Zwemmen in Buizengat tot 18.00 uur

Met het warme weer van de afgelopen weken is er natuurlijk niets fijner dan even een frisse duik te nemen. Dat zorgt voor veel plezier, maar helaas ook voor overlast. Na aanhoudende klachten over verschillende vormen van overlast heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten om een zwemverbod in de avonduren in te stellen bij het Buizengat.

Foto van het Buizengat

Dit zwemverbod geldt vanaf morgen, woensdag 19 augustus, iedere dag van 18.00 tot 08.00 uur voor een gedeelte van de Vaart en het Buizengat (het gebied vanaf de Oude Havenbrug tot aan de Westlandseweg, begrenst door de Delftseveerweg).

Ook worden er extra grote prullenbakken geplaatst die regelmatig worden geleegd. Zowel de politie als toezicht en handhaving gaan vaker controleren. Het jongerenwerk van Minters wordt ingezet om de verbinding te zoeken met jongeren, om zo de overlast in te perken.

Rondom het water komen borden te staan met zogenaamde Speelregels. Daar staat op:

  • Verboden te zwemmen van 18.00 tot 08.00 uur
  • Verboden te zwemmen bij de brug en de sluis
  • Veroorzaak geen geluidsoverlast
  • Geen alcohol en drugs
  • Houd de omgeving heel en schoon
  • Houd rekening met elkaar

    
Het college verwacht op deze manier de overlast te beperken, en toch de mogelijkheid te geven om een frisse duik te nemen. We blijven de situatie monitoren en als het nodig is kijken we welke andere maatregelen genomen kunnen worden.

Buiten zwemmen

Na de sluiting van de buitenzwembaden zijn er in Vlaardingen weinig mogelijkheden om buiten te zwemmen. In de Krabbeplas is regelmatig blauwalg, waardoor zwemmen daar ongezond is.
Er zijn geen plannen voor een buitenzwembad in Vlaardingen. Er wordt hard aan gewerkt om op den duur de Krabbeplas weer voor het zwemmen geschikt te maken.