Zomervakantie op de Bouwspeelplaats: kindercamping en kidsbouwdorp

Ook deze zomer is er weer van alles te beleven op de Bouwspeelplaats gelegen aan Boerderijpad 5. Allerlei organisaties en inwoners hebben de handen in elkaar geslagen om juist ook deze zomer kinderen weer een leuke vakantie te bezorgen. Dat gebeurt natuurlijk allemaal wel op een manier die past binnen de corona-spelregels die er zijn voor zomeractiviteiten.

Foto van spelende kinderen op de Bouwspeelplaats

Pondarosa Kindercamping

De vrijwilligers van Kindercamping Pondarosa organiseren in het eerste weekend van de vakantie (17 tot en met 19 juli) weer een spetterende kindercamping voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen kunnen in de grote tent slapen of in hun eigen tentje. U kunt uw kind(eren) opgeven bij de Stichting Activiteiten Hoofdstedenbuurt door te bellen of een app te sturen naar telefoonnummer 06-30068003.

KidsBouwdorp Vlaardingen

Kinderen kunnen deze zomervakantie volop timmeren, zagen en bouwen tijdens een nieuwe editie van KidsBouwdorp. Met een speciaal programma dat in het teken staat van ‘vervoer’ kunnen kinderen van maandag 27 juli tot en met donderdag 27 augustus iedere werkdag van 10.00 tot 15.00 uur onder professionele begeleiding aan de slag. Elke vrijdagmiddag wordt om 12.00 uur feestelijk afgesloten met een échte prijsuitreiking voor de mooiste bouwcreaties en het beste bouwteam. Vanzelfsprekend worden tijdens KidsBouwdorp de coronamaatregelen in acht genomen.

Alle kinderen van 8 tot 13 jaar zijn van harte welkom, zo vaak als ze zelf willen! Dankzij een bijdrage van de gemeente Vlaardingen en Fonds Schiedam Vlaardingen kunnen kinderen voor € 1,- per dag meedoen. Ouders waarvoor de bijdrage een belemmering vormt, kunnen contact opnemen met de wijkmanager van Holy via telefoonnummer (010) 248 4000. Inschrijven kan via de website van KidsBouwdorp vanaf 3 juli . Kinderen kunnen overigens ook spontaan komen bouwen en zich inschrijven bij de toegangspoort. Goed om te weten: voor drinken wordt gezorgd, dus kinderen hoeven alleen zelf een lunchpakketje mee te nemen. Tip van het bouwteam: trek kleding en schoenen aan waarin kinderen makkelijk kunnen bouwen. Meer weten? Kijk op de website van KidsBouwdorp.

Tot slot

De stichting Bouwspeelplaats is vorig jaar gestopt met het organiseren van activiteiten tijdens de schoolvakanties. Gelukkig blijven bewoners(initiatieven) en organisaties zich enthousiast inzetten in en voor de wijk. De gemeente Vlaardingen probeert hier een goede vorm voor te vinden. Voorop staat dat het een plek blijft voor de bewoners en kinderen van de wijk in een groene omgeving.