Vrijwillig Traineeship: een mooie kans voor jongeren in coronatijd

In april start KLiK Vrijwilligers met een nieuwe lichting jongeren die deel kunnen nemen aan het programma Vrijwillig Traineeship. Dit programma is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 27 jaar oud.

Een half jaar lang gaan de trainees aan de slag bij maatschappelijke organisaties zoals voetbalvereniging Zwaluwen, KADE40 of Soenda. De jongeren werken op die manier aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ook volgen ze trainingen, doen allerlei nieuwe ervaringen op en ontmoeten ze nieuwe mensen. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dat laatste natuurlijk wel op een veilige manier. 

Kerem Cin, een van de trainees: “Dankzij het Vrijwillig Traineeship help ik ouderen. Ik hou een koffieronde en ga een praatje met ze aan. Dit waarderen ze enorm”. 

Kent u iemand: geef het door! 

Juist in tijden zoals deze hebben we wereldverbeteraars heel hard nodig. Jongeren die net een stapje extra willen zetten voor de wereld, de mensen om hen heen en natuurlijk zichzelf. Wellicht kent u een jongere uit de buurt of uit uw familie die een stapje in de goede richting kan gebruiken, of die behoefte heeft aan iets nieuws en leuks. Misschien is het Vrijwillig Traineeship dan de juiste plek! Maakt u deze jongere dan attent op de website van KliK waar uitgebreide informatie is te vinden over het Vrijwillig Traineeship. Ook kunnen jongeren met vragen contact opnemen met KLiK Vrijwilligers via telefoonnummer (010) 248 4000.