Nieuws RSS icoon

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 3 december)

  Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle. Blijf zoveel mogelijk thuis. Houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen (2 armlengtes). Was uw handen meerdere keren per dag met water en zeep. Werk thuis (behalve als dat echt niet anders kan). Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen.

 • Nazending openbare besluiten van 1 december 2020

  03 december 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Winterregeling dak- en thuislozen open van 3 tot en met 7 december

  02 december 2020

  De winteropvang voor dak- en thuislozen gaat open vanaf donderdag 3 december tot en met maandag 7 december.

 • Wie mag collecteren in Vlaardingen?

  03 december 2020

  Tot en met 4 december mag de Protestantse Kerk in Nederland collecteren in Vlaardingen. Daarna volgt een collectevrije periode die tot en met 30 januari 2021 duurt.

 • Openbare besluiten van 1 december 2020

  01 december 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Lancering keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’

  03 december 2020

  Maatschappelijk betrokken sociale ondernemers in de regio Waterweg-Noord kunnen vanaf november 2020 het keurmerk ‘partner in sociaal ondernemen’ ontvangen. Dit keurmerk komt voort uit het Sociaal Werkpact MVS en wordt verstrekt aan werkgevers die zich op basis van criteria onderscheiden door sociaal ondernemerschap. De eerste 11 werkgevers ondertekenden hiervoor een convenant met Stroomopwaarts. Daarin zegden zij toe dat zij kansen bieden aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 • Betaal uw parkeervergunning op tijd

  03 december 2020

  Wie een parkeervergunning heeft en daar ook volgend jaar gebruik van wil maken, moet de brievenbus goed in de gaten houden. De gemeenteraad heeft de parkeertarieven voor het jaar 2021 vastgesteld.

 • Gemeenten aan de slag met fietsroute Westland-Rotterdam

  03 december 2020

  Tussen Westland en Rotterdam is het straks lekker en veilig doorfietsen. Vijf betrokken gemeenten en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) investeren in een metropolitane fietsroute van 27 km. De route loopt van het Westland naar Rotterdam via Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. De gemeenten pakken de route in delen aan. In 2026 moet de fietsroute af zijn.

 • Brand Dok 99 Anna van Saksenweg

  01 december 2020

  Op dinsdag 1 december is aan het begin van de middag brand uitgebroken bij Dok 99 aan de Anna van Saksenweg in Vlaardingen. Bij de brand komt veel rook vrij. Blijf uit de rook. Heb je last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en schakel ventilatiesystemen uit.

 • Intrekking noodverordening in de regio per 1 december

  01 december 2020

  Met ingang van 1 december 2020 treedt de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in werking. Deze wet vervangt de noodverordening. Nu een noodverordening niet langer noodzakelijk is, wordt de noodverordening van 18 november ingetrokken per 1 december 2020

 • Mondkapje verplicht sinds 1 december

  03 december 2020

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verplicht het kabinet het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimten sinds 1 december 2020. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool), contactberoepen en in stations en bij bus- en tramhaltes moet iedereen van 13 jaar en ouder dan een mondkapje dragen. Wie dat niet doet, riskeert een boete van 95 euro.

 • Maatregelen bij gewijzigde douaneregels Brexit

  01 december 2020

  Vanwege de gewijzigde handelsrelatie met het Verenigd Koninkrijk vanaf 1 januari 2021 verwachten Rijkswaterstaat en de gemeente files door vrachtverkeer voor DFDS Seaways. Naar verwachting beschikken niet alle vrachtwagenchauffeurs over de benodigde douanepapieren voor de overtocht naar het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor kan vertraging ontstaan aan de gate van de veerdienst aan de Vulcaanweg. Rijkswaterstaat treft, in samenwerking met de gemeente en andere partijen, maatregelen om het verkeer in goede banen te leiden.

 • Samen de afvalberg te lijf: ‘Actieplan halvering restafval’ in uitvoering

  25 november 2020

  In Vlaardingen is er in 2020 heel wat gebeurd om de hoeveelheid restafval per inwoner terug te brengen. In 2021 worden de laatste maatregelen uit het ‘Actieplan halvering restafval’ doorgevoerd waarna de effecten van alle maatregelen duidelijk zullen worden.

 • Openbare besluiten van 24 november 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Welke Vlaardingse sporter gunt u de Flip Vethaaktrofee?

  25 november 2020

  Vlaardingen kent veel actieve sporters op top- en recreatief niveau. In 2020 heeft de sport helaas grotendeels stilgelegen. De gemeente wil sporters met bijzondere successen toch in het zonnetje zetten. Dit doen we met de Flip Vethaaktrofee, de sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers, ontworpen door de Vlaardingse kunstenaar Frans de Winter.

 • Ook carbidschieten mag niet tijdens aankomende jaarwisseling

  25 november 2020

  Op 13 november 2020 besloot het Kabinet dat tijdens deze jaarwisseling 2020-2021 geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden in Nederland. In Vlaardingen is het ook verboden om carbid te schieten. Dat is opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

 • Wethouder Bikkers zet ondernemers in het zonnetje

  25 november 2020

  Vrijdag 20 november was het de Dag van de Ondernemer. Wethouder Bart Bikkers ging op pad om enkele ondernemers te bedanken met een bloemetje. Bikkers: “Ondernemers zorgen voor leven in de brouwerij. Zij vormen het kloppende hart van onze stad. Ik ging langs bij ondernemers die symbool staan voor al die andere ondernemers, die ik ook wil prijzen om hun inventiviteit, doorzettingsvermogen en onvermoeibare inzet en bij wie ik niet allemaal langs kon.”

 • Strooiwagens in de startblokken

  25 november 2020

  Ook al hebben we nu nog een zachte herfst, voor je het weet staat Koning Winter ineens voor de deur. Daar zijn we op voorbereid. De strooiploeg van de gemeente staat in de startblokken voor het nieuwe strooiseizoen. De strooiwagens en –materialen zijn getest en een flink team staat klaar om de Vlaardingse doorgaande wegen en fietspaden een winter lang begaanbaar te houden.

 • Het mooiste dat je kunt worden is jezelf

  25 november 2020

  Dat is hét motto van Schiedams LEF, een initiatief van Sandy Kardolus en Carolien Kruijs, om (seksuele) diversiteit onder de aandacht te brengen op voortgezet onderwijs en basisscholen. Ook op Vlaardingse scholen geven zij workshops aan docenten en leerlingen in het kader van ‘Vlaardingen Regenboogstad’. Meer kennis, informatie en ondersteuning leidt namelijk tot meer acceptatie van en begrip voor Vlaardingse LHBTI+ jongeren.

 • Herinnerboom in park ‘t Nieuwelant

  25 november 2020

  In park ’t Nieuwelant staat sinds kort een Zwarte Tupeloboom (Nyssa sylvatica). Een mooie boom die vooral bekend staat om zijn knallende herfstkleur. Maar wat deze boom echt bijzonder maakt, is dat deze hier staat ter herinnering aan de overleden Vincent Blom. De herinnerboom is gekocht door zijn ooms en tantes en geschonken aan hun broer, de vader van Vincent. Een herinnerboom die niet alleen van waarde is voor hem, maar ook voor onze stad. Hun herinnering aan het verleden groeit en vergroent zo door in de toekomst.

 • Paspoort nodig bij reizen naar het VK vanaf 1 oktober 2021

  19 november 2020

  Als gevolg van de Brexit kan vanaf 1 oktober 2021 alleen nog met een paspoort naar het VK worden gereisd. Een identiteitskaart is dan niet meer geldig.

 • Spelregels voor sport in het kort

  19 november 2020

  Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, zijn er maatregelen voor sport.

 • Vlaardingen op zoek naar nieuwe burgemeester

  02 december 2020

  De commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft groen licht gegeven voor de zoektocht naar een nieuwe kroonbenoemde burgemeester voor Vlaardingen. Sinds eind vorig jaar is Bas Eenhoorn waarnemend burgemeester in Vlaardingen. Op dinsdag 17 november hebben de fractievoorzitters uit de gemeenteraad overleg gevoerd met de commissaris van de Koning.

 • Openbare besluiten van 17 november 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Vuurwerkverbod tijdens aankomende jaarwisseling

  18 november 2020

  Door het coronavirus is de werkdruk in de ziekenhuizen erg hoog. Het afsteken van vuurwerk zorgt jaarlijks voor extra drukte op de Spoedeisende Hulp, in de huisartsenposten en voor de handhavers. Daarom heeft het Kabinet op 13 november 2020 besloten dat tijdens deze jaarwisseling 2020-2021 geen vuurwerk verkocht en afgestoken mag worden.

 • Warm welkom voor Sinterklaas!

  25 november 2020

  Wie komt er alle jaren? En ja hoor, ook dit jaar weer! Een stuk stiller dan andere jaren, kwam de Goedheiligman zaterdag uit Spanje varen. De burgemeester mag Sinterklaas altijd welkom heten, als hij aan wal stapt. Ook dit jaar, maar nu niet aan de Westhavenkade, maar in het stadhuis. Wat een feest!

 • Nachtwerkzaamheden bij Holysingel uitgesteld

  25 november 2020

  Bouwconsortium BAAK zou deze week werken aan de aanleg van in- en uitritten voor bouwverkeer op de Holysingel voor het verbreden van de A20. Door onvoorziene omstandigheden is dit werk verplaat¬st naar een later tijdstip. Deze week heeft BAAK wel enkele voorbereidingen getroffen, zoals leidingenwerk en het plaatsen van een ‘barrier’ langs afrit 9 Vlaardingen om het bouw¬terrein af te schermen van de snelweg.

 • Gouden blijk van waardering voor kunstenaar Leen Droppert

  25 november 2020

  Kunstenaar Leen Droppert ontving afgelopen week uit handen van wethouder Bart de Leede een Gouden K. Deze onderscheiding van de Stichting Kunstweek kreeg hij als waardering voor zijn inzet voor de beeldende kunst.

 • Duurzaam cadeau van bewoner Dennis Vermaas

  25 november 2020

  Tegel er uit? Groen er in! Dat kan niet alleen bij Vlaardingers met een tuin; de gemeente heeft ook genoeg bestrating om kritisch naar te kijken. Onlangs kreeg de gemeente 1.000 planten van een betrokken bewoner. En dan is het nog niet eens Sinterklaas!

 • Gemeenteraad stelt meerjarenbegroting vast

  25 november 2020

  De gemeenteraad stelde afgelopen donderdag de meerjarenbegroting en de aanvullende ombuigingen vast. Het komende jaar staat in het teken van de uitvoering van het Herstelplan, aanvullende ombuigingen en de gevolgen van de coronacrisis.

 • Verantwoord winkelen in coronatijd

  18 november 2020
 • Drukte in de Broekpolder

  12 november 2020

  Het was afgelopen weekend druk in de Broekpolder. Logisch, want de Broekpolder is prachtig! En het was ook heerlijk weer. Ook komend weekend staat er mooi weer op het programma. U bent natuurlijk van harte welkom, als u zich aan de maatregelen houdt. Houdt dus afstand. En kom vooral zoveel mogelijk met de fiets of lopend. Vorig weekend werden mensen al opgeroepen om niet met de auto te komen. Er werd geparkeerd op plekken waar dat niet mag. Daarom zijn er nu extra borden geplaatst op plekken waar het verboden is om te parkeren. En daar wordt ook op gehandhaafd. Kom dus lopend of met de fiets, of parkeer uw auto op officiële parkeerplekken.

 • Burgemeester sluit garagebedrijf

  10 november 2020

  Burgemeester Bas Eenhoorn heeft een spoedsluiting opgelegd aan een garagebedrijf aan de Vulcaanweg in Vlaardingen. In het bedrijf werd een busje aangetroffen met een verborgen ruimte waarvan zeer aannemelijk is dat deze ook gemaakt is in het bedrijf. Verborgen ruimtes worden meestal gebruikt voor het vervoeren van illegale goederen zoals drugs of geld. Het bedrijf blijft voor minimaal drie maanden gesloten.

 • Werkzaamheden Burgemeester Heusdenslaan vanaf 16 november

  27 november 2020

  Vanaf maandag 16 november voert de gemeente onderhoudswerk uit aan de brug over de Vaart op de Burgemeester Heusdenslaan. Het auto- en fietsverkeer wordt via één zijde langs de werkzaamheden geleid. De werkzaamheden duren circa twee weken.

 • Maak van uw mondkapje geen zwerfkapje

  25 november 2020

  Sinds de uitbraak van het coronavirus, letten we extra op onze hygiëne. We houden afstand, wassen vaker onze handen, en veel mensen dragen mondkapjes of zelfs ook handschoenen als ze bijvoorbeeld een winkel in gaan. Maar helaas belanden veel mondkapjes en handschoenen op straat. Dat is dan weer een stuk minder hygiënisch!

 • Veertien coronaboetes afgelopen weekend

  25 november 2020

  Dat het niet goed gaat met de bestrijding van het coronavirus in onze regio is geen geheim. Vlaardingen staat hoog in de lijst met het aantal besmettingen. Burgemeester Bas Eenhoorn spreekt namens het gemeentebestuur zijn medeleven uit naar slachtoffers en nabestaanden van overledenen door het coronavirus. In Vlaardingen waren dat helaas meer dan 10 personen in minder dan een week. Naleving van de maatregelen is daarom belangrijker dan ooit. Voor uw eigen gezondheid, maar zeker ook voor de mensen om u heen.

 • Openbare besluiten van 10 november 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Graven aan ruimte voor water

  25 november 2020

  Wat wordt er gegraven aan de Broekweg? Het waterplein krijgt een opknapbeurt! Het dieper liggende plein wordt uitgebreid, zodat het bij hevige neerslag meer regenwater tijdelijk op kan vangen. Zo draagt dit plein straks nog beter bij aan het verminderen van de wateroverlast bij hevige buien.

 • Is dit het toekomstbeeld voor de Rivierzone?

  11 november 2020

  In het Vlaardingse gebied Rivierzone zijn diverse woningbouwontwikkelingen in voorbereiding.
  Waar de Rivierzone zich vanuit historie kenmerkt door veel industrie, is de wens dit gebied meer in te richten voor wonen en werken.

 • Nazending openbare besluiten van 3 november 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Openbare besluiten van 3 november 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Oproep aan alle Vlaardingers: ‘Koop vooral eerst lokaal’

  25 november 2020

  Lokale ondernemers zijn onmisbaar voor een levendige stad. Door de coronacrisis hebben ze het zwaar en hebben ze soms moeite om voldoende klanten te trekken. Wilt u de Vlaardingse ondernemers steunen om ook daadwerkelijk hun brood te blijven verdienen? Koop dan vooral eerst lokaal!

 • Pleegouders in het zonnetje

  25 november 2020

  Tijdens de Week van de Pleegzorg spreekt het gemeentebestuur haar waardering uit naar alle Vlaardingse pleegouders voor hun inzet en betrokkenheid het afgelopen jaar. Ruim 70 pleegouders ontvangen een attentie uit naam van wethouder Jacky Silos.

 • Deelfruit wint MVO-trofee 2020

  25 november 2020

  Het bedrijf Deelfruit is op 29 oktober uitgeroepen tot de winnaar van de MVO-trofee 2020. Deze trofee werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt en is ooit in het leven geroepen om koplopers in de regio publiekelijk te bedanken voor hun maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 • Corona op de gevoelige plaat

  25 november 2020

  Dit moment is het volgende moment al weer geschiedenis. Niet verwonderlijk dus dat er een boekje uit is van Jan Anderson over de eerste coronaperiode. Met foto’s van fotograaf Paul Meuldijk, Hans Bakker en een foto van Arne van der Zande. Burgemeester Bas Eenhoorn ontving enige tijd geleden een exemplaar. Het boekje is verkrijgbaar via het Streekmuseum en de boekhandel.

 • Eerste wielklem uitgedeeld

  25 november 2020

  Parkeergeld niet betaald en maling aan de boete? Mensen met meerdere openstaande parkeerboetes van wie de eigenaarsgegevens niet achterhaald kunnen worden, kwamen daar tot voor kort gemakkelijk mee weg. Maar vanaf nu lopen deze parkeerders het risico een wielklem aan hun auto aan te treffen. Vandaag werd de eerste wielklem uitgedeeld.

 • Nazending openbare besluiten van 27 oktober 2020

  12 november 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Openbare besluiten van 27 oktober 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Hulp bij energie besparen voor VOP-Oost

  25 november 2020

  De gemeente Vlaardingen heeft van de provincie Zuid Holland een bijdrage van € 50.000,- ontvangen om bewoners van particuliere woningen in de Vettenoordse Polder Oost te helpen om energie te besparen. Dit past in het programma 'energietransitie voor iedereen'.

 • Noodkap zilverlindes Prins Bernhardlaan

  25 november 2020

  Normaal gesproken moet er een vergunning aangevraagd worden voor het kappen van een boom. Maar soms is er hoge nood. Als een boom in zo’n toestand is dat er bijvoorbeeld acuut gevaar is, dan kan de burgemeester toestemming geven om een boom direct te kappen. Dat is het geval bij drie zilverlindes in de Prins Bernhardlaan.

 • Aanpak vastgoedcriminaliteit

  25 november 2020

  Om te voorkomen dat criminelen onderdak krijgen voor hun activiteiten, richten verschillende partners zich dit najaar op het tegengaan van vastgoedcriminaliteit. Naast de aanpak van criminele netwerken, gaat om initiatieven als webinars, bewustwordingsgesprekken en een campagne van Meld Misdaad Anoniem om verdachte omstandigheden te herkennen en hier naar te handelen. Met deze initiatieven verrijken we onder andere pandeigenaren en verhuurmakelaars met kennis en bewustwording om (ergere) problemen in hun verhuurde woning te voorkomen.

 • Openbare besluiten van 20 oktober 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Nazending openbare besluiten van 20 oktober 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Afsluiting Broekpolderweg voor autoverkeer

  25 november 2020

  Vanwege het verbreden van de A20 is de Broekpolderweg van maandag 2 november tot en met vrijdag 18 december afgesloten voor doorgaand auto- en vrachtverkeer. In deze periode verschuift bouwconsortium BAAK een stukje van de Broekpolderweg. Van woensdag 28 oktober tot vrijdag 30 oktober zijn er voorbereidende werkzaamheden. Deze drie dagen is de Broekpolderweg tussen 06.00 en 18.00 uur afgesloten voor doorgaand autoverkeer.

 • Help Museum Vlaardingen en het Stadsarchief: Vlaardingen in coronatijd

  25 november 2020

  De coronacrisis heeft ons leven in Vlaardingen van de ene op de andere dag ingrijpend veranderd. Hoe kunnen wij toekomstige generaties laten zien welke impact deze crisis voor Vlaardingen heeft gehad? Museum Vlaardingen en het Stadsarchief vragen daarbij uw hulp.

 • Tijdelijk fietsen stallen zonder toezicht

  25 november 2020

  Lekker op de fiets naar de binnenstad? Normaal gesproken kunt u zorgeloos shoppen terwijl uw fiets in de bewaakte fietsenstalling aan de Van Riebeeckstraat in goede handen is. Maar de komende tijd moet uw fiets het even doen zonder het toeziend oog van de twee sympathieke fietsenstallingmedewerkers.

 • Aanpak ondermijning door controle bedrijven

  25 november 2020

  Medewerkers van Toezicht & Handhaving van de gemeente hebben samen met politie, douane, ROBT (Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team), VBV (Verzekeringsbureau voor de Voertuigcriminaliteit) en een bouwinspecteur een integrale controle uitgevoerd bij zes Vlaardingse bedrijven. Daarbij is gecontroleerd op brandveiligheid, milieu- en bouwvoorschriften en eventuele strafbare feiten.

 • Biggenproef bomen Bernhardlaan

  25 november 2020

  De wind doet soms denken aan de wolf die in het beroemde sprookje bij de drie biggetjes aan klopte. De wind die blaast maar, die proest maar, en wat niet stevig staat, valt soms zomaar uit elkaar. In de Prins Bernhardlaan betrof dit in september niet een biggenhuisje van stro, maar een – zo op het oog – gezonde stevige boom.

 • Nagenieten van Open Monumentendag (deel 4 slot): GeschiedenisvanVlaardingen.nl

  25 november 2020

  Naar aanleiding van Open Monumentendag schreef archeologe Carolien van Loon een artikel in Tijd-Schrift (het magazine van de Historische Vereniging) een artikel over het werk van de gemeente Vlaardingen op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed. Het hele artikel kunt u nalezen in Tijd-Schrift, maar hier alvast een tipje van de sluier.

 • Openbare besluiten van 13 oktober 2020

  13 oktober 2020

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Zondag 11 oktober kleurde Vlaardingen regenboog op Coming out day!

  15 oktober 2020

  Voor het eerst liet wethouder Jacky Silos de nieuwe Vlaardingse Regenboogvlag wapperen aan het bordes van de kamer van de burgemeester op het Stadhuis.

 • Noodkap boom aan de Madoerastraat

  08 oktober 2020

  Normaal gesproken moet er een vergunning aangevraagd worden voor het kappen van een boom. Maar soms is er hoge nood. Als een boom in zo’n toestand is dat er bijvoorbeeld acuut gevaar is, dan kan de burgemeester toestemming geven om een boom direct te kappen.

 • Heeft u een plan voor een kerstinitiatief in uw buurt? Vraag een bijdrage aan!

  26 november 2020

  Wilt u iets organiseren in en voor uw buurt? Dan kunt u als bewoner, of als bewonersorganisatie een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage van de gemeente. Ook voor initiatieven rond de kerst (bijvoorbeeld een kerstboom in uw straat of op het wijkplein) kunt u een bijdrage aanvragen. De kerst-aanvraag kunt u doen tussen 1 oktober en 11 december 2020 en de bijdrage is € 150,-.

 • Openbare besluiten van 6 oktober 2020

 • Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.

  26 augustus 2020

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Dan kunt u zich laten testen op het coronavirus. Zo wordt de verspreiding van het virus gecontroleerd en beschermen we elkaar.