Vlaardingen Regenboogstad in zomerse sferen op stadsstrand

Het weer was prachtig op het drukbezochte Vlaardingse stadsstrand afgelopen zaterdag. Er kwamen veel mensen af op de eerste bijeenkomst van Vlaardingen Regenboogstad en de Vlaardingse regenboogvlag wapperde vrolijk boven al die gezelligheid. Jezelf mogen zijn en houden van wie je wil! Dat is de kernboodschap van Vlaardingen Regenboogstad die centraal stond.

RegenboogstadWethouder Jacky Silos startte de bijeenkomst met een terugblik. Vlaardingen Regenboogstad is in 2019 gestart met het ondertekenen van het Regenboogakkoord door bijna alle politieke partijen. Vervolgens bracht de wethouder een vrolijke toost uit op de start van de ‘receptiefunctie’ bij de Kroepoekfabriek. De Kroepoekfabriek wordt het centrale communicatiepunt voor alle samenwerkende partners en inwoners. Rory Dickhoff van de Kroepoekfabriek vertelde dat er een website komt en dat ze jongeren vanuit de lhbti-gemeenschap gaan begeleiden. KADE40 organiseert dit najaar een kinder-dansvoorstelling voor Vlaardingse basisschoolkinderen.

COC Rotterdam is een nieuwe partner die zich met een werkgroep gaat inzetten voor Vlaardingen Regenboogstad. Initiatiefnemer van Vlaardingen Regenboogstad Mieke Peters is één van de werkgroepleden. Carolien Kruijs van Schiedams Lef vertelde hoe zij zich inzet op scholen voor het realiseren van bewustwording onder jongeren en hoe belangrijk dit is en blijft. Ondertussen mengden de heren en dames politieagenten van Roze in Blauw zich onder het publiek. Zij deelden fluitjes uit en informeerden het publiek over het belang van hun bestaan. 

Het publiek kon nagenieten van de sfeervolle muzikale afsluiting van Ian Sepheer. Het bleek overduidelijk dat er veel werk wordt verzet, dat veel organisaties en inwoners zich inzetten voor een inclusief Vlaardingen en dat zij elkaar weten te vinden bijvoorbeeld tijdens een bijeenkomst waar dit de eerste van was. Aan het einde van de bijeenkomst werd ook een bijzonder groot exemplaar van de internationale regenboogvlag gehesen. Een feestelijk onderstreping van verbondenheid en van alle inzet voor een stad, een land en een wereld waar iedereen zichzelf kan zijn. Op naar de volgende bijeenkomst!