Buurtpreventie

De gemeente en politie doen iedere dag hun uiterste best om de stad schoon, heel en veilig te houden. Zij krijgen hulp van buurtpreventieteams en Buurt WhatsApp groepen.

Logo van buurtpreventieWat is een buurtpreventieteam?

Een buurtpreventieteam bestaat uit een groep van actieve bewoners die toezicht houden in de wijk. Dat doen ze door op willekeurige tijden en tijdstippen door de wijk te lopen. Voor de gemeente en de politie zijn ze de extra oren en ogen van de buurt. Als zij tijdens het lopen een onveilige situatie tegenkomen geven ze dit door aan handhavers van de gemeente via de BuitenBeterApp. Als er acute dreiging is, wordt direct 1122 gebeld. Een belangrijk uitgangspunt bij buurtpreventie is het vergroten van het gevoel van veiligheid in een wijk. De politie en de medewerkers van Toezicht & Handhaving kunnen dat niet alleen. De bewoners spelen hierin een belangrijke rol en kunnen zich als vrijwilliger aanmelden

Meedoen

Iedereen vanaf 21 jaar kan zich aanmelden door een e-mail naar buurtpreventie@vlaardingen.nl te sturen. Na aanmelding krijgt u voldoende ondersteuning van de gemeente om uw taak goed uit te kunnen voeren. U leert wat u moet doen in moeilijke situaties en hoe u het beste kunt optreden. 

Meer informatie

Als u vragen heeft, neem dan ook contact op via buurtpreventie@vlaardingen.nl. Heeft u geen tijd om mee te lopen, maar wilt u wel een bijdrage leveren aan de veiligheid in de stad? Dan kunt u zich ook aanmelden bij de Buurt WhatsAppgroep.