Bekendmakingen

Bent u benieuwd of uw buren de aangevraagde omgevingsvergunning hebben gekregen? Of wilt u weten of en tot wanneer een bestemmingsplan ter inzage ligt?

Gemeenten in Nederland zijn verplicht gemeentelijke regelgeving digitaal bekend te maken via www.officielebekendmakingen.nl. Bekendmakingen zijn bijvoorbeeld verkeersbesluiten, een nieuw bestemmingsplan, een vergunning voor een evenement, een verbouwing, het plaatsen van een dakkapel of het kappen van een boom.

Op de website www.officielebekendmakingen.nl kunt u wet- en regelgeving, officiële bekendmakingen en lokale bekendmakingen terugvinden. Rijksoverheid, provincie, waterschappen en gemeenten plaatsen hier hun publicaties en bekendmakingen. Als u op de website zoekt op postcode en woonplaats, kunt u bekijken welke vergunningen er in die omgeving zijn verstrekt.

Bekijk ook:

Bekendmakingen bij u in de buurt

Op de hoogte blijven van kennisgevingen van de gemeente, provincie en waterschappen kan ook via:

  • OmgevingsAlert
    De OmgevingsAlert-app toont u kennisgevingen over aanvragen en besluiten met betrekking tot vergunningen die in uw buurt zijn ingediend of verleend. U kunt het interessegebied instellen door adres en afstand in te toetsen of te kiezen voor ‘gebruik mijn huidige locatie’.
  • Over uw buurt
    Via de digitale service van de overheid Over uw buurt, kunt u zich abonneren op de e-mailservice, gebruik maken van de app of de berichten online bekijken.

Voor de informatie wordt gebruik gemaakt van de wettelijke publicaties op Overheid.nl. Deze apps bieden een extra service waar geen rechten aan ontleend kunnen worden. Daarvoor zijn de publicaties op Overheid.nl leidend. De gegevens worden 1 keer per dag opgehaald en verwerkt. Hierdoor kan het zijn dat een besluit een dag later pas beschikbaar is in de app.

Bewaren