Nieuws RSS icoon

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 29 mei)

  Alleen samen krijgen en houden we het coronavirus in Nederland onder controle. Houd 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep. Werk thuis als het kan.

 • Nieuwe noodverordening per 1 juni 2020

  29 mei 2020

  Vanaf maandag 1 juni 2020 geldt een nieuwe noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond. Deze noodverordening vervangt de versie van 11 mei. Hiermee wordt regionaal invulling gegeven aan de landelijk bepaalde regels en versoepelingen. De noodverordening is nodig om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden.

 • Corona-aanpak: de volgende stap

  28 mei 2020

  De planning voor de versoepelingen van de coronamaatregelen blijft op hoofdlijnen van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 27 mei 2020 besloten.

 • Hennepkwekerij Produktiestraat ontmanteld

  28 mei 2020

  Op woensdagmiddag 27 mei 2020 is er een hennepkwekerij gevonden aan de Produktiestraat. Medewerkers van Toezicht & Handhaving roken een sterke hennepgeur. De medewerkers hebben daarna samen met de politie onderzoek gedaan.

 • Mogelijk ruimere winkeltijden op zon- en feestdagen

  27 mei 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft op dinsdag 26 mei 2020 een raadsvoorstel voor een nieuwe Verordening Winkeltijden Vlaardingen 2020 vastgesteld. Met deze verordening kan de gemeenteraad openingstijden op zon- en feestdagen van 9.00 tot 20.00 uur mogelijk maken. Wethouder Bart Bikkers licht toe: “Winkeliers krijgen zo meer ruimte om te ondernemen. De verruiming van de winkeltijden zorgt voor een gelijk speelveld ten opzichte van ondernemers in de omliggende gemeenten Rotterdam, Schiedam en Maassluis, waar de winkeltijden al ruimer zijn.”

 • Stadskantoor gesloten op tweede pinksterdag

  26 mei 2020

  Op maandag 1 juni is het tweede pinksterdag. Op deze dag is het stadskantoor (Westnieuwland 6) gesloten. Ook het stadsarchief (Plein Emaus 5) is niet open. Uiteraard kunt u gemeentelijke informatie vinden op deze website.

 • Geen sirene op 1 juni

  26 mei 2020

  Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur loeien alle 4278 sirenes in Nederland.
  De sirenes loeien echter niet op nationale herdenkings- of feestdagen. Daarom zal in juni de sirene niet loeien omdat de eerste maandag van de maand op maandag 1 juni, tweede pinksterdag, valt.

 • Cafés en restaurants open vanaf 1 juni, 12.00 uur

  27 mei 2020

  Vanaf maandag 1 juni 12.00 uur mogen restaurants en cafés weer open.

 • Stem op Cycling4School voor 1 juni

  26 mei 2020

  In november 2019 bespaarden 873 leerlingen van basisscholen Het Anker, De Hoeksteen en ‘t Palet Holy zo’n 20.000 autokilometers door te voet of op de fiets naar school te komen. Ze deden mee aan het project Cycling4School. De scholen werden voor hun inzet beloond met een cheque, die wethouder Bart Bikkers begin dit jaar mocht overhandigen.

 • Broekpolderweg blijft bereikbaar

  26 mei 2020

  Bouwconsortium BAAK legt in opdracht van de gemeente Vlaardingen een nieuwe rioolpersleiding aan onder de Broekpolderweg en vervangt tegelijkertijd de bestaande leiding die daar ligt.

 • Met elkaar de wijk opfleuren

  26 mei 2020

  Als nuttige en gezellige afleiding in een tijd waarin iedereen meer in zijn woon- en leefomgeving aanwezig is, hebben een aantal enthousiaste buurtbewoners zich weer ingezet om de Van Kinsbergenplaats in de Oostwijk op te fleuren.

 • ‘Koop vooral eerst lokaal’

  26 mei 2020

  Lokale ondernemers zijn onmisbaar voor een levendige stad. Door de coronacrisis hebben ze het zwaar en hebben ze soms moeite om voldoende klanten te trekken. Wilt u de Vlaardingse ondernemers steunen om ook daadwerkelijk hun brood te blijven verdienen? Koop dan vooral eerst lokaal!

 • GFT- en GFE-containers: van afval tot compost

  26 mei 2020

  In Vlaardingen worden alle GFT-verzamelcontainers vervangen door GFE-verzamelcontainers. Dat is even wennen, want wat is dat nou eigenlijk: GFE? Is het iets anders dan GFT? GFE staat voor Groente-, Fruit- en andere Etensresten. De containers staan in straten waar veel hoogbouw is en de meeste mensen geen tuin hebben.

 • Gemeente bereidt zich voor op nieuwe Wet Inburgering

  26 mei 2020

  Per 1 juli 2021 komt er een nieuwe Wet Inburgering. Vanaf die datum zijn gemeenten verantwoordelijk voor de inburgering van hun nieuwkomers. De huidige aanpak werkt niet goed. Vanaf volgend jaar is het onze rol als gemeente om nieuwe Vlaardingers persoonlijk en op maat te begeleiden zodat ze zo snel mogelijk actief meedoen in onze stad, liefst via betaald werk. Om ons hierop voor te bereiden en dit goed te kunnen doen, gaat Stichting Radar in opdracht van de gemeente in gesprek met statushouders en gezinsmigranten om te leren van hun ervaringen.

 • Forse stijging in aanvragen bijstand door coronacrisis

  26 mei 2020

  Door de coronacrisis krijgen veel mensen te maken met een (plotselinge) terugval van hun inkomen. Vooral jongeren onder de 27 jaar en zelfstandig ondernemers hebben problemen om rond te komen.

 • Weekmarkten sinds 9 mei terug op het Schoutplein en de Loper

  20 mei 2020

  Sinds zaterdag 9 mei zijn de weekmarkten weer terug in Vlaardingen. Iedere zaterdag en woensdag kunt u uw boodschappen doen op het Schoutplein, en op donderdag op de Loper.

 • Openbare besluiten van 19 mei 2020

 • Wijkteams Vlaardingen vanaf 2 juni weer terug naar werken ‘op normale wijze’

  19 mei 2020

  Vanaf 2 juni kunnen de wijkteams weer inwoners ontvangen op de inloopspreekuren in de wijken. Dit vindt plaats op een veilige en verantwoorde manier, rekening houdend met de 1,5 meter afstand en de voorschriften van het RIVM. Ook cliëntgesprekken of afspraken met samenwerkings-/ketenpartners kunnen - indien gewenst – op kantoor worden gehouden.

 • Nieuwe woningen aan de Hendrik Kikkertplaats

  19 mei 2020

  Als gevolg van nieuwbouwplannen aan de Nieuwstraat 1 (het voormalige pand van Hosman Frères) heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de ruimte tussen de Nieuwstraat en de Oosthavenkade de straatnaam Hendrik Kikkertplaats toe te kennen. Hiermee kan een adres aan de nieuw te bouwen woningen gegeven worden.

 • Samen ‘Vlaardingen in corona-tijd’ vastleggen

  19 mei 2020

  De coronacrisis heeft ons leven ingrijpend veranderd. Hoe kunnen wij toekomstige generaties laten zien welke impact deze crisis op Vlaardingen heeft gehad? Museum Vlaardingen en Stadsarchief Vlaardingen bundelen hun krachten om deze periode in beeld te brengen.

 • Oproep ondernemers aan alle Vlaardingers: ‘Koop vooral eerst lokaal’

  19 mei 2020

  Iedere consument kan door het maken van keuzes direct invloed hebben op de economie. Vandaar ook dat de Vlaardingse ondernemers in deze voor hen zeer zware tijd een campagne starten om alle Vlaardingers om steun te vragen. Iets aanschaffen? Koop vooral eerst lokaal!

 • Provincie behoudt toezicht - Vlaardingen aan de slag met herstelplan

  14 mei 2020

  Met minder geld de goede dingen voor de stad doen, die uitdaging staat centraal in het herstelplan dat de gemeenteraad van Vlaardingen aan de provincie stuurde. De provincie heeft de gemeenteraad laten weten dat ze het herstelplan inhoudelijk sterk vindt. “Daarmee is het herstelplan uitgangspunt voor Vlaardingen om tot een structureel gezonde financiële situatie te komen”, vertelt wethouder Sebastiaan Nieuwland. Om bij dit proces vinger aan de pols te kunnen houden, houdt de provincie Vlaardingen de komende tijd onder preventief toezicht.

 • College adviseert raad om geen islamitische basisschool in Vlaardingen te vestigen

  13 mei 2020

  De Stichting Islamitisch College (SIC) heeft op 31 januari 2020 een verzoek ingediend bij de gemeenteraad om in Vlaardingen een islamitische basisschool te stichten. Het college van burgemeester en wethouders heeft het verzoek van de stichting onderzocht en komt tot de conclusie dat er de komende jaren onvoldoende belangstelling zal zijn voor een islamitische basisschool in onze stad. Het college heeft vandaag een advies naar de raad gestuurd om het verzoek van de Stichting Islamitisch College af te wijzen. De raad besluit voor 1 augustus 2020 over het verzoek.

 • Openbare besluiten van 13 mei 2020

 • Vrij sporten en spelen voor de jeugd

  12 mei 2020

  Kinderen die geen lid zijn van een sportvereniging kunnen vanaf deze week aan het einde van elke schooldag een uurtje vrij sporten en spelen in de buitenlucht, onder begeleiding van de buurtsportcoaches van Vlaardingen in Beweging (ViB).

 • Nieuwe pomp voor gemaal Oostwijk

  12 mei 2020

  We wonen in een polder. En een polder is net een badkuip: laag gelegen en omringd door hoge gronden. Niet gek dus, dat pompen voor Vlaardingen van levensbelang zijn. En goed nieuws dus dat in het rioolgemaal aan de Boslaan een nieuwe pomp in gebruik genomen is. Deze nieuwe pomp kan maar liefst 3.600.000 liter water per uur afvoeren!

 • Kent u iemand die een lintje verdient?

  12 mei 2020

  Kent u iemand die zich al jarenlang vrijwillig en op een bijzondere manier inzet voor bijvoorbeeld uw vereniging, stichting of organisatie, dan kunt u een Koninklijke onderscheiding voor hem of haar aanvragen.

 • Nachtafsluitingen oprit 8 en op- en afrit 9 op A20

  07 mei 2020

  In de periode van 11 mei tot en met 9 juni voert Rijkswaterstaat in de avond en nacht diverse onderhoudswerkzaamheden uit op de A20 bij Vlaardingen.

 • Aangepaste herdenking op 4 mei

  06 mei 2020

  In verband met de coronacrisis kon de gebruikelijke dodenherdenking met de stille tocht naar en de kranslegging op het Verploegh Chasséplein niet doorgaan. Uiteraard er is wel op aangepaste wijze aandacht geschonken aan dit belangrijke moment.

 • 4 mei dodenherdenking - toespraak burgemeester Bas Eenhoorn

  04 mei 2020