Nieuws

 • Langdurige opvang Oekraïense vluchtelingen locatie Vergulde Hand West gaat door

  24 juni 2022

  De langdurige opvang voor Oekraïense vluchtelingen op locatie Vergulde Hand West gaat door. Het college heeft op donderdag 23 juni ingestemd met de businesscase. Staatssecretaris Eric van der Burg heeft namens het Rijk ook ingestemd met de businesscase. Op korte termijn worden de handtekeningen gezet en wordt gestart met het bouw- en woonrijp maken van de locatie. In oktober moeten de eerste 100 flexwoningen in gebruik worden genomen.

 • Eikenprocessierups: van lastpak tot peuzelhapje

  21 juni 2022

  Bent u ze al tegengekomen? De eikenprocessierups? De rupsjes hebben hun babyjasje inmiddels verruild voor een stekeliger harig velletje. En daar zaten we nou net niet op te wachten! Gelukkig hebben we dit jaar nog niet veel overlastgevende nesten.

 • Vlaardings Veteranenmonument onthuld

  21 juni 2022

  Op zaterdag 18 juni vond de Vlaardingse Veteranendag plaats op een bijzondere locatie, de Rozentuin aan de Holysingel. Hier onthulde burgemeester Bert Wijbenga samen met veteraan Jeroen Scholtens een Vlaardings Veteranenmonument.

 • Ontbijtje tijdens het Haring- & Bierfestival?

  24 juni 2022

  Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni is het Haring- & Bierfestival. Op zaterdag 25 juni serveert het college van burgemeester en wethouders van 10.00 tot 11.30 uur op het Schoutplein een ontbijtje aan Vlaardingse inwoners.

 • Food Innovation Academy officieel geopend

  21 juni 2022

  - Krachtige samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs -

  Burgemeester Bert Wijbenga heeft op maandag 20 juni officieel de Food Innovation Academy (FIA) aan de Industrieweg geopend. In het gebouw werken het regionaal foodbedrijfsleven en het mbo- en hbo-onderwijs (Lentiz, Hogeschool Inholland en Albeda) nauw samen. Daardoor stromen jongeren die optimaal gekwalificeerd zijn voor de arbeidsmarkt snel door naar de betrokken organisaties die daarmee hun positie versterken. Een win-win dus.

 • Wie mag collecteren in Vlaardingen?

  21 juni 2022

  Collecteren (het inzamelen van geld aan de deur of op straat) is alleen toegestaan als men hiervoor een vergunning van de gemeente heeft. De komende periode mogen de volgende organisaties collecteren in Vlaardingen:

 • Twee weken verkeersmaatregelen Lepelaarsingel

  21 juni 2022

  Bouwconsortium BAAK voert deze en volgende week afrondende werkzaamheden uit aan de Lepelaarsingel.

 • Heeft u al rookmelders in uw huis?

  21 juni 2022

  Vanaf 1 juli is het wettelijk verplicht

  Vanaf 1 juli is het wettelijk verplicht dat er op elke verdieping in huis een rookmelder hangt. Met de landelijke rookmeldercampagne ‘Check - Koop – Plak’ roept Brandweer Nederland bewoners op om minimaal één werkende rookmelder op te hangen op elke verdieping in huis.

 • Start bouw voor tijdelijke woonstudio’s op terrein District U

  16 juni 2022

  Wethouder Bart Bikkers heeft woensdag 8 juni de eerste van 318 tijdelijke woonstudio’s geplaatst in District U, het voormalige Unileverterrein in Vlaardingen. De studio’s zijn voornamelijk bestemd voor studenten, jongeren en starters, die binding hebben met Vlaardingen en actief willen zijn in deze omgeving. De studio’s leveren een belangrijke bijdrage aan het oplossen van de woningnood in de regio. In de komende maanden worden de studio’s opgeknapt en geplaatst op het terrein en ze mogen daar tien jaar staan. Na die tijd maakt het complex plaats voor nieuwbouw. Binnenkort start ook de verhuur van de studio’s.

 • Eerste bewonersbijeenkomst warmte voor de toekomst

  16 juni 2022

  Nu het zonnetje zich weer vaker laat zien, hebben we er minder van nodig: aardgas. En dat is maar goed ook, want de prijzen stijgen! Het gebruik van aardgas draagt bovendien bij aan opwarming van de aarde. De komende 30 jaar stappen we in Nederland over op andere duurzame manieren van verwarmen. Ook in Vlaardingen is deze verandering in voorbereiding. Op 27 en 28 juni zijn bewoners van de Drevenbuurt uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over deze verandering.

 • 10forKIDS opent nieuwe kinderopvang in Het Christal

  16 juni 2022

  Vrijdag 10 juni was de officiële opening van de nieuwe locatie van kinderopvang 10forKIDS in basisschool Het Christal in Vlaardingen. Jacky Silos, wethouder Onderwijs, was bij dit feestelijke moment aanwezig. Ze sprak de aanwezige ouders en kinderen op een laagdrempelige en interactieve manier toe. Zo vertelde ze wat een wethouder zoal doet en dat ze het heel fijn vindt dat er een mooie nieuwe BSO (buitenschoolse opvang) en peuteropvang voor hen op deze school geopend kan worden. Want hoe fijn is dat je in hetzelfde gebouw als waar je naar school gaat naar de opvang kunt gaan.

 • Energiedisplay voor huurders Waterweg Wonen

  16 juni 2022

  Op dinsdag 7 juni installeerde directeur-bestuurder Marieke Kolsteeg, in aanwezigheid van wethouder Koen Kegel, een energiedisplay bij echtpaar Van Gelder-Rutz. In totaal krijgen zo’n 11.000 Vlaardingse huurders van Waterweg Wonen een energiedisplay cadeau. Hiermee kunnen huurders hun energieverbruik in kaart brengen en met gerichte acties het energieverbruik verlagen.

 • 16 juni: nachtafsluitingen op- en afritten A20

  16 juni 2022

  Van donderdag 16 juni 21.00 uur tot vrijdag 17 juni 05.00 uur zijn er werkzaamheden in de Ketheltunnel. Bouwconsortium BAAK lift mee op de afsluitingen die hiervoor nodig zijn.

 • Herken jij Whatsapp-fraude?

  16 juni 2022

  Mam, kun je me helpen? Ik heb geld nodig. Het kan een Whatsapp-fraudebericht zijn. Herkennen jouw ouders, opa, oma, buurman, buurvrouw of andere vrienden of bekenden Whats-appfraude? Je komt erachter door hen een WhatsNep te sturen via de veilige campagnewebsite whatsappfraude.echt-nep.nl/.

 • Niet gevreesd voor de nijvere spinselmot

  16 juni 2022

  Het voorjaar brengt overvloed: vogelgekwetter, groen in alle schakeringen en volop bloemenweelde. Maar ook: jeuk, kriebel en gekrioel met bijbehorend kippenvel! Graag laten we u nader kennismaken met de rups van de spinselmot, een beestje dat door velen aangezien wordt voor de eikenprocessierups. Maar deze wurmpies bezorgen, in tegenstelling tot hun stekelige familielid, alleen maar psychische jeuk.

 • Bewoners in actie voor een schone Westwijk

  16 juni 2022

  Deze week vindt er een grote schoonmaakactie plaats in de Westwijk. Tot en met zaterdag 18 juni kunnen buurtbewoners terecht bij een speciale bakfiets die door de wijk rijdt voor een oranje hesje, prikker, handschoenen en een vuilniszak.

 • YETS-certificaat met toepasselijk cadeau

  16 juni 2022

  Achttien jongeren ontvingen vorige week dinsdag naast een YETS-certificaat ook een toepasselijk cadeau van wethouder Arnoud Proos namens de gemeente.

 • Spetterende Buitenspeeldag Westwijk

  16 juni 2022

  Het was letterlijk en figuurlijk een spetterende Buitenspeeldag op woensdag 8 juni in de Westwijk. Maar het mocht de pret niet drukken. Ook met regen wisten heel veel kinderen het terrein naast het wijkcentrum goed te vinden. Organisator Wijkvereniging Leefbaarheid West op zijn Best pakte uit met spelletjes, voetballen, springkussens en nog veel meer. Aan wethouder Jacky Silos was de eer om het officiële startsein te geven.

 • Bouw sporthal Claudius Civilislaan kan van start

  16 juni 2022

  Half juni 2022 starten de voorbereidingen van de bouw van de nieuwe duurzame sporthal aan de Claudius Civilislaan. Leerlingen van het College VOS kunnen hier straks terecht voor hun gymlessen en de hand- en korfballers van sportclub Twist kunnen er trainen en wedstrijden spelen. Daarnaast is de gemeentelijke sportaccommodatie te huren voor andere sport- en beweegactiviteiten. De sporthal aan de Claudius Civilislaan komt op de huidige plek van de gymlokalen van het College VOS en de kantine van sportclub Twist.

 • Voorbereidingen bouw sporthal Claudius Civilislaan in juni 2022 van start

  09 juni 2022

  Half juni 2022 starten de voorbereidingen van de bouw van de nieuwe duurzame sporthal aan de Claudius Civilislaan. Deze gemeentelijke sportaccommodatie gaat onderdak bieden aan leerlingen van het College VOS voor bewegingsonderwijs en aan de hand- en korfballers van sportclub Twist, maar is daarnaast ook te huren voor andere sport- en beweegactiviteiten. De sporthal aan de Claudius Civilislaan verrijst op de huidige plek van de gymlokalen van het College VOS en de kantine van sportclub Twist.

 • Openbare besluiten van 7 juni 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Woning in Vlaardingen gesloten door illegaal vuurwerk

  02 juni 2022

  Bij een controle naar een vermoedelijke hennepkwekerij is in een woning aan de Van Beethovensingel 10 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Daarnaast is ook 1 kilo poeder gevonden waarmee illegaal vuurwerk gemaakt kan worden. Vanwege de gevaarzetting moest de EOD (Explosieven Opruimingsdienst) ter plekke komen om de situatie veilig te stellen.

 • Minister besluit dat Stichting Islamitisch College een basisschool mag starten in Vlaardingen

  01 juni 2022

  Gisteren, dinsdag 31 mei 2022, heeft minister Wiersma van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) het besluit genomen dat de Stichting Islamitisch College (SIC) een islamitische basisschool mag starten in Vlaardingen. De minister heeft dit besluit genomen op basis van een nieuwe wet: Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen. De stichting heeft gebruik gemaakt van deze nieuwe wet en heeft bij het ministerie een aanvraag gedaan voor het starten van een nieuwe school in Vlaardingen. De aanvraag voldoet volgens het ministerie aan alle voorwaarden. De school moet op basis van het besluit uiterlijk in augustus 2023 van start gaan. Als gemeente moeten wij - als er geen bezwaar gemaakt wordt door derden - uitvoering geven aan het besluit van de minister en hebben wij de verplichting om te zorgen voor onderwijshuisvesting.

 • College presenteert jaarrekening en financieel vooruitzicht

  31 mei 2022

  Vandaag presenteert het college de jaarstukken 2021 waarin zij terugkijkt op de resultaten die het afgelopen jaar behaald zijn. Tegelijkertijd kijkt het college in de voorjaarsnota vooruit op de komende jaren. Het vasthouden van de ingeslagen koers van financieel solide beleid blijft de komende jaren noodzakelijk. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de negatieve bijstelling van de BUIG-uitkering van het Rijk (vergoeding voor het verstrekken van bijstandsuitkeringen) en de aanbestedingsresultaten van de inkoop van jeugdzorg.

 • Openbare besluiten van 31 mei 2022

  Openbare besluiten uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders.

 • Ken de limiet

  31 mei 2022

  We rijden allemaal wel eens te hard. U drukt net even te hard het gaspedaal in, de weg is leeg, u rijdt mee met een ander die ook harder rijdt. Of misschien rijdt u bewust wat harder omdat u haast heeft. Te hard rijden is een overtreding en is gevaarlijk. Ongeveer 1 op 3 dodelijke verkeersongevallen komt door te hoge snelheid.

 • Griepprik voor de iep

  31 mei 2022

  Voorkomen is beter dan genezen. Daarom kregen 72 Vlaardingse iepen de afgelopen tijd een prik. Het middel dat de bomen geïnjecteerd kregen, zet de afweer van de boom ‘aan’. Geen overbodige luxe, want de iepenspintkever hupst vrolijk van boom naar boom en kan de iepen daarbij besmetten met een schimmel die iepenziekte veroorzaakt.

 • GGD Gezondheidsmeter: hoe gaat het met de kinderen in de regio?

  31 mei 2022

  De GGD Rotterdam-Rijnmond doet jaarlijks onderzoek naar de gezondheid van de inwoners in de regio Rotterdam-Rijnmond. Dit onderzoek heet de Gezondheidsmeter. Dit jaar brengt de GGD de gezondheid van kinderen van 0 tot 12 jaar in kaart. Ruim 41.000 ouders in de regio Rotterdam-Rijnmond hebben een uitnodiging gekregen om aan het vragenlijstonderzoek mee te doen. In de vragenlijst staan vragen over de gezondheid, leefstijl en vrijetijdsbesteding van hun kind.

 • Bijeenkomst voor Oekraïners en hun gastgezinnen

  31 mei 2022

  Vorige week organiseerden wij een informatie- en kennismakingsbijeenkomst voor Oekraïense vluchtelingen die in onze stad verblijven bij een gastgezin. Ook de gastgezinnen zelf nodigden wij hierbij uit.

 • Sluiting coronatestlocatie Rehobothkerk

  31 mei 2022

  Vanaf 1 juni 2022 sluit de GGD de testlocatie in de Rehobothkerk in Vlaardingen. Het aantal bezoekers van de testlocatie was de afgelopen weken sterk afgenomen. Op sommige dagen waren er nog maar 15 mensen die zich lieten testen op besmetting met het coronavirus.

 • Aanvragen energietoeslag vanaf 1 juni mogelijk voor inwoners Vlaardingen

  07 juni 2022

  Vanaf 1 juni 2022 is het voor inwoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam mogelijk om de energietoeslag 2022 van € 800,- aan te vragen. Deze eenmalige toeslag is in april al betaald aan de inwoners die op 1 januari een bijstandsuitkering van Stroomopwaarts hadden. Andere inwoners met een laag inkomen tot 120% van de bijstandsnorm kunnen de toeslag vanaf 1 juni aanvragen via de website van Stroomopwaarts.

 • Stadskantoor gesloten op Tweede Pinksterdag

  01 juni 2022

  Op maandag 6 juni is het Tweede Pinksterdag. Het stadskantoor en het Stadsarchief zijn dan gesloten. Ook het wijkspreekuur in de VOP, dat altijd op maandag plaatsvindt, gaat dan niet door.

 • Coronavirus in Vlaardingen (laatste update 15 februari 2022)

  Het aantal coronabesmettingen is hoog, veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Ondanks de hoge besmettingscijfers, blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Dus Nederland gaat weer open. Alleen niet in 1 keer. Maar in 3 stappen. Het zijn wel grote stappen en we zetten ze snel achter elkaar.