Wethouder Koen Kegel co-voorzitter RES Rotterdam Den Haag

Wethouder Koen Kegel is per maart benoemd tot co-voorzitter van de Regionale Energie Strategie (RES) Rotterdam Den Haag. Hij deelt het voorzitterschap met Marcel Belt, wethouder in Leidschendam-Voorburg.

Koen KegelDe Regionale Energie Strategie Rotterdam Den Haag is een samenwerkingsverband dat zoekt naar manieren om energie te besparen en schonere energie op te wekken. Het samenwerkingsverband bestaat onder meer uit 21 gemeenten, vier waterschappen, de provincie Zuid-Holland en de netbeheerder. Er wonen bijna 2,5 miljoen mensen in deze regio, waarmee het de grootste RES-regio van Nederland is. 

Bijdragen aan duurzaamheid

Wethouder Koen Kegel: “Het is eervol dat de collega-bestuurders ons deze rol hebben toevertrouwd. Ik ben gedreven om mijn steentje bij te dragen aan duurzaamheid in het algemeen en betaalbare duurzame energievoorziening in het bijzonder. Ik zet mij in het belang van de regio Rotterdam Den Haag dan ook graag in om de vastgestelde ambities te behalen. Zowel qua duurzaam opwekken van elektriciteit, als warmtetransitie en de benodigde opslag en energie-infrastructuur.”