Vrijwilligers bedankt voor inzet in vaccinatielocatie

Afgelopen zondag werden de vrijwilligers van onze vaccinatielocatie tijdens een gezellige bijeenkomst bedankt voor hun inzet. De locatie is in het komende weekend van 28 en 29 augustus nog open. Vlaardingers die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen dan zonder afspraak binnenlopen voor een vaccinatie.

De eerste prik in de vaccinatielocatie op 27 mei 2021Inzet vrijwilligers bijzonder 

“Het is echt bijzonder dat zoveel inwoners op vrijwillige basis wilden meehelpen. We waren verrast door de grote hoeveelheid vrijwilligers die zich hebben aangemeld”, vertelt Frank Tomeï, die namens de GGD en de gemeente de opbouw en organisatie in de locatie heeft geregeld. De locatiemanager van de GGD bedankte de aanwezige vrijwilligers namens de GGD en benadrukte dat de bijdrage van de vrijwilligers echt belangrijk is geweest de afgelopen periode. “Het vaccineren was voor veel mensen best spannend. Daarom is het zo fijn dat jullie mensen hebben kunnen geruststellen.” 
Hoewel veel Vlaardingers zich hebben laten vaccineren, zijn er ook flink wat mensen die dat nog niet hebben gedaan. De GGD werkt daarom aan een aanpak om de komende tijd gericht de wijken in te gaan om inwoners te informeren en stimuleren om zich te laten vaccineren. 

Ruim 60.000 vaccinaties

De GGD nam de Vlaardingse locatie donderdag 27 mei in gebruik. Sinds die tijd zijn er ruim 60.000 vaccinaties gezet, met name met Pfizer. Ook een aantal Vlaardingse huisartsen heeft gebruik gemaakt van de vaccinatielocatie om er patiënten te vaccineren. Tijdens de piek van het vaccineren kregen in een week tijd bijna 9.000 mensen een prik. De meeste mensen waren jonger dan 60 jaar: de meeste mensen boven de 60 waren voor de opening van de locatie al gevaccineerd.  

Laatste kans om dichtbij huis te vaccineren!

Loop op zaterdag en zondag 28 en 29 augustus zonder afspraak binnen voor uw (1e) vaccinatie.
Locatie: Olivier van Noortlaan 120 (District U)
Tijd: zaterdag tussen 09.00 en 16.00 uur, op zondag tussen 10.00 en 17.00 uur