Taalenthuis voor jongeren van start

Vorige week is het Taalenthuis in Bibliotheek de Plataan officieel van start gegaan. Het Taalenthuis is een plek waar jongeren van 9 tot 18 jaar bezig kunnen zijn met taal. Op allerlei manieren. Deze week begint de eerste activiteit: een Taalcafé voor jongeren.

Je kunnen uitdrukken in de Nederlandse taal is belangrijk. Van jezelf presenteren in een sollicitatiebrief tot het schrijven van een kaart aan iemand die je lang niet hebt gezien. 
Moeite hebben met lezen en schrijven heeft impact. 

Wethouder Jacky Silos was aanwezig bij de digitale opening van het Taalenthuis. “Een taalachterstand heeft impact op de toekomst van jongeren. Jongeren die moeite hebben met lezen en schrijven vinden omgaan met een computer of een smartphone ook vaak lastig. Je kunt je voorstellen dat dit voor jongeren stress geeft en iets doet met hun zelfvertrouwen. Het is daarom belangrijk dat we deze jongeren op een ongedwongen manier kunnen ondersteunen. Naast school, op een plek waar ze zich thuis en veilig voelen.” 

Taalcafé

Het Taalcafé is er elke maandagmiddag van half vier tot vijf uur in de vestiging van de Bibliotheek in Holy. Het aanbod is gratis, de inloop vrij. Álle jongeren die beter willen leren lezen en schrijven, zijn er van harte welkom.