Persberichten RSS icoon

Op deze pagina vindt u de meest recente persberichten. Oudere persberichten kunt u terugvinden op Archiefweb, via http://vlaardingen.archiefweb.eu/

 • Openbare besluiten van 2 maart 2021

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Zeiler Pim van Vugt verrast met Flip Vethaaktrofee 2020

  25 februari 2021

  Zeiler Pim van Vugt kreeg op donderdag 25 februari als laatste in de rij de Flip Vethaaktrofee 2020. Burgemeester Bas Eenhoorn verraste de topzeiler met de trofee. Pim was een mooie hekkensluiter: hij ontving de Vlaardingse sportprijs in de categorie ‘buitenlandse prestatie’.

 • Atletiektrainer Jowie Robbemond verrast met Flip Vethaaktrofee 2020

  22 februari 2021

  Wethouder Bart Bikkers heeft de Vlaardingse atletiektrainer Jowie Robbemond verrast met de Flip Vethaaktrofee 2020 in de categorie ‘sport personality’. Op maandagavond 22 februari werd de jeugdtraining bij AV Fortuna even onderbroken om Jowie in het zonnetje te zetten.

 • Ondertekening overeenkomst ontwikkeling Zwanensingelzone

  23 februari 2021

  Voor de ontwikkeling van de Zwanensingelzone in Vlaardingen is een intentieovereenkomst ondertekend door wethouder Somers-Gardenier van de gemeente Vlaardingen, directeuren Van Dijk en Dekker van ontwikkelende bouwer ABB Bouwgroep en directeur Busselaar van Yinte B.V. (eigenaar van het Sportcentrum Vlaardingen). ABB heeft een plan gemaakt voor het realiseren van woningbouw. Tevens krijgt binnen dit plan sportcentrum Vlaardingen een nieuwe plek enkele honderden meters ten oosten van de Zwanensingel. Buiten hypermoderne sportfunctionaliteiten worden ook zorgappartementen op deze locatie gebouwd.

 • Judoka Christina Heck verrast met Flip Vethaaktrofee 2020

  Wethouder Bart Bikkers heeft de Vlaardingse judoka Christina Heck (20 jaar) verrast met de Flip Vethaaktrofee 2020 in de categorie topsport. Op woensdagmiddag 17 februari overhandigde Bikkers haar de trofee en een bos bloemen.

 • Waterweggemeenten starten noodhulpbureau: SUN Waterweg

  16 februari 2021

  De gemeenten Maassluis, Schiedam en Vlaardingen zijn SUN Waterweg gestart, een noodhulpbureau dat direct hulp biedt aan inwoners met urgente financiële problemen. Het noodfonds kan worden ingezet wanneer andere voorzieningen niet toereikend zijn.

 • Schermtalent Quinten Krottje verrast met Flip Vethaaktrofee 2020

  11 februari 2021

  Wethouder Bart Bikkers heeft de Vlaardingse schermer Quinten Krottje (11 jaar) verrast met de Flip Vethaaktrofee 2020. Op woensdag 10 februari overhandigde Bikkers het jonge schermtalent de trofee en een bos bloemen. Dit was vanwege de coronacrisis niet in de sportzaal waar hij altijd traint. Zijn ouders waren vooraf op de hoogte en Quinten werd thuis verrast. Hij kwam naar buiten om de uitreiking coronaproof te laten verlopen.

 • Coronavaccinaties op voormalig Unileverterrein

  23 februari 2021

  De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft gebouw C op het voormalige Unileverterrein in de Rivierzone goedgekeurd als locatie voor coronavaccinaties. Dat betekent dat deze locatie voldoet aan de eisen die de GGD aan een vaccinatielocatie stelt. Ook wij als gemeente zijn van mening dat we inwoners met deze locatie een geschikte plek bieden voor het vaccineren tegen het coronavirus. Wanneer de locatie open gaat en voor welke doelgroepen is nu nog niet bekend. Inwoners ontvangen via het RIVM een uitnodigingsbrief voor de vaccinatie.

 • Museumkwartier op de rit

  29 januari 2021

  De gemeente Vlaardingen en gebiedsontwikkelaar BPD, Bouwfonds Property Development, hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over de herontwikkeling van het Museumkwartier. Samen gaan ze aan de slag om nieuwe woningen in Vlaardingen te realiseren. Het voormalige visserijcentrum aan de Westhavenkade en Vetteoordskade wordt een aantrekkelijk stedelijk woonmilieu.

 • Kleurrijke kijk op Vlaardingen in binnenstad

  29 januari 2021

  Tekeningen Conny Paap nemen de kijker mee

  Gisterenmiddag onthulde wethouder Bart de Leede nieuwe kunstuitingen in de Binnenstad van Vlaardingen. Kunstenaar Conny Paap maakte de kleurrijke tekeningen die de kijker meenemen langs veel van de mooiste plekjes van Vlaardingen.

 • Vlaardingen sluit aan bij ‘Meld een Vermoeden’

  27 januari 2021
 • Timpaan-Heembouw en gemeente Vlaardingen sluiten overeenkomst 179 woningen De Heemtuinen

  26 januari 2021