Startschot voor Vlaardingse Sportweek

Wethouder Jacky Silos verrichtte op zaterdag 19 september 2020 de aftrap van de Vlaardingse Sportweek bij de voetbalclinic ‘Ukkies in Beweging’ van Victoria ‘04. Met een mooi schot passeerde de wethouder keeper en beweegmascotte ‘Ben in Beweging’ en daarmee was de Vlaardingse Sportweek officieel begonnen.

Foto van voetballende wethouder Jacky Silos en beweegmascotte 'Ben in Beweging'

Alle Vlaardingers kunnen tijdens de Vlaardingse Sportweek, die nog tot en met 27 september duurt, een kijkje nemen of meedoen bij een van de vele Vlaardingse sportverenigingen. Op de website van Vlaardingen in Beweging (ViB) vindt u een overzicht van het activiteitenaanbod.

Dat wethouder Silos, die Jeugd in haar portefeuille heeft, de Vlaardingse Sportweek aftrapte samen met kinderen van 4 tot 6 jaar is geen toeval. Een leven lang sporten begint bij de jeugd. En voor de jongste kinderen is sporten niet alleen leuk, het is ook belangrijk om van kleins af aan te bewegen. In de peuter- en kleutertijd vindt namelijk de grootste ontwikkeling in motoriek plaats. Maar zaterdag ging het de kinderen zelf uiteraard vooral om het plezier. “En dat plezier straalde ervan af”, constateerde Silos.