Energie besparen

Het nemen van energiebesparende maatregelen kan leiden tot een lagere energierekening. En met duurzame energieopwekking bent u niet meer afhankelijk van energieleveranciers en prijsstijgingen. Verantwoord materiaalgebruik maakt uw woning ook nog eens gezonder, milieuvriendelijker en comfortabeler. Wilt u weten wat u kunt doen om energie te besparen? Neem contact met ons op!

Energie besparen kan iedereen

Iedereen kan een steentje bijdragen aan minder gebruik van energie! En vanwege de stijgende energieprijzen, is dat ook zeker aan te raden. U kunt heel eenvoudig al winst halen door zuinig om te gaan met energie: de verwarming een graadje lager, deuren in huis dicht houden tegen de tocht, een beetje korter douchen. Ook kleine aanpassingen aan huis kunnen helpen zoals radiatorfolie en tochtstrippen. En wie echt gaat verbouwen in huis, die kan grote slagen slaan: beter isolerend glas, het isoleren van muren, dak of vloer, over gaan naar elektrische koken. Of zelfs zelf energie opwekken met zonnepanelen.

De adviseurs van het servicepunt kunnen u weg helpen om de eerste stappen te zetten met bijvoorbeeld een maatwerkadvies. Heeft u meer complexe vragen rondom verduurzaming of bent u op zoek naar onafhankelijke offertes? Dan brengen we u in contact met de WoonWijzerWinkel, het gemeentelijk energieloket, via www.woonwijzerwinkel.nl.

Warmtetransitie

Wilt u meer weten over de warmtetransitie? Hoe de gemeente ervoor zorgt dat Vlaardingen in 2050 klimaatneutraal is en wat dit voor u betekent? Meer informatie hierover leest u in de transitievisie warmte gemeente Vlaardingen. Hier vindt u ook antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Bijvoorbeeld: ‘Waar kan ik nu al rekening mee houden als ik een nieuwe ketel nodig heb?’

Om na te gaan welke mogelijkheden uw woning biedt, kunt u contact opnemen of een afspraak maken met één van de adviseurs van het Servicepunt Woningverbetering via (010) 248 4068 en per e-mail via swv@vlaardingen.nl.

Landelijke subsidies

Het kabinet stimuleert investeringen die de eigen woning energiezuiniger maken. U kunt mogelijk gebruik maken van subsidies.

Doe de Energiesubsidiewijzer op verbeterjehuis.nl om te zien welke mogelijke subsidies er nog meer zijn.