Nieuws

 • Info: brand bij afvalverwerkingsbedrijf AVR in Botlek Rotterdam

  02 oktober 2023 thumbnail-150x150 (1)

  Donderdagnacht 21 september was er een grote brand bij afvalverwerker AVR in Rotterdam. Daarbij zijn in de omgeving roetdeeltjes neergekomen. Deze zijn vooral terecht gekomen in het gebied tussen Vlaardingen en Maassluis. Door de Milieu Ongevallendienst van het RIVM is direct onderzoek gestart naar de aanwezigheid van dioxines in dit gebied. Veehouders in dit gebied is geadviseerd om hun vee op stal te houden.

 • Op 28 en 29 september nachtafsluitingen voor onderhoud A20

  27 september 2023 klein a20

  Op donderdag 28 en vrijdag 29 september werkt aannemerscombinatie BAAK (die in opdracht van Rijkswaterstaat de Blankenburgverbinding aanlegt) in de avond en nacht aan de bermen en vluchtstroken van de A20. Op donderdag op de rijbaan richting Rotterdam, op vrijdag op de rijbaan richting Hoek van Holland. Om veilig te kunnen werken, zijn afsluitingen nodig.

 • Ga mee op egelommetje!

  28 september 2023 egel klein

  Op safari te duur en gevaarlijk? Ga op safari in onze eigen stad. Op dinsdag 17 oktober om 19.00 uur nemen stadsecoloog Melitta en onderzoekster Fabiënne van Bureau Stadsnatuur u graag mee tijdens het ‘Egelommetje’.

 • Indische buurt wipt tijdens tegel & schutting ruildag

  26 september 2023 indischebuurt150

  Afgelopen zaterdag was er een ruildag in de Indische Buurt. Bewoners leverden tegels in en kregen er gratis tuinplanten voor terug. Een mooie bijdrage aan de eindsprint van het NK tegelwippen!

 • Nieuwe Jeu de Boulebaan in park naast Vaartland

  26 september 2023 JeudeBoules150

  Afgelopen vrijdag 22 september opende wethouder Arnoud Proos de onlangs aangelegde Jeu de boulesbaan in het park naast Vaartland.

 • Gezocht: energiecoaches

  26 september 2023 Slim Energie Besparen 150

  Wilt u graag medebewoners van Vlaardingen helpen de hoge energiekosten te verlagen? Dan is een rol als vrijwillige energiecoach misschien wel iets voor u.

 • Activiteiten maand van de Verbinding in de stad

  28 september 2023 verbinding

  Op 28 september start de Maand van de Verbinding in de stad. Bij vele van onze partners in de stad die zich inzetten voor de strijd tegen de eenzaamheid, die we in Vlaardingen de verbinding in de stad noemen, worden mooie activiteiten georganiseerd. Het doel van deze maand is om meer met elkaar te verbinden, elkaar te zien en te spreken en sociale bijeenkomsten te organiseren waar de inwoners van Vlaardingen elkaar kunnen ontmoeten.

 • Gratis energiehulp voor Vlaardingers

  28 september 2023 duurzaam

  Heeft u een laag inkomen en een (te) hoge energierekening? Meld u dan aan voor de energiehulp van de gemeente. De energiehulp helpt u om uw huis energiezuiniger te maken. Dit is gratis, makkelijk en snel.

 • Boomspiegelfeestweek in Vlaardingen

  26 september 2023 BOOMSPIEGEL ACTIE klein

  Is het nog te vroeg voor voorjaarskriebels? Nou, wij voelen ze wel al een beetje. Na de vooraankondigingen van de Boomspiegelfeestweek vroegen Vlaardingers 120 pakketten aan om een boomspiegel in onze stad te veranderen in een fleurig en ecologisch waardevol tuintje!

 • Het Verhaal van Vlaardingen!

  26 september 2023 Het verhaal van Vlaardingen 150

  Afgelopen week is van de kale vlakte naast het Stadsstrand een theaterlocatie gemaakt voor een spektakel over het verleden, heden en de toekomst van Vlaardingen. In de avond van 28, 29 en 30 september neemt de openluchtvoorstelling ‘Het verhaal van Vlaardingen’ u mee in ruim 750 jaar stadsgeschiedenis. Bent u erbij? Er zijn nog kaarten!