Interview met Nol Kloosterman (Algemeen Ouderen Verbond)
Mijn naam is Nol Kloosterman en ik ben geboren in 1958. Daarna heb ik heel veel tijd besteed aan werken, als medewerker bij een verzekeringsmaatschappij, als politieman en als ondernemer van een aantal bedrijven. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.
Sinds wanneer ben je raadslid en hoelang ben je al politiek actief?
Als ondernemer werd ik in 2008-2009 door de onlangs overleden Ben Vuijk uitgenodigd voor een politieke avond in zijn zaak De Salon. Daar is mijn politieke avontuur gestart. Bij het AOV (Algemeen Ouderen Verbond) heb ik uiteindelijk mijn plek gevonden. Via de ouderwetse manier van flyeren en meelopen met de raadsleden ben ik gekomen op mijn huidige functie als fractievoorzitter/lijsttrekker van het AOV.
Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?
Ik heb ontspanning gevonden in de politieke arena. De één gaat tennissen of bridgen en ik ga naar politieke bijeenkomsten. Daar ontdek je dat je in de lokale politiek best invloed kan hebben op het reilen en zeilen in een gemeente als Vlaardingen. Van mijn collega Desiree de Jong heb ik geleerd dat ik verder moet kijken dan alleen het zakelijke en de keiharde wereld. Ik kan mij nu enorm boos maken over hoe men over ouderen denkt. Hoe men omgaat met mensen die door hun ziekte niet meer mee kunnen in deze maatschappij. Kortom, de zaken waar geen financieel verdienmodel op zit.
Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Vlaardingen?
Qua kernpunten van het AOV zijn dat nu natuurlijk de omstandigheden van ouderen verbeteren met behulp van meer betaalbare seniorenwoningen en betere en betaalbare zorg. Ook blijft het speciale vervoer, zoals het concept van Argos Mobiel, mijn aandacht houden. Verder ben ik ook erg begaan met het wel en wee van de gemeenteraad als geheel. Niet-politieke overlegvormen als de Agendacommissie, Auditcommissie, Werkgeverscommissie en Presidium. Op dit moment zijn we druk bezig met het vinden van een nieuwe griffier. En dat moet natuurlijk de allerbeste worden.
Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?
Vlaardingen was zogenaamd de groenste stad van Nederland. Pure prietpraat natuurlijk, want de een na de andere boom en groenperceel in de stad is verdwenen. Daarom sta ik weer als AOV-raadslid in het groen van Holy-Noord. Waarmee ik ook wil zeggen dat het AOV tegen verdichting/verstedelijking is. Holy was de groene tuinkamer van Vlaardingen en dat moet zeker zo blijven.
Wat wil je nog kwijt?
Deze onzekere tijd en het landelijke beleid heeft invloed op alle mensen. Als lokale politiek is het te makkelijk om de regering in Den Haag overal de schuld van te geven. De gemeenteraad en het college hebben hier in Vlaardingen een eigen verantwoordelijkheid. Zij moeten het leven in Vlaardingen beter maken dan dat het nu is. Ondanks Den Haag…