Hennepkwekerij Produktiestraat ontmanteld

Op woensdagmiddag 27 mei 2020 is er een hennepkwekerij gevonden aan de Produktiestraat. Medewerkers van Toezicht & Handhaving roken een sterke hennepgeur. De medewerkers hebben daarna samen met de politie onderzoek gedaan.

In het pand troffen zij 6 personen aan die wiettoppen aan het knippen waren. Deze 6 personen zijn door de politie aangehouden. Verder hebben ze 35 hennepplanten, 32 lampen en circa 30 kilo geknipte wiettoppen gevonden die klaar lagen in droogrekken. Er was ook sprake van stroomdiefstal. De ontmantelingskosten worden op de dader(s) verhaald.

Risico’s

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen via handhaving@vlaardingen.nl of via de Buitenlijn www.vlaardingen.nl/buitenlijn.