Hennepkwekerij Datheenstraat ontmanteld

Op woensdag 19 augustus 2020 is een hennepkwekerij aangetroffen in de Datheenstraat. Er werden ongeveer 66 hennepplanten gevonden.

De politie kreeg een melding van  een inbraak. Bij het  onderzoek troffen zij een hennepkwekerij in werking aan. Er was geen sprake van stroomdiefstal. Er is geen verdachte aangehouden. De hennep is ter plaatse vernietigd.

Risico’s

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook bij de gemeente kunt u meldingen doen via handhaving@vlaardingen.nl of via de Buitenlijn www.vlaardingen.nl/buitenlijn.