Drevenbuurt aardgasvrij

Drevenbuurt aardgasvrij doen we samen

Veel van de warmte die we in huis gebruiken voor verwarming, komt van aardgas. Aardgas is een fossiele brandstof die bijdraagt aan de opwarming van de aarde. Ook raakt het Nederlands aardgas op. Daarom moeten we in de komende 30 jaar overstappen op andere, duurzame manieren van verwarming. Wij streven ernaar dat de Drevenbuurt uiterlijk in 2032 volledig aardgasvrij is. De manier waarop dit gaat gebeuren ligt nog volledig open. Een aardgasvrije Drevenbuurt maken we met elkaar. Samen schrijven we een plan waarin we onze keuzes vastleggen.

 

Configuratie Drevenbuurt aardgasvrij

 • Stemweek 9 t/m 15 oktober

  Vind hier alle informatie over de verschillende warmteoplossingen die onderzocht zijn voor de drevenbuurt en hoe u kunt stemmen.

 • Parta-app

  Parta is een app en website die bewoners van de Drevenbuurt helpt om gezamenlijk een keuze te maken voor het alternatief voor aardgas. Via Parta kunt u uw stem uitbrengen.

 • Terugkijken

  Om te komen tot dit plan zijn er al diverse informatieavonden georganiseerd voor de bewoners van de Drevenbuurt. Tijdens deze informatieavonden zijn veel verschillende ideeën verzameld.

 • Meedenken en meedoen

  U kunt op verschillende manieren meedoen, meedenken en uw mening geven. Dit kan online en op een informatiemiddag of -avond.

 • Het proces

  Dit is een schematische weergave van het routeplan Drevenbuurt Aardgasvrij. Het routeplan bestaat uit 6 verschillende fases. We zitten op dit moment in fase 2.

 • Blauwe doos

  Tijdens de eerste bewonersavonden voor het project 'Drevenbuurt Aardgasvrij' is de blauwe doos geïntroduceerd. In de blauwe doos kunt u uw vragen, tips, zorgen of wensen stoppen over het onderwerp. Dit kan nu ook digitaal.

 • Ervaringen van bewoners

  Verschillende bewoners vertellen over hun ideeën en acties voor het verduurzamen van hun huis.

 • Veelgestelde vragen

  We zijn erg blij met alle vragen, tips, zorgen en wensen die u met ons heeft gedeeld op de informatieavonden. We hebben een overzicht gemaakt van veelgestelde vragen.