Interview met Jeannette van Huizen (VVD)
Mijn naam is Jeannette van Huizen (den Ouden); ik woon al 42 jaar samen met mijn echtgenoot Bert. Met elkaar hebben we drie volwassen kinderen en vier kleinkinderen. We doen veel activiteiten samen als (hard)lopen, fietsen, avontuurlijke vakanties dichtbij en ver weg. Kennismaken met andere culturen en religies leert ons mensen te begrijpen maar ook onze zegeningen te tellen.
Wat heeft je gedreven om raadslid te worden?
Ik wil graag iets betekenen voor de stad, vanuit een andere hoek dan onderwijs en zorg. Deze belangstelling kwam bij het schrijven van de contouren en de subsidieaanvraag voor de Zorg Innovatie Academie. Ik leerde een kant van Vlaardingen kennen waaraan ik, vanuit mijn expertise in de zorg en het onderwijs, graag een bijdrage wilde leveren vanuit een andere invalshoek namelijk de gemeenteraad.
Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Vlaardingen?
Vanuit mijn opvoeding en geloof zijn sociale rechtvaardigheid, gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid, verantwoordelijkheid en positieve kijk op mensen belangrijke kernwaarden. Om die reden was de keuze voor de VVD een logische.
In de gemeenteraad wil ik een bijdrage leveren door open te staan voor en betrokken te zijn bij de belangen van de inwoners in de stad, vertrouwen te geven door eerlijk te zijn vanuit mijn betrokkenheid en mijn liberale waarden en niet vanuit politiek gewin. Ik wil duidelijk zijn over waar we mee bezig zijn, het eerlijke verhaal in de krant. Vaak lees ik maar de helft zonder context of gekleurd met populisme. Ik wil de verbinding maken tussen de belangen van de inwoners en de belangen van de gemeente als lagere overheid.
Democratie is een groot goed; deep democracy is dat nog veel meer: wat heeft de minderheid nodig om constructief met de meerderheid mee te gaan. Deze laatste vraag wordt zelden gesteld en dat maakt soms ‘de wijn minder goed omdat er teveel water bij is gedaan’.
Waarom heb je voor deze plek (op de foto) gekozen?
Vlaardingen heeft veel te bieden: groen, water (weg), culturele en historische stadsgebieden en (rustige) woonwijken. Voor de foto heb ik gekozen voor de combinatie van lucht, water, groen in de Westwijk en een brug. De brug symboliseert verbinding; het water de mens (een mens bestaat uit 65% uit water) en zijn gevoelens. Lucht is wat we inademen en staat voor leven, denken en communiceren.
Groen staat voor veranderen en leren, leren betekent ontdekken, nieuwe ervaringen opdoen om daarna goed voor jezelf en de anderen te kunnen zorgen. Daarom ben ik blij met de plannen voor de Westwijk, de mbo-stad, de zorgcampus, de Food Innovation Academy, de Zorg Innovatie Academie en de plannen voor de techniek academie. Kansen voor jongeren en voor mensen, zoekend naar (ander) werk, inburgeraars en andere nieuwkomers.
Wat wil je verder nog kwijt?
Ik geloof in mensen, in hun mogelijkheden, in het geven van kansen aan iedereen waardoor het leven zinvol geleefd kan worden en iedereen een steentje kan bijdragen voor de ander. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je voor de ander zorgen.
Met elkaar maken we het verschil!