Nieuws

 • Formatie succesvol afgerond: coalitieakkoord op hoofdlijnen ‘Groei en bloei voor Vlaardingen’ gepresenteerd

  16 mei 2022

  De fracties van VVD, GroenLinks, VV2000/Leefbaar Vlaardingen, CDA, D66 en ChristenUnie/SGP hebben de onderhandelingen om tot een coalitieakkoord op hoofdlijnen en een nieuw college te komen succesvol afgerond. Het is de fracties gelukt om onder begeleiding van de twee informateurs, Boudewijn Revis en Bert van Alphen, ambities te benoemen voor de komende jaren.

 • Onderzoek naar mogelijkheden langdurige opvang Oekraïense vluchtelingen locatie Vergulde Hand West

  12 mei 2022

  De oorlog in Oekraïne heeft verschrikkelijke gevolgen voor het land en de mensen die er wonen. Veel mensen uit Oekraïne hebben huis en haard verlaten, op zoek naar een veilig heenkomen. We zien in Vlaardingen vooral veel moeders met kinderen waarvan de vaders in Oekraïne zijn om te vechten voor hun land. De vluchtelingen komen hier in de hoop dat ze weer terug kunnen keren naar een vrij Oekraïne.

  Niemand weet hoe lang de oorlog nog duurt en ook niet wanneer mensen weer veilig terug kunnen naar hun land. Naast noodopvang voor de korte termijn is er daarom ook behoefte aan opvang voor langere tijd. Samen met de gemeente Lansingerland en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) doet de gemeente Vlaardingen mee aan een pilot. Hierbij onderzoeken we de mogelijkheden voor het opvangen van 1.000 Oekraïners voor tenminste drie tot vijf jaar in onze stad. De locatie die we hiervoor in beeld hebben is een stuk grond naast bedrijventerrein Vergulde Hand West.

 • Burgemeester sluit supermarkt na misstanden

  11 mei 2022

  Burgemeester Bert Wijbenga heeft met spoed een supermarkt in het centrum van Vlaardingen gesloten. In de supermarkt werd sterke drank verkocht zonder (de verplichte) aanwezigheid van een leidinggevende. Ook werden er geneesmiddelen verkocht zonder daar een handelsvergunning voor te hebben. In de supermarkt werkte een illegale medewerker, hij had geen arbeidscontract en geen verblijfsvergunning. Bij de toonbank lag een mes. In de winkel lagen producten over de houdbaarheidsdatum en er werd gefraudeerd met de meterkasten.

 • Handel en Wandel in middeleeuws Vlaardingen

  12 mei 2022

  Handel en nijverheid zijn in Vlaardingen altijd van groot belang geweest. De stad ligt direct aan een rivier die al eeuwen een belangrijke handels- en verkeersader is. In 1018 was tolheffing de aanleiding tot de befaamde veldslag en in 1273 werden marktrechten in het stadsrecht vastgelegd. Eeuwen later werd Vlaardingen een van de vooraanstaande vissersplaatsen in Holland en zagen we de opkomst van nijverheid en industrie. Dankzij de economische mogelijkheden wisten al in de Middeleeuwen immigranten de weg naar Vlaardingen te vinden.

 • Openbare besluiten van 10 mei 2022

  10 mei 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Pas op voor WhatsApp-fraude

  10 mei 2022

  Vraagt een familielid, vriend(in) of bekende via WhatsApp of u snel geld over kunt maken? Bel hem of haar altijd eerst even op, want fraudeurs worden steeds slimmer. Whatsapp-fraude, ook wel vriend-in-noodfraude genoemd, komt helaas steeds vaker voor.

 • Vergroen de VOP, doet u mee op 14 en 21 mei?

  10 mei 2022

  Altijd al een geveltuintje gewild? Kan het balkon wel wat kleur gebruiken? Kom dan 14 en 21 mei langs voor gratis bloemen en planten én hulp om jouw vergroeningsplannen te laten bloeien. Organisator MeGreen heeft alles wat u nodig heeft voor een geveltuin.

 • Nachtafsluiting A20 in nacht van 16 op 17 mei

  10 mei 2022

  Voor werkzaamheden aan de Blankenburgverbinding is van maandag 16 mei 22.00 uur tot dinsdag 17 mei 05.00 uur de A20 richting Rotterdam afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg).

 • Vragen en antwoorden over saneringsplannen Broekpolder

  10 mei 2022

  Wie aan de Broekpolder komt, komt aan onze stad! Niet gek dus dat veel mensen emotioneel reageren op de plannen om de meest vervuilde delen van de Broekpolder binnen enkele jaren te gaan saneren door er een laag grond van 1 meter op aan te brengen. We zetten de antwoorden op enkele veel gehoorde vragen en zorgen voor u op een rij.

 • Roze bloemen voor LHBTI+ slachtoffers bij dodenherdenking

  10 mei 2022

  Op 4 mei werd in Vlaardingen voor het eerst een bloemstuk gelegd ter nagedachtenis aan de LHBTI+ slachtoffers van WOII. Namens Vlaardingen Regenboogstad legden twee leden van de COC-werkgroep LHBTI Vlaardingen het bloemstuk bij het monument aan het Verploegh Chasséplein.

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  10 mei 2022

  Kent u iemand die zich al jarenlang vrijwillig en op een bijzondere manier inzet voor de maatschappij, dan kunt u een Koninklijke onderscheiding voor hem of haar aanvragen. Ook mensen die in hun werk een zeer bijzondere prestatie hebben geleverd kunnen een lintje krijgen.

 • Bloemetjes buiten in de Fransenstraat

  10 mei 2022

  In de Fransenstraat zet de gemeente in de komende weken de bloemetjes buiten. We vergroenen stap voor stap de binnenstad. Na nieuwe plantvakken in de Waalstraat is nu de Fransenstraat aan de beurt. Bezoekers wanen zich hier straks op een Frans pleintje.

 • Vlaardingse Stadsspeld voor Rob van Herwaarden

  09 mei 2022

  Op zaterdag 7 mei heeft locoburgemeester Bart Bikkers een Vlaardingse Stadsspeld uitgereikt aan Rob van Herwaarden (65 jaar). Het college van burgemeester en wethouders heeft de stadsspeld aan hem toegekend als blijk van waardering voor zijn inzet voor de Vlaardingse samenleving.

 • Nieuwe jas voor www.geschiedenisvanvlaardingen.nl

  05 mei 2022

  Digitale poort naar Vlaardings verleden

  Voor de trouwe fans is het even wennen en voor de toekomstige fans een mooie ontdekking: www.geschiedenisvanvlaardingen.nl is vernieuwd. Op vrijdag 6 mei gaat de nieuwe site online; een prachtplek voor een digitale ontdekkingstocht door de geschiedenis van onze stad.

 • Hennepkwekerij Roemer Visscherstraat ontmanteld

  03 mei 2022

  Op dinsdag 3 mei 2022 is een hennepkwekerij aangetroffen in de Roemer Visscherstraat na een melding van wateroverlast. Deze wateroverlast is ontstaan doordat de watertoevoer niet afgesloten was. Dit heeft schade veroorzaakt aan het hele portiek. Er werden 186 planten gevonden. Ook werden 16 armaturen, 16 lampen en een paar koolstoffilters gevonden.

 • Goed nieuws voor klappertanden: buitenzwemseizoen gestart

  03 mei 2022

  Als u ergens beschut in het zonnetje zit, lijkt het misschien al heel wat. Maar begin mei, zeker als de temperatuur in de nachten nog maar enkele graden boven nul uitkomen, is buiten zwemmen in natuurwater voorbehouden aan de moedigen. Wie niet kan wachten op warmer water, kan wel al vanaf 1 mei rekenen op goed gecontroleerd zwemwater in de Krabbeplas.

 • Ambassadeur Oekraïne op bezoek bij Stichting Spoetnik

  03 mei 2022

  Vorige week was Maksym Kononenko, de ambassadeur van Oekraïne in Nederland, op bezoek in Vlaardingen. Hij bracht een bezoek aan Stichting Spoetnik. Dit is een organisatie die hulpgoederen naar Oekraïne brengt, meestal in samenwerking met Oekraïense organisaties ter plaatse. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers.

 • Vijftien Koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Vlaardingen

  Tijdens de jaarlijkse lintjesregen op dinsdag 26 april ter gelegenheid van Koningsdag ontvingen vijftien Vlaardingers een Koninklijke onderscheiding. Twaalf Vlaardingers werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, een tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en een tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Bert Wijbenga reikte de onderscheidingen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in de raadszaal van het stadhuis.

 • KLiK Vrijwilligers traint acht nieuwe vertrouwenscontactpersonen

  26 april 2022

  Steeds meer vrijwilligersorganisaties stellen een vertrouwenscontactpersoon (VCP) aan en dat is een goede ontwikkeling! KLiK vrijwilligers trainde onlangs acht nieuwe VCP’s voor verschillende organisaties. Het laat zien dat steeds meer organisaties werk maken van hun veiligheidsbeleid.

 • NK Tegelwippen: groen feestje bij IKC Ambacht

  26 april 2022

  Een wilgenhut, een zonnetje, feestvlaggen, blije kinderen! Wie bij tegelwippen alleen maar aan een zere rug denkt, die heeft het mis. Vlaardingen groener maken, is vaak echt een feestje! Bij IKC Ambacht aan de Chrysantstraat bijvoorbeeld. Daar maakten flink wat tegels plaats voor iets veel mooiers!

 • Energietoeslag betaald aan inwoners met een bijstandsuitkering

  26 april 2022

  Stroomopwaarts heeft de energietoeslag van € 800,- betaald aan de inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam die op 1 januari 2022 een bijstandsuitkering ontvingen in het kader van de Participatiewet, IOAW, IOAZ en Bbz 2004.

 • Vlaardingers denken mee over nieuw coalitieakkoord

  26 april 2022

  Wat vindt u belangrijk voor Vlaardingen en mag daarom niet ontbreken in het nieuwe coalitieakkoord op hoofdlijnen? Op die vraag konden inwoners, organisaties en andere belanghebbenden via een formulier op de website www.vlaardingen.nl antwoord geven de afgelopen weken. Vele geïnteresseerden hebben hun inbreng achtergelaten!

 • Openbare besluiten van 25 april 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Burgemeester Vlaardingen sluit horeca-inrichting

  23 april 2022

  Op vrijdagavond 22 april heeft burgemeester Bert Wijbenga een horeca-inrichting aan de Oosthavenkade in Vlaardingen gesloten. Het bedrijf had geen exploitatievergunning en geen alcoholvergunning. In de horeca-inrichting was op het moment van de controle een feest gaande. De exploitant was al eerder gewaarschuwd dat hij niet open mag zijn voor publiek zonder vergunningen.

 • Mevis nieuwe partner MVS Jeugdhulp

  21 april 2022

  Alle jeugdhulp vanaf 2023 dichtbij en vanuit één partij

  Vlaardingen, 21 april 2022 - De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) maakten vandaag bekend dat de aanbestedingsopdracht voor de meeste vormen van jeugdhulp vanaf 2023 is gegund aan Mevis, een samenwerkingsverband bestaande uit Timon, MEE Rotterdam Rijnmond, Yulius, ASVZ en Prokino Zorg. Met de keuze voor deze nieuwe samenwerkingspartner is een volgende belangrijke stap gezet in de invoering van het MVS Jeugdmodel. Met het model streven de gemeenten ernaar om de kwaliteit en snelheid van hulp aan kinderen, jongeren en hun ouders in de regio te verbeteren.

 • Wie heeft verhalen over het Duitse luchtafweergeschut?

  21 april 2022

  Ruben Olsthoorn, student archeologie aan de hogeschool Saxion in Deventer, is voor het Stadsarchief Vlaardingen op zoek naar Vlaardingers die verhalen hebben over het Duitse luchtafweergeschut. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben in Vlaardingen rondom de stad verscheidene Duitse luchtafweerstellingen gestaan.

 • Positief resultaat jaarstukken 2021 bevestigt meer grip op financiën

  19 april 2022

  In 2021 heeft de gemeente minder geld uitgegeven dan vooraf was begroot. Dat laten de concept-jaarstukken van 2021 zien. De jaarstukken zijn de verantwoording van het college aan de raad over het in 2021 gevoerde beleid en beheer. De gemeente sluit het jaar voorlopig af met een positief resultaat van € 24.444.000. In de 2e voortgangsrapportage 2021 werd een resultaat verwacht van € 15.505.000 voordelig. Deze prognose was gebaseerd op feiten en vastgestelde begrotingswijzigingen die op dat moment bekend waren. In een raadsmemo informeert het college de gemeenteraad over het verschil.

 • Maak het oplichters niet te makkelijk

  19 april 2022

  Oplichters worden steeds slimmer. Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Ook corona levert nieuwe methodes op: zo doen criminelen zich voor als verpleger en willen ze u zogenaamd komen prikken. Of een bankmedewerker komt wel bij u langs, omdat u niet naar de bank kunt komen. Ouderen zijn vaak het doelwit van deze oplichters.

 • Openbare besluiten van 19 april 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Van grijs naar groen met NK Tegelwippen!

  19 april 2022

  Jaaa! Het begint nu toch wel echt voorjaar te lijken. De late tulpen staan uitbundig te zingen, de zonnebloemplantjes van Vlaardingen Bloeit Op, kruipen verlegen uit hun zaadjes, de bloesem knalt in roze sneeuwstormen door de lucht. Tenminste… in groene tuinen en perken in onze stad. Moet u het nog doen met een grijs bestrate tuin: niet getreurd! Doe mee aan het NK Tegelwippen.

 • Update over opvang Oekraïense vluchtelingen

  19 april 2022

  De oorlog in Oekraïne gaat nog steeds in volle hevigheid door. De beelden die we dagelijks op tv zien zijn indringend. Niemand weet wanneer de oorlog stopt, hoeveel mensen nog naar ons land komen en hoe lang ze blijven. Druppelsgewijs komen er vluchtelingen naar Vlaardingen. De meeste mensen komen via de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond waar de coördinatie van de opvang van de oorlogsvluchtelingen in onze regio plaatsvindt.

 • Aankondiging ruiming algemene graven op begraafplaats Holy

  19 april 2022

  In tegenstelling tot het bericht dat eind vorig jaar geplaatst werd, wordt niet in het voorjaar maar in het najaar van 2022 een aantal algemene graven op begraafplaats Holy geruimd.

 • Aanleg rotonde Van Hogendorplaan/Rotterdamseweg gestart

  22 maart 2022

  Hogendorplaan/Rotterdamseweg deze week echt gestart. De nieuwe rotonde is naar verwachting op 10 juli 2022 klaar. Aannemer Heijmans Infra legt de rotonde aan in opdracht van de gemeente Vlaardingen. De nieuwe rotonde verbetert de doorstroming en de verkeersveiligheid.

 • Opvang Oekraïners in Vlaardingen

  24 maart 2022

  De oorlog in Oekraïne gaat helaas nog steeds door. Ook in Vlaardingen vangen we vluchtelingen op. Tot vrijdag 11 maart werd een aantal Oekraïense vluchtelingen in hotels opgevangen. Vanaf die dag is de opvang in de boerderij aan de Broekpolderweg open, er verblijven op dit moment 12 personen, waaronder 5 kinderen. Op korte termijn worden er nog extra kamers gerealiseerd in de boerderij, zodat er nog meer mensen kunnen wonen. Deze locatie is voor minimaal een jaar beschikbaar.

 • Paardrijdster Louise Hoek verrast met Flip Vethaaktrofee

  22 maart 2022

  Wethouder Ivana Somers-Gardenier heeft Louise Hoek, paardrijdster bij Die Flardingha Ruiters, op dinsdagavond 15 maart verrast met de Flip Vethaaktrofee 2021. Deze sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers wordt dit jaar drie keer uitgereikt.

 • Opschoondag basisschool Het Visnet

  22 maart 2022

  Het was Landelijke Opschoondag op 18 maart en dat liet basisschool Het Visnet niet ongemerkt voorbij gaan. Vorig jaar ging de school het zwerfafval al vol enthousiasme te lijf en dit jaar deden ze er een schepje bovenop!

 • 400 miljoen euro!?

  22 maart 2022

  Vlaardingen is niet alleen een stad áán het water. Water speelt in heel de stad een grote, maar niet altijd zichtbare rol. Regenwater, rioolwater, grondwater… De komende tijd nemen we u mee in de soms mooie, soms lastige, maar altijd boeiende wereld van het water in onze stad. Deze keer vertellen we over onze schat. Want, in onze bodem ligt een enorm kapitaal.

 • Scholen zoeken per direct docenten voor kinderen uit Oekraïne

  22 maart 2022

  We hebben allemaal de beelden gezien van de situatie in Oekraïne: veel mensen zijn op de vlucht voor het geweld in hun stad, in hun land. Op veel plekken in het land wordt opvang georganiseerd voor deze mensen. Ook in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam krijgen gezinnen onderdak. Het is voor kinderen die hier komen van groot belang dat zij hier weer naar school kunnen. Om door te kunnen gaan met leren, maar ook om even iets anders aan hun hoofd te hebben dan de moeilijke tijd die u achter de rug hebben.

 • Krabbepark (bijna) klaar voor de zon

  22 maart 2022

  Aannemer Van Dijk Maasland werkt in opdracht van de gemeente sinds september vorig jaar aan de herinrichting van het Krabbepark. Veel van het werk is klaar of bijna klaar. Jammer genoeg gooide de zachte en regenachtige winter een beetje roet in het eten en liepen enkele werkzaamheden vertraging op. Bezoekers kunnen komende zomer wel genieten van de nieuw ingezaaide ligweide, het bredere strand en het nieuwe wandel- en fietspad rondom de Krabbeplas, maar het evenemententerrein is pas begin september af.

 • Vlaardingen gaat tegelwip-duel aan met Schiedam

  22 maart 2022

  De lucht trilt in de brandende voorjaarszon boven de bestrating. In een bries waait wat herfstblad van vorige herfst ritselend over de grijze tegels. Met tot spleetjes geknepen ogen tuurt de Vlaardingse wethouder naar het oosten. Zijn hand op de schop. Klaar om aan te vallen, de spanning is om te snijden. Het NK tegelwippen is begonnen en Vlaardingen gaat een duel aan met Schiedam.

 • Fonds Schiedam Vlaardingen nieuwe eigenaar Heemtuin

  22 maart 2022

  Vrijdag kreeg de Heemtuin een nieuwe snoepautomaat. Eentje voor vogels wel te verstaan: de lijsterbes. De Heemtuinmedewerkers gaven het boompje zijn nieuwe plek geassisteerd door John Massaar van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en wethouder Bart de Leede. De bijeenkomst was de bezegeling van de overdracht van de Heemtuin van de gemeente aan het Fonds.

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 15 februari 2022)

  Het aantal coronabesmettingen is hoog, veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Dus Nederland gaat weer open. Alleen niet in 1 keer. Maar in 3 stappen. Het zijn wel grote stappen en we zetten ze snel achter elkaar.