Betaald parkeren

In en rond het centrum van Vlaardingen moet u betaald parkeren. U kunt uw auto parkeren in een van de parkeergarages. U kunt ook parkeren op straat waar u kunt betalen bij de parkeerautomaat of via de mobiele telefoon (sms/app).

Tijdstip betaald parkeren op straat

  • maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 19.00 uur
  • uitzonderingen: op Nieuwjaarsdag, Tweede Paas- en Pinksterdag, Tweede Kerstdag, Hemelvaartsdag en de dag dat Koningsdag gevierd wordt, parkeert u op straat gratis.

Op de foto ziet u de twee betaald parkeer gebieden in Vlaardingen. In het Centrum en Oostwijk is het betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 19.00 uur.

Van Leydenshof alleen voor vergunninghouders

In het Van Leydenshof mogen alleen vergunninghouders parkeren. U kunt daar dus niet parkeren met een ticket of door aanmelden via de visiteregeling of een mobiele provider.

Tarieven betaald parkeren op straat

  • € 2,40 per uur met een starttarief van € 0,10 en maximaal € 12,50 per dag.

Wijze van betalen

Nadat u geparkeerd heeft, kunt u een parkeerticket kopen uit een van de parkeerautomaten. U kunt hiervoor gebruik maken van muntgeld. Bij de meeste parkeerautomaten kunt u ook pinnen zonder pincode (het zogenaamde Dip & Go). U kunt ook betalen via uw abonnement voor mobiel parkeren (SMS-Parking, Parkline, Parkmobile, ANWB of Yellowbrick) waarbij u achteraf betaalt.

Visiteregeling

Woont u in of rond het centrum in het gebied met betaald parkeren, dan kunt u uw bezoek gratis laten parkeren via de web-app van de Visiteregeling Parkeren Vlaardingen. Lees meer over de visiteregeling.

Controle betaald parkeren

In Vlaardingen wordt gecontroleerd of parkeerders zich aan de regels houden. Daarbij letten de controleurs er op of u betaald heeft, maar ook of het voertuig op de juiste plaats en juiste wijze geparkeerd staat. Namens de gemeente voeren medewerkers van P1 de controles uit. U kunt bij P1 ook terecht voor klachten en bezwaren.

Parkeergarages

Informatie over de parkeergarages (openingstijden, tarieven et cetera) staan op de website van APCOA Parking.