Nieuws

 • Blij met de bijenorchis

  23 mei 2023 BIJENORCHIS klein

  Wild van Vlaardingen ‘de Big5’

  Op safari te duur en te gevaarlijk? Welnee! Ga op safari in onze eigen stad. Vlaardingen barst van de stadsnatuur. Stadsecoloog Melitta stelt de komende maanden de Vlaardingse Big5 aan u voor. Lekker lezen en daarna naar buiten om deze schoonheden in het wild te spotten! Als eerste is de bijenorchis aan de beurt, want die staat nú te bloeien!

 • Werken aan betere toegankelijkheid voor Vlaardingers met een beperking

  23 mei 2023 TOEGANKELIJKHEIDSSCHOUW klein

  Steile op- en afritjes, doodlopende geleidelijnen, paaltjes op onhandige plekken, overhangende takken of een nét iets te smal trottoir. Wie door het leven gaat met een fysieke beperking, loopt (soms letterlijk) aan tegen zaken in de openbare ruimte die een ander misschien niet eens opvallen. Vorige week lieten bewoners met een beperking zien welke obstakels zij zoal tegenkomen tijdens een schouw in de binnenstad.

 • Ondernemers werken mee aan schonere lucht

  23 mei 2023 KOEN KEGEL BEZOEKT HOUDIJK klein

  Sinds januari 2023 hangen bewoners elke maand op 50 plekken in Vlaardingen een buisje om de luchtkwaliteit te meten. Dit buisje meet de concentratie NO2 (stikstofdioxide). Stikstofdioxide is samen met fijnstof een goede indicatie voor de lokale luchtkwaliteit. Naast de 50 bewoners zijn inmiddels ook vier ondernemers toegevoegd aan het luchtmeetnetwerk.

 • Bronzen legpenning voor held Clayton Flaneur

  23 mei 2023 UITREIKING LEGPENNING AAN CLAYTON FLANEUR klein

  Vorige week woensdag heeft burgemeester Bert Wijbenga-van Nieuwenhuizen de bronzen legpenning en loffelijk getuigschrift van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt aan Vlaardinger Clayton Flaneur als waardering voor zijn heldendaad: hij heeft vorig jaar zonder aarzelen een ernstig verwarde vrouw (76) uit het water gered.

 • 31 mei: nachtafsluiting A20 richting Hoek van Holland

  23 mei 2023 NACHTAFSLUITING 31 MEI klein

  Voor algemene onderhoudswerkzaamheden (onder andere maaien bermen en ophangen matrixborden) is van woensdag 31 mei 22.00 uur tot donderdag 1 juni 05.00 uur de A20 richting Hoek van Holland afgesloten tussen het Kethelplein en afrit 7 Maassluis.

 • Vlaardingen wint energieadvies in tijdens de Lentemarkt

  23 mei 2023 FOTO LENTEMARKT klein

  Op Hemelvaartsdag stond een speciaal energieteam namens de gemeente op de traditionele Lentemarkt. Het energieteam informeerde de bezoekers over de mogelijkheden om te besparen op de energierekening.

 • Een vos voor de Vossenstraat

  25 mei 2023 vos klein

  Geschiedenis sijpelt door de haarvaten van onze stad. Soms zó intens, dat het heden letterlijk niet hechten wil. Het pand op de hoek van de Westhavenkade met de Vossenstraat huisvestte ooit een haringkuiperij. Tot op de dag van vandaag zit er nog zoveel zout in de muren dat de verf aan de buitenzijde blijft bladderen. De Vlaardingse kunstenaar Jeroen Verhoeff maakte een werk om heden en verleden van deze muur met elkaar te verzoenen. Maandag 22 mei verrichtte wethouder Lianne van Kalken de officiële onthulling van deze nieuwe aanwinst. Het kunstwerk gaat ook onderdeel uitmaken van Escape Museum van Museum Vlaardingen, een spannend spel met een zoektocht door de stad.

 • Minister en staatssecretaris fietsend door Vlaardingse Rivierzone

  25 mei 2023 rivierzone klein

  Op maandag 22 mei brachten minister Mark Harbers en staatssecretaris Vivianne Heijnen van I&W (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat) een werkbezoek aan de Rivierzone in Vlaardingen.

  Eind 2022 werd duidelijk dat het Rijk een bedrag van 27,2 miljoen euro beschikbaar heeft gesteld voor de ontwikkeling van de Rivierzone. De gemeente Vlaardingen wil de verbinding van de stad met de rivier terugbrengen en van de Rivierzone een aantrekkelijk gebied maken om te wonen, werken, leren en te recreëren. Samen met ontwikkelaars en initiatiefnemers werkt de gemeente Vlaardingen aan deze gebiedsontwikkeling.

 • Start Meld een Vermoeden campagne

  25 mei 2023 MELD EEN VERMOEDEN-CAMPAGNE (ROEL DIJKSTRA FOTOGRAFIE) klein

  Burgemeester Bert Wijbenga gaf maandag het startsein voor de campagne Meld een Vermoeden. Uit onderzoek blijkt dat de inwoners in Vlaardingen wel eens een verdachte situatie zien van drugshandel of onbetrouwbare bedrijven, maar dit niet altijd melden. Door angst of omdat inwoners niet weten hoe ze dit gemakkelijk (anoniem) kunnen melden. Met de campagne wil de gemeente het bewustzijn en de meldingsbereidheid vergroten, zodat we samen voor een veilig Vlaardingen kunnen zorgen.

 • Kleuren en speuren naar de Big5 van Vlaardingen

  19 mei 2023 Heemtuin klein

  Internationale dag van de biodiversiteit

  Vrijdag 19 mei was het gezellig in de Heemtuin. Enkele kinderen van het kindcentrum Prins Willem Alexander Uniek waren op bezoek in het kader van de internationale dag van de biodiversiteit. Stadsecoloog Melitta heette hen welkom en wethouder Lianne van Kalken zorgde voor een mooie verrassing: de kinderen kregen de eerste exemplaren van het gloednieuwe kleurboek Stadskruid.