Sportkampioenen verrast met Flip Vethaaktrofee

Wethouder Bart Bikkers heeft Vlaardingse sporters verrast met de Flip Vethaaktrofee 2019. Deze sportprestatieprijs voor én door Vlaardingers is dit jaar twee keer uitgereikt. Op 6 maart ging de eer naar Ria Bronsema-Kampers van Jeu de Boules Club (JBC) Vlaardingen. Op 7 maart viel Marco de Zwart, de coach van Dames 1 van Zwemvereniging Vlaardingen-Schiedam (ZVVS) in de prijzen.

 

Ria Bronsema-Kampers heeft de Flip Vethaaktrofee gekregen in de categorie Topsport. Na zich in 2018 als 3e te plaatsen bij het NK Tripletten is zij in 2019 Nederlands Kampioen Tripletten geworden. Tripletten is een spelvorm van de sport Petanque. Ria is de eerste Nederlands Kampioen van JBC Vlaardingen. Ria werd dit najaar ook door de Nederlandse Jeu de Boules Bond uitgezonden naar het WK in Cambodja, waar zij een plek bij de beste acht van de wereld wist te behalen.

Foto van wethouder Bart Bikkers en Ria Bronsema-Kampers
Foto van wethouder Bart Bikkers en Marco de Zwart

 

Marco de Zwart ontving de Flip Vethaaktrofee in de categorie Breedtesport. Hij werd de nieuwe trainer van Dames 1 van ZVVS na het seizoen 2017/2018. Het lukte hem vervolgens om met een hecht team waterpolosters in het jaar na degradatie in 2019 ongeslagen kampioen te worden in de 2e klasse bond. De coach wist bovendien met de waterpolosters na twee promotiewedstrijden weer terug te keren naar de 1e klasse bond.

 

 

Over de Flip Vethaaktrofee

Flip Vethaak is geboren, getogen en overleden in Vlaardingen. Hij maakte furore als wielrenner en heeft in 1936 deelgenomen aan de Olympische Spelen. Met de Flip Vethaaktrofee wil de gemeente Vlaardingen sporters en sportcoaches inspireren en stimuleren om sportieve dromen na te jagen.  Kent u een sporter, een sportcoach of een sportteam met een sportieve prestatie? Meld diegene aan voor de Flip Vethaaktrofee 2020! U kunt het hele jaar kandidaten nomineren via het aanmeldformulier.