Bewonersbijeenkomst sanering en herinrichting deel van de Broekpolder

Wilt u meer weten over de sanering en herinrichting van een deel van de Broekpolder? En wilt u zelf inbreng geven voor het ontwerp? U bent van harte uitgenodigd voor een bewonersbijeenkomst op dinsdagavond 21 februari.

BroekpolderNa het Klauterwoud, de Ruigte en diverse kleinere projecten gaat nu de sanering en herinrichting van start in het deel van de Broekpolder waar u het hondenlosloopgebied en Masamuda vindt. Tijdens de bewonersavond krijgt u een presentatie over het project. Een ingrijpend project omdat er hier een meter grond aangebracht moet worden. Een groot deel van de huidige begroeiing zal daardoor niet kunnen blijven staan. 

Doel van het project

Het doel van het project is om de vervuiling zo af te dekken dat het geen ecologisch risico meer vormt en gelijktijdig het gebied een inrichting te geven die meer aansluit op de natuurlijke inrichting van de Ruigte. In 2019 is er al een schetsontwerp gemaakt voor de nieuwe inrichting van het gebied. In dat ontwerp wordt het blokkenpatroon van rechte sloten en paden vervangen door meer vloeiende lijnen. Voordat de ontwerpers het schetsontwerp uitwerken in een voorlopig ontwerp, kunnen bewoners aangeven wat zij belangrijk vinden voor de nieuwe inrichting van het gebied. Dit kan tijdens de bewonersbijeenkomst, maar ook tijdens een van de wandelingen die de Federatie Broekpolder de komende tijd gaat organiseren en binnenkort ook online via www.vlaardingen.nl/broekpolder

Aanmelden

Wilt u de bewonersbijeenkomst bijwonen? Meld u vooraf aan via www.vlaardingen.nl/broekpolder. Als er meer belangstelling is dan plek, dan houden we woensdag 22 februari nog een tweede bijeenkomst.