Speelplekken vernieuwd

Alsof de pieten nieuwe speeltoestellen strooien, in plaats van kruidnoten… Zo lijkt het wel als je ziet waar in de stad allemaal nieuwe speeltoestellen komen! Ieder jaar is een aantal speelplekken aan de beurt voor nieuwe speeltoestellen. Kapotte of versleten toestellen worden vervangen door iets nieuws.

Soms zijn de toestellen die terug komen min of meer hetzelfde als wat er stond. Op de Anthony Knottenbeltsingel bijvoorbeeld. Daar komen straks weer een veerelement, een speelhuisje en een combinatietoestel. Zo is er voor kinderen van diverse leeftijden hier weer een mooi plekje om buiten te spelen.

Schommel en schommeltje

Ook op de Johannes Poststraat komen er nieuwe speeltoestellen. De zandbak op deze plek blijft. Zo is er lekker veel afwisseling voor jongere en iets oudere kinderen. Sommige van de speelplekken richten zich speciaal op één leeftijdscategorie, terwijl anderen voor verschillende leeftijden uitdaging bieden. Zo krijgt de speelplek op de Thomas a Kempisstraat straks zowel een schommel voor de wat grotere kinderen, als een schommel met een zitje. Met die schommel kunnen ook de kleintjes veilig schommelen.

Sport en spelen

Op andere plekken zijn de veranderingen groter. Zo verandert de speelplek in de Bomenwig (Meidoornstraat en Seringenstraat) in een sport- en speelveld. Voor de kleintjes komt er een verkeerspleintje, het bestaande trapveldje wordt omheind, er komen nieuwe speeltoestellen en een basketbalpleintje.
Ook op het Mendelssohnplein komt een mooie combinatie tussen sport en spelen. Zo komen hier niet alleen speeltoestellen, maar ook calisthenicstoestellen waar diverse oefeningen gedaan kunnen worden op verschillende niveaus. De sport- en speelvelden worden mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie voor een gezonde en bewegingsvriendelijke leefomgeving.

Stadsboerderij

De stadsboerderij is weer open. Om het extra aanlokkelijk te maken, krijgt de stadsboerderij er extra speeltoestellen bij om het huidige aanbod uit te breiden en uitdagender te maken. Een speelhuisje, een klautertoren en een behendigheidsparcours maken een bezoekje aan de Stadsboerderij nog leuker! 

Planning

De herfst en winter zijn een mooie periode voor werkzaamheden aan speelplekken. De gemeente probeert om zoveel mogelijk van de vernieuwingen nog dit jaar rond te krijgen. Of dat gaat lukken is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. 

Meer informatie vind u op de pagina 'Spelen in Vlaardingen'.