Burgernet

Met Burgernet werkt u samen met de gemeente en de politie aan de veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet meedoen, hoe groter de kans is dat de politie snel een verdacht of vermist persoon kan opsporen.

Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen.

Logo va Burgernet

Hoe werkt Burgernet?

Logo horen, zien, bellen

Als Burgernetdeelnemer ontvangt u een spraak- of sms-bericht wanneer er iets gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Iets gezien? Dan belt u rechtstreeks met de meldkamer. Dat doet u via het gratis Burgernetnummer: 0800-0011, of in de app via ’Bel met de politie’ knop.

De Burgernetapp gebruikt de GPS-locatie van een smartphone om berichten te sturen over incidenten in de omgeving van waar de telefoon zich bevindt. Daarnaast kunnen Burgernetmeldingen gedeeld worden via social media, WhatsApp-groepen en op schermen in openbare ruimtes en openbaar verdoer. Dat doet Burgernet bijvoorbeeld bij vermissingen. Zo kunnen nog meer mensen mee helpen zoeken.

Meld u aan!

U kunt voor meer informatie en aanmelden terecht op de website www.burgernet.nl.