Vermoedens van drugshandel, witwassen of fraude?

Meld het via een nieuwe app!

Vanaf 1 februari kunnen bewoners en ondernemers die een vermoeden hebben van ondermijning dit melden via de app ‘Meld een vermoeden’. Ondermijning betekent de vermenging van de onder- en de bovenwereld. Criminele organisaties maken vaak gebruik van legale voorzieningen (bijvoorbeeld vergunningen, uitkeringen) uit de bovenwereld.

De criminele organisaties zijn uit op macht, aanzien en geld. Voorbeelden van ondermijning komen dagelijks in het nieuws. Denk aan drugshandel, witwassen of fraude. Het is een maatschappelijk probleem dat ons allemaal raakt. Ook de gemeente Vlaardingen. 

Tips zijn waardevol  

Burgemeester Bas Eenhoorn: “Ondermijning tast de veiligheid, de leefbaarheid en het maatschappelijke (ondernemers) klimaat aan. De overheid kan het niet alleen. Tips en meldingen van bewoners, ondernemers, bezoekers zijn van grote waarde! Hun informatie kan het begin zijn van een zaak of net dat stuk informatie bieden waardoor sneller actie ondernomen kan worden. In de afgelopen periode zijn er bijvoorbeeld meerdere grote hennepkwekerijen aangetroffen, gestolen onderdelen en situaties waaruit voorbereidende handelingen voor de productie van harddrugs bleken.”

Meld een vermoeden 

Met de app ‘Meld een vermoeden’kunnen bewoners en ondernemers (anoniem) meldingen of signalen insturen over (mogelijke) ondermijning in Vlaardingen. De gemeente ontvangt de melding. Samen met andere partners gaat de gemeente hiermee aan de slag. Met de melding wordt zeer vertrouwelijk omgegaan.

Soms willen mensen liever anoniem een melding doen. Deze app maakt dit mogelijk. Maar let op; meldt u anoniem, dan kan de gemeente geen terugkoppeling geven op uw melding en bij vragen geen contact opnemen. Elke melding wordt serieus onderzocht.