Woonlocatie voor arbeidsmigranten in Vlaardingen officieel geopend

Op donderdag 3 november is in Vlaardingen een nieuwe woonlocatie voor arbeidsmigranten officieel geopend door wethouder Ivana Somers - Gardenier en Bert Verheij, eigenaar van HomeFlex. Samen met huisvesters, gespecialiseerd in het huisvesten van arbeidsmigranten, zorgt de gemeente voor goede huisvesting voor arbeidsmigranten die maximaal vier maanden in Nederland werken en verblijven.

RV2216335

De gemeenteraad heeft na een zoektocht van jaren drie locaties aangewezen, de nu geopende woonlocatie in het voormalig pand De Elementen aan de Nijverheidstraat en de nog te openen locaties op Vergulde Hand West en aan de Deltaweg. Drie verdiepingen van het voormalig kantoorpand De Elementen, zijn omgebouwd tot 39 studio’s voor één en twee personen. De studio’s zijn volledig ingericht inclusief eigen badkamer en keuken. Optimale privacy voor de bewoners is hiermee gewaarborgd. 

Alle woningen zijn gecertificeerd volgens de SNF-normen, waardoor de woning aan diverse eisen moet voldoen. Denk hierbij aan maximale huurprijs en voorzieningen in de woningen. Dit beschermt de arbeidsmigranten tegen uitbuiting. Homeflex en de gemeente hebben bindende afspraken gemaakt met de klankbordgroep bestaande uit bewoners uit de VOP-wijk en ondernemers uit Groot Vettenoord.