Eerste Hulp bij Onderhoud

Onze adviseurs kunnen samen met u de staat van uw woning doornemen en uw wensen bespreken over het (wegwerken van het achterstallig) onderhoud. Tijdens een gesprek kunt u alle punten aan de orde stellen. De adviseurs geven een advies op maat en helpen u op weg.

Voor VvE’s

Bent u eigenaar van een appartement, dan bent u automatisch lid van een Vereniging van Eigenaren: een VvE. Het uitgangspunt bij een VvE is dat alle eigenaren samen verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de gemeenschappelijke delen en zaken van het pand. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Dak
  • Balkons
  • Raamkozijnen
  • Deurbel
  • Brievenbussen

Let op: in iedere splitsingsakte  en -reglement staat aangegeven welke delen en zaken van het pand gemeenschappelijk zijn. Controleer altijd om welke delen in uw VvE dit gaat of laat dit door 1 van onze adviseurs uitzoeken. Dit kan per VvE verschillen.

Onderhoudsplan en sparen

Het is verstandig om als VvE een meerjaren onderhoudsplan (MJOP) te maken. Hierin staat welk onderhoud de komende jaren aan uw appartementencomplex moet plaatsvinden. Op basis hiervan kunt u als VvE ook beter inschatten welk bedrag u jaarlijks moet reserveren voor onderhoud en herstel van uw gebouw. Hiermee voorkomt u hoge kosten door achterstallig onderhoud en behoudt het pand zijn waarde. Onze adviseurs kunnen u helpen om een MJOP te (laten) maken.

Laagrentende lening VvE’s

Voor het wegwerken van het onderhoud en het nemen van energiebesparende maatregelen is het voor VvE’s in bepaalde wijken mogelijk via het Servicepunt een laagrentende lening afsluiten. Let op: geld lenen kost geld.