Tekeningen van Conny Paap sieren binnenstad

Op 28 januari onthulde wethouder Bart de Leede nieuwe kunstuitingen in de binnenstad van Vlaardingen. Kunstenaar Conny Paap maakte de kleurrijke tekeningen die de kijker meenemen langs veel van de mooiste plekjes van Vlaardingen.

Tekening Conny PaapMet de tekeningen zijn de borden die voorheen bij de parkeergarages hingen opgesierd. Een handig hergebruik. De borden zijn weer op hun oude plek teruggehangen, zodat bezoekers van de binnenstad die met de auto komen direct kunnen zien wat onze stad zoal te bieden heeft.

Voor voorbijgangers zijn de tekeningen een kleurrijke, gezellige toevoeging. Maar wie de tijd even neemt, kan genieten van een heuse zoekplaat. “Je ziet telkens iets nieuws”, ervaart ook wethouder Bart de Leede. “Van bekende kunstwerken en monumenten tot plekjes als het station. De tekeningen van Conny maken dat al die dingen, die zo vertrouwd zijn dat je ze soms al bijna niet meer ziet, weer in de schijnwerpers staan.” 

Voor Conny Paap, die geboren en opgegroeid is in Vlaardingen, was het maken van de tekeningen als het maken van een reis door de stad: “Als kind ging ik met mijn ouders, wandelend van ’t Hof naar ’t Hooft, wat je terugziet  in de tekening als een geel lint dat de verbinding met die twee plekken in Vlaardingen maakt,” vertelt Conny. “En op Vlaggetjesdag waren wij altijd bij de Wilhelminahaven te vinden, om te kijken naar de versierde schepen die daar lagen. Plekken waar ik gespeeld heb, om en rondom de haven. Het stadhuis waar ik destijds getrouwd ben. De Broekpolder waar ik fietste en wandelde met de kinderen. Varen op de Vaart.  Zo heeft bijna elke plek die je ziet op de tekeningen een persoonlijk verhaal voor mij.  Ik vond het daarom heel erg leuk om dit te mogen doen.”

De tekeningen passen in de wens om kunst in te zetten om meer aandacht te trekken naar mooie delen van de binnenstad, de verhalen van de stad beleefbaar te maken en minder mooie delen van de stad te verfraaien.