Waardebonnen voor prestaties Cycling4School

In september deden IKC het Breinpaleis en IKC Erasmus mee aan het project Cycling4School om kinderen meer te laten bewegen, maar ook om de kinderen veiliger te voet en per fiets naar school te laten gaan. De leerlingen ontvangen voor hun inspanningen een waardebon. Wethouder Bart Bikkers heeft de waardebonnen voor de scholen uitgeschreven. Hij had de prijzen graag persoonlijk uitgereikt, maar door de coronamaatregelen was dit niet mogelijk.

Cycling4School

In september kwamen 181 leerlingen van basisscholen Breinpaleis en Erasmus zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school. Het project Cycling4school is een project van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en SOAB. Het doel van dit project is kinderen te activeren om hun ouders te motiveren vaker te voet of op de fiets naar school te gaan. Hoe? Door ouders en kinderen samen letterlijk een beloning voor de school bij elkaar te laten fietsen en lopen. 

Minder met de auto, meer met de fiets 

Voor de actieweek is eerst een 0-meting uitgevoerd. Hierdoor konden de resultaten goed vergeleken worden. De 259 kinderen, die per auto gebracht werden, maakten samen 50 autoritten minder in de actieweek, tegenover 42 meer stepverplaatsingen en 173 meer fietsverplaatsingen. Overall 2-3% minder autoverkeer en een fietsaandeel van bij beide scholen van maar liefst 25%, een stijging van 12%. Bij deze besparing van 800 autokilometers per week betekent dat op jaarbasis bij deze 2 scholen 36.000 bespaarde autokilometers. 

Meer weten over JOGG en Cycling4School? 

Kijk voor meer informatie op www.joggvlaardingen.nl  of www.Cycling4School.nl of mail naar info@joggvlaardingen.nl.