplein! Basisschool Het Ambacht koos voor een groener plein achter de school. WaterLeider, een initiatief dat gericht is op het vergroenen van steden, bracht de school vervolgens een ‘tontuin’ om ook op het voorplein een beetje groen toe te voegen.

 • Nieuwe locatie IKC De Klimboom feestelijk geopend

  01 december 2022 klimboom150x150

  Afgelopen vrijdag opende wethouder Koen Kegel (onderwijshuisvesting) samen met directeur Saskia Euser en de oudste en de jongste leerling de nieuwe locatie van IKC De Klimboom. Door een lint van een boom te trekken werd de nieuwe locatie van de school officieel geopend én werd het startsein gegeven voor Klimboomdag.

 • Raadslid Ben Vuijk (ONS. Vlaardingen) overleden

  01 december 2022 Ben Vuijk 150x150

  Maandag 28 november is op 65-jarige leeftijd raadslid Ben Vuijk (ONS. Vlaardingen) overleden. Ben Vuijk was raadslid van 11 maart 2010 tot en met 11 maart 2014 namens VV2000/Leefbaar Vlaardingen. Namens ONS. Vlaardingen zat Ben Vuijk in de raad van 29 maart 2018 tot het moment van zijn overlijden.

 • Familie schenkt dagboek uit Hongerwinter aan Stadsarchief Vlaardingen

  01 december 2022 dagboek 50x150

  Ineke Kroon-Niemantsverdriet en haar dochter Fieke Kroon hebben op vrijdag 25 november een bijzonder dagboek aan het Stadsarchief Vlaardingen geschonken. Het gaat om het dagboek dat Sophie Niemantsverdriet (1910-2003) tijdens de Hongerwinter in Vlaardingen heeft bijgehouden. Sophie, de tante van Ineke Kroon-Niemantsverdriet, was in 1944 en 1945 lerares Frans op de HBS aan de Westhavenkade. Daarnaast werden ook diverse familiepapieren van de familie Niemantsverdriet en unieke interieurfoto’s van de Brood- en banketfabriek C. Niemantsverdriet en Zonen aan het Stadsarchief overgedragen.

 • Openbare besluiten van 22 november 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Doe mee met de burgerpeiling!

  28 november 2022 Hoe-stel-je-een-vraag

  Deze week valt bij 8.000 huishoudens een brief van de gemeente op de deurmat. De brief bevat een uitnodiging om deel te nemen aan een burgerpeiling.

 • Kerstboom in uw straat of een ander kerstinitiatief?

  22 november 2022 kerstboom 150 x 150

  - Vraag een bijdrage aan -

  De kerstperiode is dé tijd voor verbinding en wat extra aandacht voor elkaar. Het is belangrijk dat buren elkaar kennen en elkaar weten te vinden, een verbindende activiteit kan daar bij helpen. Bijvoorbeeld een ontmoetingsmoment bij een kerstboom in uw straat of op uw wijkplein of samen kerststukjes maken met en voor de buren. Inwoners en wijkorganisaties kunnen hiervoor een bijdrage van maximaal € 150,- aanvragen bij de gemeente.

 • Herinrichting Oosthavenkade van start

  22 november 2022 Oostahavenkade 150x150

  Wie wel eens loopt of rijdt over de Oosthavenkade zal het er over eens zijn, dat deze straat hard toe is aan een opknapbeurt. Dit mooie stukje Vlaardingen ligt veel Vlaardingers na aan het hart. De werkzaamheden zijn nu begonnen.

 • Vlaardingen wil minder hinder en geen belemmeringen voor woningbouw

  22 november 2022 Rotterdam Den Haag Airport 150x150

  - Inbreng voor nieuw luchthavenbesluit -

  RTHA, EPP, Lhb, VPP? Taaie stof, maar niet afhaken, want het gaat hier over de toekomst van Rotterdam The Hague Airport (voormalig Zestienhoven). Een toekomst die niet alleen belangrijk is voor vakantiegangers die graag vanaf dichtbij huis vliegen. Die toekomst bepaalt namelijk ook hoe het gaat met vliegtuiglawaai in onze stad, het heeft invloed op de luchtkwaliteit en we willen natuurlijk ook voorkomen dat het geluid van vliegverkeer er straks voor gaat zorgen dat Vlaardingen niet alle woningbouwplannen kan verwezenlijken!

 • Aandacht voor energie

  22 november 2022 Marktactie duurzaamheid 150x150

  Hoe kan ik energietoeslag aanvragen? En wat kunt u doen om uw energierekening te verlagen? Vlaardingers konden met deze vragen en meer over energie op woensdag 16 november langskomen op de markt op het Veerplein en in de bibliotheek in de Waalstraat.

 • Speelplekken vernieuwd

  24 november 2022 Hemelrijken10a

  Alsof de pieten nieuwe speeltoestellen strooien, in plaats van kruidnoten… Zo lijkt het wel als je ziet waar in de stad allemaal nieuwe speeltoestellen komen! Ieder jaar is een aantal speelplekken aan de beurt voor nieuwe speeltoestellen. Kapotte of versleten toestellen worden vervangen door iets nieuws.

 • Wie mag collecteren in Vlaardingen?

  29 november 2022 7

  Collecteren (het inzamelen van geld aan de deur of op straat) is alleen toegestaan als men hiervoor een vergunning van de gemeente heeft. De komende periode mogen de volgende organisaties collecteren in Vlaardingen:

 • Veelzijdig Vlaardings kunstenaar Leen Droppert overleden

  24 november 2022 Leen Droppert 150

  Ons bereikte het verdrietige bericht dat Leen Droppert op 92-jarige leeftijd is overleden. Vlaardingen verliest een veelzijdig en succesvol kunstenaar.

 • Gemeente Vlaardingen doet mee aan Orange the World 2022

  24 november 2022 Orange the world

  Vlaardingen is #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleuren van 25 november t/m 10 december de Grote Kerk en het gebouw van stichting Elckerlyc oranje en wappert de Orange the World vlag op het Stadhuis.

 • Openbare besluiten van 15 november 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Eerste paal in grond voor tijdelijke woningen Oekraïense ontheemden

  17 november 2022 Ivana150x150

  Tijdelijke wijk krijgt stap voor stap vorm

  Op dinsdag 15 november heeft wethouder Ivana Somers-Gardenier symbolisch de eerste paal geslagen voor de start van de bouw van de tijdelijke wijk voor Oekraïense ontheemden. In december worden de eerste flexwoningen geplaatst. Nadat de woningen zijn afgewerkt en ingericht, kunnen de eerste Oekraïners begin 2023 naar hun tijdelijke onderkomen verhuizen. Tot en met eind juni 2023 groeit de wijk vervolgens stap voor stap tot bijna 400 woningen. Zo kunnen we 1.000 Oekraïense ontheemden tot uiterlijk medio 2026 opvang bieden.

 • Geen afvalstoffenheffing betalen? Misschien kan dat!

  15 november 2022 afvalstoffenheffing 150x150

  Inwoners met een kleine beurs en ruimere spaarpot komen vanaf volgend jaar in aanmerking voor kwijtschelding van de afvalstoffenheffing. Tot dit jaar gold dat alleen inwoners met een inkomen op bijstandsniveau, AOW of lager met een klein beetje extra spaargeld hiervoor in aanmerking kwamen. De gemeente wil met de verruiming van de vermogensgrens inwoners een extra steuntje in de rug geven om deze dure tijd door te komen.

 • Weekend- en nachtwerkzaamheden A20

  15 november 2022 wegwerkzaamheden 150x150

  De A20 wordt tussen het Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen verbreed van twee naar drie rijstroken per rijrichting. De rijbaan richting Hoek van Holland is inmiddels klaar. De komende weken werkt bouwconsortium BAAK op de rijbaan richting Rotterdam. Omdat voor de werkzaamheden afsluitingen nodig zijn, werkt de aannemer in het weekend en in de nacht.

 • Gemeente verovert mooi plekje op ranglijst duurzame aanbesteders

  15 november 2022 Krabbepark150x150

  Wat hebben projecten als de herinrichting van het Krabbepark, de nieuwe sporthal aan de Claudius Civilislaan en woningbouw bij Vijfsluizen gemeen? Ze zijn allemaal duurzaam aanbesteed. Dankzij onder andere deze projecten komt de gemeente Vlaardingen vanuit het niets binnen op plaats 23 in de top 25 van de duurzaamste publieke aanbesteders van Nederland in de categorie bouw en infra. Een mooie prestatie!

 • Wel of geen betaald parkeren Indische Buurt?

  15 november 2022 betaald parkeren 150x150

  - Nog tot en met 21 november stem uitbrengen -

  Altijd maar zoeken naar een parkeerplek. Voor veel bewoners van de Indische Buurt is het een bekend probleem. Het invoeren van betaald parkeren kan de parkeerdruk verlichten, maar daartoe gaat de gemeente alleen over als er genoeg draagvlak is onder de wijkbewoners. Daarom kregen de wijkbewoners een enquête toegestuurd. Tot en met 21 november kunnen zij laten weten of er wel of geen betaald parkeren moet komen in hun buurt.

 • Energietoeslag voor huishoudens met kleine beurs

  15 november 2022 Energietoeslag 150x150

  De regering stelt voor huishoudens met een kleine beurs een energietoeslag van € 1.300,- beschikbaar.

 • Energie-netwerkbijeenkomst groot succes

  15 november 2022 netwerkbijeenkomst 150x150

  Hoe pak je de energiecrisis effectief aan? Niet in uw eentje! Maandag 7 november was er een energie-netwerkbijeenkomst met verschillende (vrijwilligers)organisaties in de stad. Samen hebben we veel kennis in huis over hoe we inwoners van Vlaardingen in nood kunnen helpen. Met de winter voor de deur is het daarom belangrijk dat we onze krachten bundelen.

 • Wie verdient dit jaar de Vlaardingse sportprijs?

  15 november 2022 Fip Vethaaktrofee 150x150

  - Meld een sporter, sportcoach of sportteam aan! -

  Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. De gemeente wil sporters met bijzondere successen extra in het zonnetje zetten. Dit doen we met de Flip Vethaaktrofee, de sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers, ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

 • Vlaardingse strooiers staan in de startblokken

  15 november 2022 strooien 150x150

  De ene dag zit je nog in het zonnetje op een Vlaardings terras, de volgende dag sta je in je oranje jas je strooiwagen te controleren. De winter? Onze strooiers zijn helemaal klaar voor het nieuwe strooiseizoen. De strooiwagens en –materialen zijn getest, de strooiers geïnstrueerd; klaar om de Vlaardingse doorgaande wegen en fietspaden een winter lang begaanbaar te houden.

 • Opknapbeurt De Twist

  15 november 2022 Twist 150x150

  En opeens stond hij in de steigers… De Twist, ook wel eens ‘de wokkel’ genoemd, krijgt een opknapbeurt. De aannemer kon onverwachts eerder beginnen dan gepland en is voortvarend aan de slag. De fiets- en voetgangersbrug over de Vlaardingse vaart krijgt z’n frisse rode kleur weer terug.

 • Groeiend enthousiasme voor wijkpark Holy: vrijwilligers verzetten berg werk

  15 november 2022 Holypark 150x150

  Van de natuur houden is niet zo moeilijk als je in een zonovergoten herfstpark staat. Onder begeleiding van vrolijk vogelgekwetter kwam voor de tweede keer een groep bewoners bijeen om het park met extra zorg te omringen. Het doel: een extra bijdrage aan de ecologische rijkdom van het park.

 • Goederen voor illegale hennepteelt bij bedrijvencontrole, eigenaar aangehouden

  14 november 2022 thumbnail-150x150

  Op maandag 14 november is er door gemeente Vlaardingen een integrale bedrijvencontrole uitgevoerd in samenwerking met de Nederlandse Voedsel -en Warenautoriteit (NVWA), douane, politie, Stedin en de brandweer. De controle werd uitgevoerd in het kader van aanpak van ondermijning.

 • Rijk investeert 21,3 miljoen euro in de ontwikkeling van de Rivierzone in Vlaardingen

  15 november 2022 Riviezone150x150

  De Rivierzone ontwikkelt zich tot een leefbare en stoere stadswijk die het centrum van Vlaardingen met de Nieuwe Maas verbindt. Projectontwikkelaars bouwen hier binnen tien jaar meer dan 2.450 woningen. Daarnaast komen er voorzieningen zoals scholen, zorg en bedrijvigheid, en de infrastructuur wordt integraal aangepakt. Op 13 september diende het college hiervoor twee subsidieaanvragen in bij het Rijk. Vandaag werd duidelijk dat 21,3 miljoen euro (exclusief btw) wordt toegekend aan Vlaardingen voor de Rivierzone uit de Regeling Versnellingsgelden Infrastructuur.

 • Vlaardingen ontevreden over plannen sociale woningbouw in de regio

  11 november 2022

  Het college van burgemeester en wethouders is ontevreden over de plannen voor het bouwen van sociale woningen in de regio. De plannen zorgen er niet snel genoeg voor dat we in deze regio toegroeien naar een meer evenwichtige verdeling van de sociale woningvoorraad. Daarom wacht Vlaardingen met het voorleggen van haar bijdrage aan het Regioakkoord Nieuwe Woningmarktafspraken 2022-2030. Vlaardingen heeft in het regionale overleg aangegeven richting andere gemeenten en de provincie dat de bijdragen van een aantal gemeenten onvoldoende zijn. Vlaardingen vraagt de provincie om haar rol voortvarend op te pakken om versneld naar een evenwichtige verdeling van de sociale woningvoorraad in de regio te komen.

 • Werken aan een klimaatbestendige stad

  09 november 2022 Tuin-150x150 (6)

  Wie oplet, ziet dat we in bijna elke editie van Gemeentenieuws wel een bericht plaatsen over vergroenen van tuinen of daken. Vorige week deden we dat in het kader van de Nationale Klimaatweek. Groene tuinen zijn natuurlijk goed en mooi, maar waarom is het zo belangrijk èn… wat doet de gemeente zelf eigenlijk om er voor te zorgen dat onze stad tegen een klimaatstootje kan?

 • NK Tegelwippen: groen is grote winnaar

  09 november 2022 Lianne 150x150 (2)

  Vlaardingen net boven Schiedam

  Oooh! Wat was het dit jaar spannend; het NK Tegelwippen! Vlaardingen had zich tot doel gesteld om in de top 10 van de middelgrote gemeentes te eindigen én was uitgedaagd door buurgemeente Schiedam. Dinsdag kwam dan eindelijk het verlossende woord: hand in hand staan Schiedam en Vlaardingen op de vijfde en vierde plaats! En daarmee is de grote winnaar natuurlijk het groen in de stad.

 • Veiliger oversteken in de Holy

  09 november 2022 Oversteken -150x150 (3)

  Gehaast naar uw werk of op een vaartje op huis aan? Om er voor te zorgen dat niemand de voetgangersoversteken nabij KBS de Hoeksteen over het hoofd kan zien, krijgen de twee oversteekplekken een makeover. En ook aan de Kopenhagenlaan wordt een voetgangersoversteek onder handen genomen.

 • Meld je activiteit aan voor NLdoet 2023!

  09 november 2022 Oranje Doet 150x150 (4)

  10 en 11 maart 2023 is het weer NLdoet! Organisaties kunnen hiervoor vanaf deze week een activiteit aanmelden. Vrijwilligerswerk is het kloppend hart van vele sociale initiatieven. En voor heel veel mensen een ervaring die iets met ze doet.

 • Inloopspreekuren voor projecten Vlaardingen 750 jaar

  09 november 2022 projectleider VLD750-150x150

  De Stichting Vlaardingen 750 werkt aan een jubileumprogramma voor het vieren van 750 jaar stadsrechten, dat grotendeels gevuld wordt met initiatieven uit de stad. Heeft u een leuk idee en wilt u meewerken aan dit evenement? Meld uw plan dan voor 30 november aan bij de organisatie.

 • Bedrijf gesloten na vondst illegale goederen

  09 november 2022 thumbnail-150x150

  Op 8 november vond een integrale bedrijvencontrole plaats. Hierbij waren politie, douane, Stedin en medewerkers van de gemeente aanwezig. Tijdens de controle is in een bedrijfspand een hoeveelheid harddrugs, meerdere kilo’s illegale tabak, geldtelmachines en een grote hoeveelheid contant geld aangetroffen. Diverse goederen zijn inbeslag genomen. Twee personen, waaronder de eigenaar van het bedrijf, zijn voor het bedrijfspand aangehouden voor de handel in harddrugs.

 • Openbare besluiten van 8 november 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Ondernemers: check uw energielabel!

  09 november 2022 Energielabel 150x150

  Zuinig omgaan met energie is belangrijker dan ooit. Om er voor te zorgen dat ook kantoorpanden energiezuiniger worden, heeft de Rijksoverheid bepaald dat kantoorgebouwen vanaf 1 januari 2023 minimaal energielabel C moeten hebben. Heel belangrijk, want als het gebouw straks niet aan de eisen voldoet, mag het niet meer worden gebruikt als kantoor!

 • Eerste hulp bij een hoge energierekening!

  10 november 2022 Koen poster ophangen-150x150

  De energieprijzen rijzen de pan uit! Wat kunt u zelf doen om te zorgen dat uw energierekening betaalbaar blijft? Wethouder Koen Kegel (Duurzaamheid en energietransitie) ging vorige week op pad om posters op te hangen en flyers uit te delen met tips voor energiebesparing.

 • Te gast bij het rioolgemaal

  08 november 2022 Rioolgemaal 150x150

  Vorige week was het Nationale Klimaatweek. Een mooie gelegenheid om Vlaardingers eens een kijkje te laten nemen in het rioolgemaal.

 • Woonlocatie voor arbeidsmigranten in Vlaardingen officieel geopend

  09 november 2022 RV2216335 150

  Op donderdag 3 november is in Vlaardingen een nieuwe woonlocatie voor arbeidsmigranten officieel geopend door wethouder Ivana Somers - Gardenier en Bert Verheij, eigenaar van HomeFlex. Samen met huisvesters, gespecialiseerd in het huisvesten van arbeidsmigranten, zorgt de gemeente voor goede huisvesting voor arbeidsmigranten die maximaal vier maanden in Nederland werken en verblijven.

 • Gemeente gaat door met vergroenen binnenstad

  09 november 2022 Vergoenen 150x150

  Na de transformatie van de Fransenstraat naar een mooi, groener plein, zijn nu de Kuiperstraat en het Schoutplein aan de beurt. A.s. maandag starten de werkzaamheden voor de vergroening van de Kuiperstraat en vanaf 17 november op het Schoutplein.

 • Openbare besluiten van 1 november 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Brede steun voor Gebiedsontwikkeling Rivierzone

  20 oktober 2022 Rivierzone 150

  Donderdagavond heeft de gemeenteraad de Gebiedsvisie Rivierzone en vier bestemmingsplannen vastgesteld. Het college van B&W is zeer tevreden met de brede steun vanuit de raad. Wethouder Bart Bikkers: “Dit is een belangrijke stap naar de ontwikkeling van de Rivierzone tot een aantrekkelijk gebied om te wonen, te werken en te recreëren. Waarmee we, samen met ontwikkelaars, voorzien in de grote vraag naar woningen.”