Persberichten

Op deze pagina vindt u de meest recente persberichten. Oudere persberichten kunt u terugvinden op Archiefweb, via http://vlaardingen.archiefweb.eu/

 • Maassluis, Vlaardingen en Schiedam vormen samen dementievriendelijke regio

  21 september 2023

  Op 21 september, Wereld Alzheimerdag, ontving de gemeente Vlaardingen tijdens een feestelijke bijeenkomst het certificaat dementievriendelijke gemeente van Alzheimer Nederland. De gemeenten Maassluis en Schiedam hebben dit certificaat in voorgaande jaren reeds verkregen. Met het behalen van het certificaat door Vlaardingen, vormen Maassluis, Vlaardingen en Schiedam nu samen een dementievriendelijke regio.

 • Maassluis, Vlaardingen en Schiedam vormen dementievriendelijke regio

  21 september 2023 Alzeimerdag

  Op wereld Alzheimer dag 21 september aanstaande neemt gemeente het certificaat dementievriendelijke gemeente in ontvangst. Gemeenten Maassluis en Schiedam hebben dit certificaat in voorgaande jaren reeds behaald. Samen vormen de MVS-gemeenten een dementievriendelijke regio.

 • Afgewogen keuze voor veelzijdige evenementen

  14 september 2023 Evenement 150

  Nieuwe subsidieregeling evenementen

  Dit jaar bruist Vlaardingen meer dan ooit tevoren van de evenementen. Dat komt natuurlijk door het feestjaar ter gelegenheid van 750 jaar stadsrechten, maar ook doordat we in onze stad veel creatieve en ondernemende mensen hebben. Met de vaststelling van de nieuwe ‘Subsidieregeling evenementen’ stimuleert het college van burgemeester en wethouders evenementen die passen binnen de door de gemeenteraad vastgestelde kaders.

 • Provincie stelt geld beschikbaar voor sanering en herinrichting Broekpolder

  14 september 2023 Boom 150

  Provincie Zuid-Holland heeft de gemeente Vlaardingen het officiële bericht gestuurd dat de subsidie voor de sanering en herinrichting van het meest vervuilde deel van de Broekpolder is toegekend. Een schonere Broekpolder draagt bij aan het provinciale doel om de bodem en het grondwatersysteem te beschermen.

 • Opening Wijk Mrija

  14 september 2023 Mrjia-150x150 (4)

  Op 11 september vond de officiële opening van de wijk Mrija plaats, een regionale opvanglocatie voor 1000 Oekraïners die zijn gevlucht voor de oorlog in Oekraïne. Dit moment werd gemarkeerd door de handeling van het hijsen van de vlaggen door staatssecretaris Eric van der Burg (Nederlandse vlag), ambassadeur Oleksandr Karasevych (Oekraïense vlag) en burgemeester Bert Wijbenga(Vlaardingse vlag).

 • Gemeente helpt Vlaardingers hun woningen te verbeteren en verduurzamen

  06 september 2023 thumbnail-150x150

  Alle woningen in Vlaardingen moeten uiterlijk in 2050 goed onderhouden, CO2- en aardgasvrij zijn. Om dit te realiseren moet zowel het tempo van verduurzamen als van het wegwerken van achterstallig onderhoud en het energiezuinig maken van alle particuliere woningen fors omhoog. Om dit mogelijk te maken wordt het Servicepunt Woningverbetering (SWV) uitgebreid met een energieloket. Dit nieuwe loket gaat vanaf 1 januari particuliere woningeigenaren ondersteunen en namens de gemeente de uitvoering van de woningverbetering en de verduurzaming coördineren.

 • Openbare besluiten van 5 september 2023

  08 september 2023

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Koning viert 750 jaar stadsrechten Vlaardingen

  05 september 2023

  Graag delen wij een vandaag door het Koninklijk Huis verstuurd persbericht over de komst van koning Willem-Alexander naar Vlaardingen op 29 september aanstaande.