Ruiterpaden Broekpolder opgeknapt

Op uw edele ros - wind door de haren - dwalen door de Broekpolder? Eén met uw dier, één met de natuur… Dat is binnenkort nog fijner dan het al was. De opknapbeurt van de ruiterpaden in de Broekpolder is van start gegaan! De paden worden gefreesd en van nieuw zand voorzien.

werkzaamheden ruiterpad broekpolderDat was nodig, want op sommige plekken was het pad overgroeit geraakt. De komende 2-3 weken kunt u tijdens een rit nog wat overlast hebben van de werkzaamheden, maar daarna is het alleen nog maar genieten van het resultaat. De Provincie Zuid-Holland gaf subsidie voor de opknapbeurt en de gemeente verricht dit werk in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en Staatsbosbeheer. 

Ook voor wandelaars

Bent u niet in bezit van paard of paardrijvaardigheid? Laat dat u er niet van weerhouden om van de ruiterpaden te genieten. Wandelaars mogen ook gebruik maken van de ruiterpaden, maar let op en geef de ruiter (veel) ruimte en voorrang bij passeren. Wie met de hond over de paden loopt, wordt dringend gevraagd op te letten dat zijn blaffende viervoeter geen gaten in het pad graaft. Zo’n vrolijk gegraven kuil veroorzaakt namelijk gevaarlijke situaties voor ruiter en paard! 

Meer weten over ruiterpaden in onze regio? Kijk eens op de website van de Stichting Men- en Ruiterpaden Midden-Delfland