Nieuws

 • Groepsafspraken voor ophalen sticker Oekraïense vluchtelingen bij IND

  09 augustus 2022

  Voor alle Oekraïners die in Vlaardingen verblijven, heeft de gemeente een groepsafspraak gemaakt voor het ophalen van een bewijs van verblijf bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Voor mensen die tijdelijk bij een gastgezin wonen is dit op dinsdag 16 augustus en voor mensen die in de gemeentelijke opvanglocaties aan de Broekpolderweg en Casa Nova verblijven is dit op donderdag 25 augustus. De Vlaardingse Oekraïners en hun gastgezinnen zijn met een brief geïnformeerd.

 • Zuinig aan met water

  09 augustus 2022

  Wat gaat er boven een lange warme zomer? Voor u misschien niets, maar als u het vraagt aan de deskundigen van het Hoogheemraadschap, dan komt er waarschijnlijk toch een ander antwoord. Het is deze zomer zo ontzettend droog, dat er een tekort ontstaan is aan zoet water, een tekort dat niet zomaar met een paar regenbuitjes weer aan te vullen is. Vandaar het verzoek aan iedereen om zuinig om te springen met water. Levert u ook een bijdrage? Bijvoorbeeld door een dagje strand in plaats van een zwembadje in de tuin, het gras een tintje minder groen of de auto nog even ongewassen laten.

 • Nieuwe deelscooters en werken aan minder overlast

  09 augustus 2022

  Een alledaags gemak voor de één, een dagelijkse ergernis voor de ander: deelscooters! Sinds kort hebben zij gezelschap van deelfietsen van GO Sharing en rond 16 augustus start nieuwe deelaanbieder Check met elektrische deelscooters in Vlaardingen. Leuk natuurlijk voor iedereen die geniet van het gemak van deze duurzame manier van vervoer, maar we zien ook veel Vlaardingers hun wenkbrauwen fronsen. Want; hoe voorkom je toename van overlast?

 • Zomerschool van start

  09 augustus 2022

  Maandag 8 augustus opende wethouder Jacky Silos (onderwijs) de 12e editie van de Zomerschool Vlaardingen op het Geuzencollege aan de Arij Koplaan.

 • Openbare besluiten van 2 augustus 2022

  02 augustus 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Rondje Krabbeplas opgesierd met bloemen

  02 augustus 2022

  Aannemer Van Dijk Maasland werkt in opdracht van de gemeente sinds september vorig jaar aan de herinrichting van het Krabbepark. Veel van het werk is klaar of bijna klaar. Bezoekers kunnen deze zomer genieten van de nieuw ingezaaide ligweide, het bredere strand en het nieuwe wandel- en fietspad rondom de Krabbeplas, maar het evenemententerrein is pas in de loop van september af.

 • “Het brengt me veel positieve energie en plezier”

  02 augustus 2022

  Joke Adams is sinds april 2017 actief als vrijwilliger in de rol van trouwbegeleider. Toen ze hoorde over deze vrijwilligersrol was ze meteen enthousiast. Ze was op dat moment nog actief binnen het onderwijs maar vond het belangrijk om naast een betaalde baan ook vrijwilligerswerk te doen, juist omdat dat haar veel positieve energie en plezier geeft.

 • Nieuwe aanwinst Stadsarchief

  02 augustus 2022

  Het Stadsarchief Vlaardingen heeft met groot genoegen een fraai olieverfschilderij van een drietal huizen aan de Schiedamseweg als schenking ontvangen.

 • Slag bij Vlaardingen heeft monument

  02 augustus 2022

  Vrijdag 29 juli, de Dag van de Slag, onthulde wethouder Lianne van Kalken het nieuwe monument ‘Gegrond’ aan de Westhavenkade. Het is een monument ter herinnering aan de Slag bij Vlaardingen in 1018, een slag die een bepalend moment was voor het ontstaan van Holland, maar zeker ook voor Vlaardingen.

 • Aanleg rijbaanscheiding op Floris de Vijfdelaan gepland

  26 juli 2022

  Op de Floris de Vijfdelaan wordt doorgaans relatief hard gereden. Dit blijkt onder andere uit meldingen van inwoners en uit metingen. Ook is het lastig voor voetgangers om de Floris de Vijfdelaan veilig over te steken. De gemeente wil de verkeerssituatie hier verbeteren door het aanleggen van een verhoogde rijbaanscheiding en een verhoogde oversteekplaats. De verhoogde rijbaanscheiding remt de snelheid van het verkeer en de verhoogde oversteekplaats maakt oversteken veiliger.

 • Twee kontjes hoog... tijd om te maaien

  26 juli 2022

  De ratelaar, de klaprozen, de koekoeksbloem, een enkele korenbloem, de Vlaardingse bermen en velden met hoog gras hebben zich weer van hun mooiste kant laten zien. Dat is niet alleen fijn om naar te kijken, maar ook plezierig voor insecten. Dat is dan ook de reden dat we in Vlaardingen op veel plekken er voor kiezen om het gras pas laat te maaien. Nu de meeste bloemrijke grasmengsels uitgebloeid raken, zijn de maaiers weer begonnen.

 • Drie personen aangehouden bij bedrijvencontrole

  20 juli 2022

  Tijdens een bedrijvencontrole die de gemeente Vlaardingen samen met de politie heeft gehouden, zijn drie personen aangehouden voor overtreding van de Opiumwet en witwassen. Onder andere een grote hoeveelheid verdovende middelen en ruim 8500 euro aan cash zijn in beslag genomen door de politie.

 • Spuibrug tijdelijk gestremd voor de scheepvaart en schutbeperkingen Vlaardinger Driesluizen i.v.m. droogte

  21 juli 2022

  Door de extreme temperaturen kan de Spuibrug niet worden geopend voor de scheepvaart omdat het beweegbare gedeelte bij hoge temperaturen uitzet. De Spuibrug verbindt de Oude Haven met het Buizengat. Zodra de weersomstandigheden dit toelaten, bestaat er een mogelijkheid dat de brug weer normaal bediend kan worden.

 • Flinke voortgang nieuwbouw Park Vijfsluizen

  19 juli 2022

  - Start fundering Parkwal cruciale stap -

  Met de start van het aanbrengen van een zogenaamde ‘Parkwal’ langs de snelwegzijde van het nieuwbouwproject Park Vijfsluizen, wordt een cruciale stap gezet in de ontwikkeling van deze groene, autoluwe woonwijk. Door de Parkwal wordt niet alleen het omgevingsgeluid voor een belangrijk deel buitengesloten, maar ontstaat ook een duidelijk afgebakende groene oase waarbinnen 400 duurzame en gevarieerde woningen worden gebouwd.

 • Stichting Islamitisch College mag één basisschool starten in Vlaardingen

  19 juli 2022

  Eind mei heeft de gemeente bekend gemaakt dat de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft besloten dat de Stichting Islamitisch College (SIC) een nieuwe basisschool mag stichten in Vlaardingen. De minister heeft dit besluit genomen op basis van een nieuwe wet: Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen.

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 15 februari 2022)

  Het aantal coronabesmettingen is hoog, veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Dus Nederland gaat weer open. Alleen niet in 1 keer. Maar in 3 stappen. Het zijn wel grote stappen en we zetten ze snel achter elkaar.